Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym bardzo

czy prezerwatywa

Polecane posty

Gość chciałabym bardzo

założona prawidłowo, gdy nie pękła, ,nie zsunęła sie, może nie zadziałać? tzn. czy sa jakiekolwiek szanse zeby plemniki jednak się przedostaly nawet "bokiem" jakimś cudem? bardzo mnie to ciekawi, piszcie jak wam się wydaje.

Gość ZzZzZzZzZ
w sumie wiesz... nigdy prezerwatywa nie da Ci zabezpieczenia 100u procentowego ale raczej nie powinno sie nic dziac... a moze inne zabezpiezenie?

Gość dokładnie tak
teoretycznie (tak twierdzą producennci prezerwatyw) moze być tak, ze plemnik przeciśnie się przez przestrzeń w lateksie.. to jest tak ze lateks nie jest jednorodną ścisłą materią - są jakieś mikroprzestrzenie czy coś i niby moze przejść jakoś plemnik. gdzies czytałam raport z jakichś badań ze ileś tam przypadków takich odnotowano.. laboratoryjnie to badali

Gość ZzZzZzZzZ
wlasnie!! chyba czytalam to samo:P:P

Gość chciałabym bardzo
ZzZzZzZzZ nie w tym rzecz. No właśnie niby nie ma 100%, nie zawiodła nas przez 4 lata, nie myślę nawet o innej metodzie bo nie chce. Nie chcę większej pewności, może nawet skrycie mam nadzieję ze jednak nie zadziała bo sama nie mam odwagi świadomie zdecydować się na dzidziusia którego bardzo pragnę.Ale ostatnio mój organizm zaczął się dziwnie zachowywać i tak po cichu marzę, że może jednak nie zadziałała.... Ale wiem że to pewnie stres i pogoda stąd te anomalie w moim organizmie, dlatego tak gdybam i się podpytuje:)

Gość haremm
To ze sa wpadki podczas seksu z prezerwatywa wynika WYLACZNIE z tego ze: 1. peknie 2. zle zalona - zsunie sie 3. czasem zaklada sie prezerwatywe pod koniec stosunku, a w płynie ejakulacyjnym ktory "pojawia" sie wczesniej tez jest pewna ilosc plemnikow --- . moga przyczynic sie do zaplodnienia A nie zaden lateks! puk puk

Gość chciałabym bardzo
szkoda, pozostaje mi jedynie nadzieja, że coś tam się przedostało podczas zakładania;)

Gość ZzZzZzZzZ
to po co wogole chcesz stosowac zabezpieczenie?? facet nie chce miec dziecka?

Gość dokładnie tak
lateks lateks.. tak tak. indeks pearla liczy się na dwa sposoby - ile kobiet zaszło w ciążę pomimo idealnego stosowania metody, a druga liczba - ile nie-idealnie (jak w poyższym poście). poza tym producenci chyba wiedzą co sprzedają itd.. to chyba był raport durexa jakiś...

WYdaje mi isę zę tu mozę mieć znaczenie jakość i firma której prezerwatywy się kupuje. Np Durex testuje produkownae przez siebie prezerwatywy pod kątem przenikalności. A może chyba też się zdażyć jakieś mikro pęknięcie, którego nie widać? Ale z drugiej strony wcale nie tak łatwo zajść w ciążę!

Gość chciałabym bardzo
to skomplikowane. Oboje chcemy i nie mamy odwagi. Jakby sie zdarzyło to byśmy byli bardzo szczęśliwi, ale tak świadomie jakoś nie potrafimy się zdecydować. Zresztą są też inne kwestie. Najrozsądniej jest jeszcze poczekać, tylko ja bardzo pragnę dziecka i taka "wpadka"nie przekresliłaby nam życia. Ale rozum kaze czekac... stad taka rozbieżność.

Moja przyjaciółka która ma maluszka z \"wpadki\" często powtarza, że gdyby jej się nie przytrafiło to by się nigdy nie zdecydowała ;)