Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tykinn

ludzie nie kupują już teletubisi - koniec propagandy gejowskiej

Polecane posty

Gość lekarski stefan
Kryspina, zarazki są u obu płci ale wśród gejów króluje promiskuitywny seks z pzrypadkowymi partnerami stąd statystyki ich chorób są zdecydownaie wyższe niż u hetero, aw przypadku HIV-a horrendalnie wyższe.

Gość ten teletubis
to raczej tranzestyta a nie pederasta

Gość Kryspina
coś ty, jakjuż ktoś ma torebkę to widomy znak, że to pedofil i należy go przymusowo leczyć. Najlepiej poddać elektrowstrząsom :O Porażający są ci wszyscy "wiemlepieje", którzy nie są gejami, nie znają osobiście ani jednego geja czy lesbijki, za to perfekcyjnie i lepiej od samych zainteresowanych znają psychikę, potrzeby, cele i stan zdrowia całej tej grupy społecznej. Nie mają dzieci, ale wiedzą lepiej od rodziców jak je wychowywać i jakie bajki powinni ogladać małoletni. Szkoda gadać... :D :D :D

Gość Alexxxa
A najgorsze jest to, ze większośc bajek nie propaguje właściwego wzorca rodziny! Np. wspomniany tu Bolek i Lolek. Dlaczego oni nie mieszkają z rodzicami i nie mają 10 rodzeństwa? A Smerfy? Niby jest ojciec, duża rodzina też, ale nie ma matki, która by gotowała, sprzątała i prała

Ci ludzie sa pojebani czepiaja sie o wszystko po ulicach laza pedofile a oni czepiaja sie bajek pojebusy

Gość Kryspina
Kaczor Donald, stary zbok, nie posiada własnych dzieci, ale pozostaje w podejrzanie bliskich relacjach z TRZEMA siostrzeńcami! :D Mysz Miki, mało, że jest samcem podającym się za myszkę, czyli samicę, to zamiast założyć rodzinę, kręci z psem Pluto :O Rumcajs niby ma Hankę, ale Cypisem śpi z nimi w tym samym pomieszczeniu - ciekawe czemu? Pewnie wykorzystują go seksualnie, a jeśli nawet nie, to jest bez wątpienia świadkiem ich bezecnych praktyk kołderkowych :P

Gość przewalcowana glizda
alexxxa bo to jest bajka do cholery ! kazdy normalny czlowiek SAM uczy swoje dziecko zycia a nie bajki, ktore dziecie ogladaja dla rozrywki :o. czy jak Ty ogladasz film o mordowaniu to znczy ze masz tak postepowac ??

Gość Kryspina
przewalcowana :D ładny argument z tym mordowaniem. Chciałabym zobaczyć heteryka, który na widok jakiejś parady równości zakrzyknie: - EUREKA! Już wiem, zostanę gejem!!! Odnalazłem swoje powołanie. Albo na widok serialu o seryjnym mordercy stwierdzi: - O żesz, ja też sobie trochę pomorduję... I poleci do kuchni po tasak!

no a nie jest tak ?? :D sama zobacz ile glupich bab zyje tak jak bohaterki M jak milosc :o:D

Gość Kryspina
:D :D :D a to już inne zgadnienie. Z rodzaju: "co było pierwsze - jajko czy kura?" :P

dokladnie :D sama mam 10 letnie dziecko ktore pyta o takie rzeczy jak homoseksualizm..tlumacze mu co i jak jest i ucze co jest dobre a co zle. ludzie ktorzy pozostawiaja dzieci bajkom potem robia wlasnie takie rzeczy jak ci teraz :o

przytoczę wam moja wczorajszą rozmowę z synkiem ma 8 lat, wiec obecnie Teletubisiów juz nie ogląda, ale oglądał jak był młodszy i kojarzy te postacie czy mam się obawiac o jego skrzywienie moralne po zamierzchłych kontaktach z Tinky Winky i jego torebką? chyba nie... Synek: Mama, o co chodzi z tymi Teletubisiami? Mama: (panika w głowie) A co słyszałeś? S: Ze Tinky Winky to gej. Mama, co to jest gej? M: (nadal panika) To jest pan, który lubi spędzać czas z innymi panami zamiast np. ze swoją zoną. S: Acha. Poszedł sobie, widocznie stracił zainteresowanie tematem w międzyczasie, co się często 8 - latkom zdarza. ja w poczuciu niewykonania misji do końca ide za nim i mówię\" M: Ale ja sądzę, że Teletubisie są dziećmi i w ogole o tym nie myslą, prawda? S: (grzebiąc w klocach i w ogole bez zainteresowania tematem): No. Po chwili: S: Może dać swoją troebkę Po. Po jest dziewczynką. I będzie ok.

Gość Alexxxa
Glizdo - chodziło mi o to, że jeżeli zaczniemy bajkom przygladać sie pod tym katem, to większośc trzeba będzie wyrzucić.

czyli nie zrozumialam ironii - przepraszam :) philtonme...i misja wypelniona :)

Gość Kryspina
Przewalcowana, mój geniusz ma 12 lat ;) Nie pamiętam od kiedy wie czym jest homoseksualizm, żadna dziedzina życia i zjawisko nie jest w naszej rodzinie tematem tabu, i jakoś nikt z nas nie uważa tego za rzecz przerażającą. Od 4-go roku życia ma zakodowane, że na świecie jest pewna ilość ludzi chorych, niebezpiecznych czy po prostu złych, niezależnie od orientacji seksualnej, płci, narodowości, rasy i wieku. I należy być uważnym.Unikać ryzykownych sytuacji i w razie czego zwiewać, robiąc dużo wrzasku. Co dotyczy również nas, dorosłych - a zwłaszcza kobiet, narażonych na większą ilość zagrożeń, niż panowie Życie to nie je bajka, zwłaszcza w dużym mieście. Choć wieś też żadna idylla.

