Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maelgoria

Nietypowy problem /

Polecane posty

Gość Maelgoria

Mam nietypowy problem. Otóż, na pośladkach co jakiś czas pojawiają mi się krostki, niektóre są bolące przy dotyku.Czasem znikają po 1 dniu a czasem utrzymują się parę dni. Czy jest na to jakiś skuteczny środek? Od razu zaznaczam,że dbam o higienę, odżywiam się w miarę zdrowo, używam balsamów etc. Czy może mieć to związek z cyklem menstruacyjnym albo poziomem hormonów?

Codziennie masuj pod przysznicem pośladki szorstką rękawicą, z użyciem żelu pod prysznic. Skóra stanie się aksamitnie gładka, oczyszczona i krostki znikną.

Gość Maelgoria
dzieki

Gość ostatnio doszłam do wniosku
Nosisz majtki bawełniane czy jakieś elastyczne bo to też moze być przyczyna. Skóra nie oddycha i stąd wysyp pryszczy. Może balsam, kóry używasz jest zbyt ciężki i zapycha pory ?

Gość Maelgoria
czasem bawełniane, czasem z domieszką elastanu etc.

Gość ostatnio doszłam do wniosku
Nie taki nietypowy ten Twój problem, w końcu skądś się wzieło powiedzenie "że coś jest jak wrzód na dupie"

Gość choroba babska
do sauny w t.120 st. Celsjusza i później pod chłodny pryszic, i wreszcie usuniesz to pieroństwo, ale nie za pierwszym posiedzeniem. O walorach sauny poczytasz na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość yyyy
tez czasem mam ale to sa tzw potowki mi sie robia gdy jest cieplo i nosze dzinsy skora niestety wlasnie mniej oddycha dlatego lepiej nosic jakies zwiewy a dziny wieczorem np to nic nie ejst takiego nie msusiz sie szorowac wystarczy zmienic material ktory masz na pupie gdy jest cieplo Pozdrawiam