Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podpowiedzcie

moje dziecko zasypia tylko przy piersi-ak go oduczyc?poradzcie!!

Polecane posty

Gość podpowiedzcie

Gość aneczka 25
ja dawałam piers przed kąpielą, apo kąpieli do łózeczka

Gość kajaKaja
Wg mnie powinnaś go koniecznie oduczyć!!! Nie bedziesz miec normalnego zycia..... Odkładaj go do łożeczka po nakarmieniu!!! Ima twój maluch?

Gość podpowiedzcie
8 m-cy i chce go całkiem odstawic

Gość kajaKaja
i przez te 8 miesięcy usypiał tylko przy piersi??!!....wow!podziwiam cie, ja bym nie dała rady... Musisz odstawiac go do łożeczka....napewno bedzie płakał i tu wszystko zalezy od Ciebie; jesli bedziesz konsekwentna i nie "złamiesz się" to sie uda a jesli nie.... Szkoda że tak długo pozwoliłas na to ....przez ten długi czas pzrzyzwyczaił się że tak wyglada usypianie.... Po nakarmieniu odkładaj do łozeczka i wychodź z pokoju.....napewno będzie ostry ryk...dlatego poczekaj jakąs chwilke podejdź do łożeczka daj smoczka i wydź z powrotem...i tak napewno kilka dobrych razy bedziesz musiała to powtórzyć.... Wiem, że nie bedzie łatwo, bo serce będzie pekać na płacz dziecka ale jesli będziesz robic tak codziennie, za kazdym razem to myslę że się uda!

moje dziecko tez zasypiało przy piersi, ale nieczego go nie oduczałam. Dziecko widocznie tak czuło sie bezpieczniej. Nakarmiłam je i przenosiłam do łóżeczka. A gdy dziecko odrzuciło pierś nauczyłam go zasypiac w łóżeczku...