Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuuu

fizyka - jest ktoś dobry ?? proszę zajrzeć

Polecane posty

Gość buuuuuuuuuuu

Mam prośbę umiał by ktoś to rozwiązać?? będę wdzieczna za każdą pomoc :) z góry dziękuje :) Oceń prawdziwość poniższych informacji: 1. Jeżeli dwa ciała przyciągające się wzajemnie siłami dowolnej natury oddalają się od siebie, to energia potencjalna akiego ciała maleje. 2. Jeżeli dwa jednoimienneie naładowane ciała zbliżają się do siebie, to energia [pptencjalna takiego układu rośnie. 3.II prędkość kosmiczna to najmniejsza energia jaką należy nadać ciału wyrzuconemu z powierzchni Ziemi by krążyło wokół Ziemi jako jej satelita 4. Wartość II prędkości kosm. jest związana z wartością prędkości wzorem V=2V 5. En. wiązania to najmniejsza energia jakawyzwala się gdy układ złożony rozdzielamy niezależne od siebie składniki. 6. Dwa satelity o tych samuych masach krazą wokół Ziemi po orbitach o różnych promieniach. Energia wiązania układu Ziemi satelita jest większa od satelity krążącego po orbicie o mniejszym promieniu. 7. Deficyt mast można przeliczyć na energie wiązania krzystając ze wzoru deltam= Ew* c kwadrat Zad2. Oblicz całkowitą energię satelity Ziemi o masie m krążącego po orbicie o promieniu r. Przyjmij, że dane są masa Ziemi i stała G

Gość buuuuuuuuuuu
??????????????????????????????

Gość buuuuuuuuuuu
pomoże mi ktoś??? :))))))))))

Gość buuuuuuuuuuu
?????? :(:(

Gość buuuuuuuuuuu
pomoże ktoś??? help

Gość buuuuuuuuuuu
pomoze i ktoś???????

Gość buuuuuuuuuuu
umie ktoś??? bardzo proszę o pomoc

Gość z a z d r o ś n i c a
zaliczasz fizyke?

Gość buuuuuuuuuuu
powiedzmy, umiesz to pomozesz??

Gość buuuuuuuuuuu
??????????????

Gość buuuuuuuuuuu
nie ma na forum żadnego fizyka, albo sosby, która to umie ??? :(:(:(

Gość student fizyki
To proste jest przecież. Nie masz żadnej ksiazki do fizyki?

Gość buuuuuuuuuuu
kasiązka mi nie pomaga, błakam Cię pomóż mi :)))))))) bardzo proszę

Gość buuuuuuuuuuu
nie potrafię tego zrobić, błagadam Cię pomóż mi, barzo Cię proszę :)00

Gość KSENIVa
oj współczuje:( dla mnie to czarna magia

Gość student fizyki
1. Fałsz 2. Prawda 3. Fałsz 4. Fałsz 5. Prawda 6. Fałsz 7. Fałsz No to masz rozwiązane, tylko co ci z tego. Nie chce mi się uzasadniać każdego punktu, bo bym tu spedzil pol nocy.

Gość student fizyki
Zad 2. E=Ep+Ek Ep=-GMm/r sila grawitacji jest sila dosrodkowa, zatem: GMm/r^2=mv^2/2 =>v^2=GM/r zatem Ek=GMm/2r E=GMm/2r-Gmm/r=-GMm/2r

Gość nuttka
31.05] 22:47 jesli ktos ma odp i ksiązke zawsze szybciej:0 szybciej dojdzie do sesna, sam sobie dojdzie dlaczego tak jest. Widac, ze nie studiowałes na uczleni.. gdyby tak bys wiedział to. pozostaw teraz tego kogos samego ani bez dobrych odp i tylko z metlikiem w głowie? no własnie... nie dojdzie do niczego. odp to jak wskazowki ku czemu ma podązac w rozumieniu ksiązki:)

Gość buuuuuuuuuuu
a mogłbyś mi tylko wytłumaczyć te punkty gdzie jest fałsz?? pliss i bardzo dziękuje :*

Gość student fizyki
To miło, że wiesz, że nie studiowałem na uczelni. Co prawda do tej pory wydawało mi się, że kończę drugi rok fizyki, przepraszam. Gotowe odpowiedzi bez żadnego uzasadnienia NIE są dobre. Jeśli dojdziesz do czegoś sama to z pewnością łatwiej zapamiętasz.

Gość buuuuuuuuuuu
a mógłbyś mi to uzasadnić te fłaszywe, bo miw etdy łatwiej zrozumieć, czmu tak jest, a tak to trudno :(

Gość nuttka
mylisz się całe 5 lat udzielałam korkow ludziom w podtsawocoe z fozy tez:) maty, chemiii a w lo to wsjo oprocz bioli i histy:) i wiem co mowie:) sam nie dojzie jak ma odpowiedzi wytlumaczone - ksiązka to szybciej sie nauczy i zapamieta Studecni bardzoo cenili sobie skrypty z teroią, ale i zadaniami!!!z odpowiedzią!!!

Gość student fizyki
Ad 1. nie maleje, bo rośnie :) zobacz sobie wykres E(r) Ad 3. II predkosc kosmiczna to PREDKOSC potrzebna do opuszczenia pola grawitacyjnego Słońca Ad 4. Tu jest nieścisłość. Jeśli chodzi o związek II predkosci z I predkoscia kosmiczna to wynosi on pierwiastek z 2, a nie 2 Ad 6. Mniejszy promień większa energia wiazania, bo nalezy uzyc wiecej energii, aby cialo oddalic do nieskonczonosci Ad 7. delta m=Ew/c^2

Gość buuuuuuuuuuu
nuttka a dobrze to jest, jak jesteś taka dobra???

Gość student fizyki
Zamiast upewniać się, czy jest dobrze mogłabyś podziękować. I nie sądze, żeby fakt udzielania przez nuttke korepetycji z matmy w podstawówce czynił ją lepszą z fizyki ode mnie. Ale jak wolisz.

Gość nuttka
z fizy tez udzielałam:P W fizyce jest reguła Lorenzta reguła prawej dłoni;) zlekcji dostałam 6:P

Gość student fizyki
No jest reguła prawej dłoni, i co z tego? Chociaż jakbyś znała definicję iloczynu wektorowego, to byś nie musiała wymachiwać dłońmi :D

Gość buuuuuuuuuuu
juz raz dziekowalam a mialam podziekowac drugi raz, ale trzeba odczekac 60 sekund i odeszłam od kompa i teraz wróciłam :) baaaardzo ale o naprawde bardzo dziekuje za rozwiazanie i wierze ze jest to dobrze :))))))) zycze milego wieczoru :) i mgr :)

Gość buuuuuuuuuuu
student fizyki a w tym pierwszym czasem nie powinna być prawda bo zwieksza sie odleglos miedzy nimi ?? nie wiem analizuje to i to sa moje wnioski, pewnie mylne