Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona forumowiczka****

10miesiecy - 60ml mleka

Polecane posty

Gość zaniepokojona forumowiczka****

tak jak w temacie. Czy to nie zamalo jak dla 10cio miesiecznego dziecka? 60ml na sniadanie, obiadzik juz normalny i potem znowu na kolacje 60ml.

Gość 111sonko
troche mało, ja mam też 10-miesięcznego synka i on wypija wieczorem ok 200 ml mleka, rano ok 180. Ale w ciągu dnia nie chce wziąść mleczka do buzi, daje mu twarożki, jogurty. Jeżeli Twoje dziecko zjada dobrze inne posiłki, nie spada z awagi to chyba nie jest az tak xle. Ale dla pewnosci zapytaj lekarza, bo może miec niedobory wapnia i inych składników.

To teraz ja się zaniepokoiłam, bo mój 5 miesięczny wypija po 210.

Gość podnosimy
moj nawet 60 ml nie wypija zastepuje ogurtami serkami etc

miałam ten problem gdy mi sie mała odstawiła od piersi w 7 miesiacu.Z butelki wypijała wtedy po 50 ml.A kaszki z łyzeczki zjadała (cała porcje).No i zaczełam jej dawac kaszki.Ale po dwóch miesiacach wyczerpana juz karmieniem łyzeczka-- szczególnie wieczorem jak była spiaca- Dałam butle.Wypiła ja jakby nigdy nic i zasneła. Wydaje mi sie ze ona poprostu nie mogła odrazu wypic całej porcji bo żoładeczek jej był przyzwyczajony do czestego karmienia małymi porcjami (z piersi) a tu nagle cała butla. Teraz ma roczek butelke pije tylko na noc i to 180 ml.czasami troche zostawi.rano jest na kaszce i w miedzy czasie jakis jogurcik.