Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez przesadyzmu z nitką

poco igła i nitka na slubie skoro kupujemy super suknie?

Polecane posty

Nie poto kupuję suknię tak doskonale uszytą by potem w kiblu pół nocy siedziec nad szyciem.A jak w pończoszce pósci sięoczko to i tak nie widac i szkoda czasu na szycie dziurki w kiblu. Mi pentelkę krawcowa zrobiła taką specjalną mocną na żyłce.Więc jak jakiejs pannie cos się spruje to znaczy ze suknia do kitu była. Moje szeleczki tez samocno uszyte i nie ma prawa nic popuscic.

Gość obyś się nie przeliczyła
:O

Gość jagoda zielona
Racja, jak się ponad 1000zł wydaje na kiecke to nie ma prawa się pruć :)

Gość canberra
a potem będą płakać idiotki, że miały zepsute wesele przez dziurę w kiecy :O

Gość troche za bardzo panikujecie
heehhehe trzeba myśleć o pozytywach a nie zaraz czarne myśli układać.W koncu też na codzień chodzimy w spudnicy,sukienkach ,spodniach i co cały niezbetnik krawiecki ciągniesz za sobą????????????

Gość nie na co dzien
nie laze w sukni z trenem zkoronki, gdybym lazila, pewnie wloklabym ze soba niezbednik krawiecki :P Nitka i i gla waza z 10g, mnie to nie przytloczy, ze je wezme - ale jak ktos mialby od tego dostac skoliozy, to niech nie bierze. Ja chce miec fajne zdjecia z plenru, ktory mam po slubie. I zamierzam dbac o suknie.

Gość canberra
nie ciągnę :D ale wesele to chyba tak ważny moment że warto się zabezpieczyć mimo wszystko nie? a jak będzie akurat ta 1 na milion i się coś rozwali to co?

Gość panikaryyyyyyyyyyyyyyyyy

Gość karambolka
i co? Myslisz, ze jak sobie tak naskrobiesz na pomaranczowo, to kogos to obejdzie? :D Jasne - cale forum jest dla panikar:D Po co wogole przygotowywac sie do slubu? Jakos to bedzie! Po co sobie zawracac glowe i pytac o rady :D wyrazy wspolczucia dla podobnych zalosnych istot zakladajacych topiki w tym stylu.

byłam na niejednym weselu w sukniach na kole czy bez i nie pamietam by napadł na mnie pies i zrobił mi dziurę, by nagle w szwie mi pękło, by ktos przypaliłmnnie fajką. Wtedy jestesmy sztywne i stoimi ostrożnie bądz chodzimy ostroznie lub siedzimy ostroznie i nie ma szans na dziury, ........nawet jak szpilka zachaczy cię ktos to dziury niema tylko zaciągnięcie materiału, ale zeby od razu szyć? bez przesady.Trzeba miec dobrze uszytą suknię a nie sfastrygowaną.

byłam nie raz świadkową i żadna Młoda ani ja nawet nie pomyslałysmy o dziurze, czy spruciu się. Boze przeciez to sa tylko tańce i jak inne kiecki nie pękają nie dziurawią się to czemu slubna ma nagle dostac dziur? czy wasze babcie tez tak myslą o swoich kieckach i tez noszą nici by szyć? Cóżmoze siępopruć skoro pentelka jest na sztywnej specjalnej żyłce? chyba się przygotowuje suknię na wsele wczesnieja nie robi ją na byle jak fastrygując tylko? Wszystko ma się trzymać, no chybaze pożycza się jakich chłam to róznie z tym bywa.

Oczywiście, suknia musi być dobrze uszyta. Ale weź pod uwagę różne zdarzenia losowe, na które warto być po prostu przygotowaną :) Igła z nitką wiele nie waży :)