Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no mam pytanie...

do tych ktorzy brali izotek

Polecane posty

Gość no mam pytanie...

zauwazylam ze od jakiegos czasu, a dokladniej to od kiedy biore izotek, baardzo czesto i latwo czerwieni mi sie twarz. czy to normalne?? czy wy te| tak mieliscie? czy ustapilo to wam po skonczeniu kuraji izotekiem? prosze odpiszcie!!

Gość to wyrzucić świństwo
bo uczula

Gość już popryszczach
Tak, to normalne że skóra jest czerwieńsza. Ja w ciągu całej kuracji miałam zaczerwienioną twarz, ale nie było tego bardzo widać. Chyba przez 3 tygodnie była mocno i to już było widać bo koleżanka nawet się pytała czy wszystko ze mną w porządku. Ale to było w tym czasie jak wyjechałam w góry (może przez zmianę klimatu). Ogólnie skóra jest wtedy delikatna na twarzy, najlepiej jak najmniej jej dotykać!!! Po zakończeniu zaczerwienienie i inne skutki uboczne (jak suche usta) zniknęły po 7-10dniach. Ja jestem zadowolona z tego leku. !0 lat miałam pryszcze, brałam wszystko. Jestem 8 miesięcy po kuracji która trwała z 7 czy 8 miesięcy i nie mam już problemów. Jestem bardzo zadowolona. Dla mnie to był jedyny skuteczny lek. Jeżeli długo będziesz miała zaczerwienienie i to widoczne spytaj się lekarza co z tym zrobić. ale to raczej normalny objaw więc się nie przejmuj!! POZDRAWIAM

Gość już popryszczach
nie !0 tylko 10 lat :) w ogóle wejdź na str. Luskiewnika ( wpisz w gogle) tam dużo jest wątków o Izoteku

Gość No jak ma sie
nie przejmowąc skoro to alergia na niby lek czeli chemie

Gość oki dzieki wielkie
za pocieszenie. no juz sie martwilam ze faktycznie cos ze mna zle jest... mysle ze to nie jest alergia bo moja skora jest zaczerwieniona tylko pod wplywem temperatury, emocji itp. mam nadzieje ze to minie. jezeli ktos zwas mial jeszcze takie objawy, piszcie prosze, jak sobie ztym radziliscie?

Gość IZOTEK
dziewczyno jak nie wiesz co to za lek to sie nie wypowiadaj i nie kaz odstawiac,bo to zadna alergia.... Zaczerwienienie twarzy jest mozliwe nawet przez caly okres kuracji. Skóra przy leczeniu izo, robi sie bardzo wrazliwa i delikatna i dlatego jest czerwona. Ja nawet jak delikatnie wytarłam buzie w recznik to bylam czerwona. Juz nie mówie co sie dzialo na mrozie:) Ale wszystko jest do wytrzymania. Warto to przeczekac:) Mozesz dodatkowo zakupic sobie krem Avene Antirouges lub Biodermy AR własnie na naczynka, dodatkowo sa nawilzajace:) Jakbys wybrala Avene to popros o wersje do suchej skóry, bo jest tez do mieszanej. Krem jest wydajny, ale warto go kupic na allegro, albo w aptekach internetowych, bo róznica nawet 20zł

Gość IZOTEK
wczesniej mozesz dostac te kremy w próbkach, warto wypróbowac, który Ci bardziej pasuje:) W kazdej wiekszej aptece maja próbki. A powiedz mi jeszcze smarujesz sie filtrem? Bo jak nie to mozesz sie poparzyc, wlasnie przez to, ze skora jest tak wrazliwa. Najlepiej buzie 50, a cialo moze byc mniejsze 20-30

smaruje buzie filtrem, spf 30 ale po nim strasznie mi sie zkolei twarz swieci... myslalam wlasnie o kupnie kremu na naczynka, zielonego, ktory zatuszowalby troche te zaczerwienienia. ale trudno znalezc na naczynka- zielonego i jednoczesnie z filtrem. z drugiej strony przez czas leczenia staram sie nie przebywac na otwartym sloncu wiec niewiem czy filtr jest potrzebny...

no i mam jeszcze jedno pytanie.. czy ty wczasie zazywania tego leku tak szybko sie meczylas?? no bo to jest nie do wytrzymania. wystarczy ze wejde po schodach na 1 pietro i od razu dostaje zadyszki, juz nie mowiac otym ze robie sie czerwona jak burak... oj, no ale cos za cos... przynajmniej za jakis czas nie bede miala tego swinstwa na twarzy. mam nadzieje ze nie zostanie mi to do konca zycia..

Gość już popryszczach
ja się smarowałam kremem z filtrem 100UVA, UVB. Najmniejszy może być 50! Jak świeci słońce to radzę Ci chowaj się w domu.

Gość gość
A ja tez jestem juz kilka miesiecy po kuracji i jak zaczynam sie smiac albo sie denerwuje to jestem czerwona jak burak . I to nie dosc ze na twarzy to jeszcze cały dekolt . Masakra! ;/ Choc na moje gejzery bardzo pomoglo ;)