Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaniepokojonaaa

Czy jest nadzieja ze przespi cala noc ?

Polecane posty

Gość zaaniepokojonaaa

moj synek zaczal 6 miesiac Nadal karmie go piersia chociaz jej juz zupki i kaszki Z butelki za cholere jadl nie bedzie:-( Przed spaniem daje mu miseczke kaszki po czym przespi 3 godz a potem co poltorej wstaje i chce piers Nie mam juz sily i nadz ze kiedys sie wyspie:-( Moze macie jakies sposoby na ograniczenie wiszenia w nocy przy piersi bo jedzeniem tego nazwac nie moge

Moj tez tak ma :-) mam nadzieje ze w koncu sie przestawi Trzymaj sie:-)

Wszystko przejdzie jak przestaniesz karmić piersią. Dzidzuś sie budzi, bo domaga sie bliskości i pieszczot. U mnie tez tak było. Przeszło zaraz po odstawieniu od piersi. Pamiętam ze tez byłam bardzo umordowana, bo Zuzia jak np obudziła sie o 1-szej, to nie odrywała sie od piersi do rana:( Sutki mnie juz bolały:o

Gość zaaniepokojonaaa
tylko jak odstawic dziecko ktore nie chce pic z butelki:-(

Gość podpowiedzcie
mam ten sam problem i musze odstawic w przeciagu tygodnia-ma 11 m-cy

Gość Kubek plus łyżeczka
No ale z łyżeczi to chyba umie jeść?Zresztą pół roczniak może już pić z kubka.Powoli bo powoli ale chyba da sie dziecko przestawić

Gość podpowiedzcie
najbardziej nie moge przetrzymac placzu jak zasypia-lamie sie i podaje piers mleko mu nie smakuje nie wspomne o zaakceptowaniu butli przyzwyczaam go do niekapka i mysle zastepowac mleko serkami,jogurtami,kaszka buuuuu

Gość podpowiedzcie
z kubka zwykłego czy niekapka?boze zwyklego to moj wypije ale jak uspokoic jak sie w nocy bedzie budził?co dawac?wode?

Gość podpowiedzcie
grzywa-pomoz-jak odstawiałas Zuzie?stopniowo?dam rade w ciagu tyg odstawic??

Gość zaaniepokojonaaa
Z lyzeczki je Ale co podac jak zaczyna wrzeszczec w nocy:-( jakby wypil butle to moze by pospal a tak meczarnia cala noc-(

=>podpowiedzcie Nie wiem czy dasz radę w ciągu tygodnia, każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Ja odstawiałam bardzo stopniowo. Do ukończenia 5-tego miesiąca karmiłam tylko i wyłącznie piersią i później zaczęłam stopniowo wprowadzać soki, owoce, herbatki, zupki, kaszki. Z każdym miesiącem było o jedno karmienie piersią mniej, a pod koniec karmiłam juz tylko rano w właśnie w nocy. Pić z butelki uczyłam jak miała chyba właśnie 6 miesięcy i też nie było łatwo:o Nie chciała kaszki, ani mleka, nawet mojego mleka nie chciała z butli. Byłam uparta i próbowałam. Trwało to kilka dni w w końcu zaskoczyła i nauczyła sie pić z butelki. Później nauczyłam z niekapka, a całkiem od piersi odstawiłam jak miała 10,5 miesiąca i poszło bez problemu.

A to ze po butli pośpi, to też nie zawsze sie sprawdza. Zuzka tez jak juz nauczyła sie pić z butli, to dostawała kaszkę na noc. Potrafiła zjeśc 250ml kaszki i mimo to budziła się o 1-szej na cycusia:o Musisz przetrwać chyba jakoś.

Aaa... a po odstawieniu budziła sie chyba przez pierwsze dwie noce. Było trochę krzyku, ale na 3 noc juz sie nie obudziła:)