Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żółty maczek

czy uważacie, ze rozmiar 44/46 to strasznie wielki rozmiar?

Polecane posty

Gość XX eska
A co to za glupie pretensje i obrazanie mnie ? Zalosna jestes, mozg mam pojemny, pusto w nim nigdy nie bylo. 38- 40 to max, ludzie szczupli to ludzie zdrowsi, nie chodzi tylko o estetyke, nigdy nie bede wazyc 80 kg, bo się pilnuje, tak samo jak nie bede palic papierosow bo ich nienawidze ! Kazdy czlowiek powinien byc szczuply, zapytaj lekarza czy dietetyka, kazdy ci to powie i wara ode mnie, bo nic zlego nie mialam na mysli !!!

Gość Pomidorek18
XXeska-->cytuje"Kazdy czlowiek powinien byc szczuply" Aha czyli grubszych ludzi nalezy spalic na stosie, skazac na potepienie itp. Jestem strasznie drazliwa na tym punkcie! Sprobuj spojzec z prespektywy czlowieka z nadwaga.Piszesz ze rozmiar 38-40 to max...aha od tego sie zaczyna...mialam rozmiar 40 i co nadal wyzywali mnie od grubasow. W kazdym razie nie zamierzam cie obrazac itd. ale takie posty dzialaja na mnie jak plachta na byka

Gość Pomidorek18
Zolty maczek pisala ze przy 173 cm,wadze 99 kg ma roziar ubran 44/46.... to niech mi ktos wyjasni czemu ja przy wzroscie 175cm nosze rozmiar 46 ...a waze 69 kg!!!!??????????? Co jest ze mna nie tak??????????????

Nie patrzcie na H&M czy Orsaya, bo tam, zeby przygiągnąć klienta zaniżają rozmiarowkę. U nich 36 to jak normalne 38/40.

A odpowiadając na pytanie; jak dla mnie to jest duzy rozmiar. Moja Mama taki nosi i waży 75 kg przy 165 cm wzrostu.

Gość Tom30
Duży , bardzo duży

Gość wtrącę się
Nie umiem sobie na podstawie liczb wyobrazić czy 173/99 to dużo. Ale nie o tym chciałam. Wkurza mnie gadanie, że 36 to anoreksja, płaska d... i brak cycków. Ludzie, ja miałam konkretny tyłek 94 cm, nie powiecie mi, że to mało, i nosiłam 36... Teraz schudłam do 89, noszę 34, kości mi nie wystają, jest za co złapać i uda też mam całkiem pokaźne. Anorektyczki raczej noszą ciuchy ze Smyka albo zwężają 32 ;)

Gość a ja przy
wzroście 172cm ważyłam 89kg i nosiłam 42 z tym,że był dopasowany a teraz ważę 80 i dalej mam 42 z tym,że jest tak jak trzbea,nic nie wyłazi itd. Także rozpiętość wagowa pomiędzy rozmiarami może być duża. A w 40 zacznę wchodzić pewnie jak schudne jeszcze z 6-7kg.

Gość partyzantka -las
Nie oszukujmy się - najlepszy rozmiar to 36-38 i takie dziewczyny wcale nie są kościste. Po prostu są piękne i zgrabne. Wszystko powyżej 40 romiaru źle leży, bo wystaje brzuch, albo szerokie biodra. Takie kobiety mogą już zapomnieć o rurkach czy mini bo wyglądają groteskowo.

Gość ja sie nie zgodzę z nie którym
wiecie co waże 68.5 i mam wzrost 163 i wiecie ci wchodzę w rozmiar 38-40 no bo gdybym założyła 42 no to wszystko wisi na mnie wtedy i wy glądam jak nie szcęćliwa.... no i co wy na to pewnie ktoś by powiedział że przy takim wzroście i taka waga no to jestem gruba ale tu sie pomylicie jeżeli taka ocena z waszych ust podnie ale zobaczymy jak to ocenicie.......

hmmm wazylam jakies 84 kilo i nosilam 46 rozmiar. zaczelam cwiczyc, schudlam ok. 6 kilo w dwa tygodnie i kupilam spodnie o dwa rozmiary mniejsze czyli 42. teraz waze 57 kilo i wlasnie w sobote zakupilam spodnice w rozmiarze 34 czego nigdy nie chcialam ale stalo sie. mam 169 cm wzrostu. wszytko zalezy od ilosci tkanki miesniowej. zdaje sie, ze mushellka napisala ze miesci sie w rozmiar 42 polski a wazy ponad 80 kilo ale cwiczy. wiec jak pisze - to zaley czy ktos cwiczy. moja kuzynka wazy 52 kilo i ostatnio ledwo dopiela moje spodnie, ale ona nie cwiczy. jej siostra, ten sam wzrost cwiczy duzo - nosi 32 rozmiar a wazy 55 kilo. niema reguly. moja siostra tez cwiczy, wazy 65 kilo przy wzroscie 160 i nosi 40. Z czego u niej wszytko poszlo w tymlek bo ma spory ale nie ma faceta, ktory by sie za nia nie obejrzal.

Gość TakajednaMonika
Oczywiście, że zależy od budowy, ja mam 165 waże 60 kg i noszę 40. I jestem przeciętna. Ale uważam, że to bardzo dużo. Biodra 94, Talia 75, Biust- 90. To jakiś koszmar. Myślę, że jak się ma moj wzrost, to 50 kg jest ok.

Gość do TakiejjednejMoniki
Z tą budwą faktycznie jest różnie - ja też noszę rozmiar 40 a ważę ponad 70kg przy wzroście 170cm. Wymiary mam biust 102, Talia 75, biodra 96. A 44/46 nosiłam ważąc prawie 90kg. Jak dla mnie to bardzo duży rozmiar.