Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczeeeee

urlop bezplatny heeeelp

Polecane posty

Gość kurczeeeee

zaczynam prace pod koniec czerwca pod koniec sierpnia mam zamowione wczasy ;/ no a urlop mi sie nie przysluguje :( czy moge prosic o bezplatny?? pewnie mi nie dadza ;/ to tylko tydzien ;/ a na zadanie moge wziac prawda?? nie wyjasniajac dlaczego go biore?? sorki ale to moja pierwsza pradca i nie wiem

urlop Ci przysługuje proporcjonalnie do czasu zawartej umowy urlop bezpłatny możesz dostać, jesli pracodawca ma taką chęć, dać nie musi

Gość kurczeeeee
rozumiem :( hmm a dawaja pracodawcy urlopy bezplatne?? czy raczej niechetnie??

Gość GuanaBanaKumkwat.
jeżeli twoja obecność w firmie jest w tym okresie niezbedna to ci nie da urlopu. Ale w innym przypadku nie powinno być problemu. A co do urlopu na żądanie, takich w roku można wziać tylko 4 dni. i to z umowy o pracę:P

Gość GuanaBanaKumkwat.
kurczeeeee pisze się DAJą a nie DAWAJą

Gość kurczeeeee
tak sorki ale chora jestem troszke bardzo i nie kontaktuje

Gość kurczeeeee
aha rozumiem dzieki a ile wczesniej mam prosic o taki urlop?? na pismie oczywiscie nie?? jak to napisac??

Gość kurczeeeee
??

Gość kurczeeeee
jeszcze tylko prosze o ta odp :)

przewaznie w firmach sa takie wnioski do wypelnienia o urlop - musisz sie zapytac pracownikow w Twoim wypadku poszlabym najpozniej 2 tyg przed wyjazdem najlepiej to odsprzedac znojomym ten wyjazd - ja na miejscu pracodawcy bym pomylala, ze nie zalezy Ci na tej pracy skoro od razu wyjezdzasz moja znajoma miala podobna sytuacje - byla na okresie probnym i wiela okolo 2 tyg wolnego (raz 1 dzien raz 2 ale sie uzbieralo) ale po to aby skonczyc magisterke (pracodawca o tym wiedzial) i po okresie probnym podziekowali jej za wspolprace wlasnie przez to zwalnianie sie

w mojej firmie nie ma na wnioskach uzasadnienia - tylko imie, nazwisko, zajmowane stanowisko, ile sie chce dni wolnego, od kad do kad i podpis jak dajemy to szefowi to sie przewaznie pyta gdzie sie wybieramy

Gość kurczeeeee
japotrzebuje tylko tydz to wazny wyjazd a czy bedac na okresie probnym tez mozna sie starac

mówisz o zwykłych wnioskach na urlop wypoczynkowy a my tu mówimy o urlopie bezpłatnym, który nalezy uzasadnić i na który pracodawca może się nie zgodzić

Gość kurczeeeee
bede pracowala w butiku chcialabym tylko na wakacje bo szukam pracy w biurze a syt mnie zmusilam do pojscia do pracy ;/ no a narzeczony tez ciagle pracuje ma wolne w sierpniu zrobil mi niespodzianke no i sie pokomplikowalo

Gość zetaaaaaaaaaa
urlop bezpłatny to jest okres nieskładkowy. liczy sie tak, jakbyś niepracowała. zależy od pracodawcy czy Ci da czy nie. a moze lepiej byłoby się znim umówić, ze zaczniesz później pracę?

Gość hjhg
to może nie mów że jedziesz na urlop tylko np. na jakąś rocznicę ślubu kogoś za granicę. Może się nie zgodzą, ale wydaje mi się że "ładniej" to będzie wyglądało. :)

Gość kurczeeeee
wlasnie tak pomyslalam albo na slub, juz myslalam zeby powiedziec z3e mam problemy rodzinne i musze do rodziny wyjechac no bo nie powiem jade z narzeczonym na wakacje ;/ a nie chcialabym tego straccic tym bardziej ze zrobil mi niepodzianke i nie chcialabym rezygnowac :( i teraz nie wiem co powiedziec choc to dop w sierpniu no ale

Gość kurczeeeee
:)

Gość kurczeeeee
haloo

Gość gdsfg
up

Gość tak se myślę że
Ja mam podobny problem . Od 2 lat pracuje bez przerwy i ani 1 dnia urlopu . W lipcu przyjeżdża mój brat ukochany którego nie widziłam kupę czau . Co powiedzieć pracodawcy ( a zadowolony na 100% nie będzie ) , ile dni mi sie należy ???? Proszę o pomoc :-(

Gość moniusiaaaaaaa
ale przeciez Tobie sie wypoczynkowy nalezy

Gość tak se myślę że
no tak wypoczynkowy ale nie bardzo im to na rękę ale ile mozna tak bez dnia wolnego pracować , tym bardziej że na zwolnienia chorobowe też nie chodzę . Ile mi się należy wypoczynkowego ???od 2 lat i czy on jest normalnie platny ?

Gość moniusiaaaaaaa
a czy na okresie probnym moge prosic o bezplatny?? heeelp

Gość moniusiaaaaaaa
haloo