Ja bym sie raczej zastanawiala, co bajka, tak glupia jak Teletubisie moze wniesc w rozwoj dziecka, ale idioci doszukuja sie zboczen:O ZENUJACE!!! Poczekajcie, wkrotce zniknie ponad polowa bajek, bo w kazdej mozna znalezc \"zboczenie\":P

A idz w chuj z taka bajka...tym gownem spokojnie mozna torturowac doroslego czlowieka. A co do maluchow to nie wiem jak to odbieraja w kazdym razie jestem pewien ze taki chlam dobrze na rozwoj dziecka nie wplywa.

Smerfy pierwsze do odstrzalu...bo co robi jedna mala smerfetka w kusej spodniczce w wiosce pelnej smerfow ?

ta bajka pewnie nam dorosłym wydaje sie głupia, ale skoro nad jej forma pracował sztab psychologów i pedagogów, to pewnie aż taka głupia nie jest teletubisie mają z założenia zachowywac się jak małe dzieci, czyli niewiele mówić, za to expresyjnie okazywac uczucia dla dorosłgo widza to kretyńskie, ale na swój sposób słodkie

u mnie to samo jestli chodzi o unikanie "dziwnych" osob pamietam jak w wieku 5 lat tylek mi zawracal ze brata lub siostre chce miec, pamietam jak mu tlumaczylam ze nie moge wiecej dzieci i sie zaczelo....o "robieniu", antykoncepcji o budowie narzadow tak sie rozpedzilam ze o chorobach wenerycznych zaczelam :D zadzwonil maz wiec mu mowie - nie przerywaj bo tlumacze mlodemu o antykoncepcji - a ten do mnie - to wspomij mu o stusunku przerywanym :D. Dodam, ze gowniaz tematem byl zainteresowany :)

Gość Alexxxa
Teletubisie to bajka dla dzieci w wieku 2 do góra 5 lat. (ten przedział wiekowy wprowadziam na podstawie moich obserwacji) Nic dziwnego, ze dorosłym wydaje się głupia.

jest dosc "czytelna" malo sie dzieje, malo szczegolow i same mile dzwieki co prawda moj maz zabranial ja puszczac synowi mowiac to samo co Wy teraz :D

Tak tak sztab psychologow pracowal nad tym zeby stworzyc taka bajke ktora nie zaszkodzi ale tez nie pomoze zbytnio w rozwoju... taki chlam zeby malucha na kilka godzin posadzic przed tv a samemu porobic co innego.

nie bardzo rozumiem ostatnia wypowiedź szubrawca tak naprawdę mozna dziecko posadzic malucha przed TV na kilka godzin i zaserwowac mu jakąkolwiek bajkę to juz chyba kwestia tego czy rodzic ma dobrze w głowie...

Gość Kryspina
Też miałam alergię na Teletubisie, ale na pewno nie względu na torebkę tego fioletowego kosmity :P Do 3 roku życia syn właściwe nie oglądał nic w telewizji. Potem zaczęliśmy nagrywać mu wszystkie dobre filmy animowane: Nicka Park'a (całą serią Wallece'a i Grommit'a), stare czeskie kreskówki, Wilka i Zająca, Misia z Błękitnego Domu itp. I czytaliśmy książki. Kiedy młody miał 4 lata czytał już sam i zaczął również czytać na głos nam :P Ja robiłam obiad, on siedział i zabawiał mnie lekturą Muminków :)

Kryspina...to identycznie jak moja cora:) Dzisiaj ma 6 i pol roku i czyta lepiej niz nie jeden dorosly:D Teletubisiow nie ogladala na szczescie:)

alez Wam zazdroszcze 😭

myslę, że oglądanie Teletubisiów pozostaje bez większego wpływu na rozwój psyche dziecka mój oglądał teletubisie i czytał w wieku 5 lat to zależy od wrodzonych predyspozycji dziecka no i oczywiscie o dbałości rodziców o rozwój intelektualny pociechy

Gość Alexxxa
Mój syn tez oglądał Teletubisie i też powoli zaczyna czytać, choć niechętnie. Być może ta bajka nie wnosi nic poznawczego, ale czy wy nie oglądacie nic dla przyjemności? Tylko same filmy edukacyjne?

Gość Kryspina
Philtonme, jasne, że Teletubisie nie mają na to wpływu! :D :D :D Ja nie pokazywałam młodemu takich rzeczy, bo działały na nerwy mnie osobiście, a nie dlatego, że szkodliwe :D To kiedy dziecko zaczyna czytać i ogólnie jego rozwój intelektualny nie zależy w najmniejszym stopniu od tego, czy częstowano go Teletubisiami... Za to z pewności szkodliwe jest pozostawianie dzieciaka na wiele godzin samego przed telewizorem, niezależnie od tego, co ogląda. Znam dzieci, które wychowały się oglądając z matkami wszystkie polskie i południowoamerykańskie seriale! Trzy czwarte dzieci z klasy syna odebrało taką "edukację" :(