Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytkaaa

kto się zna na raportach z kasy fiskalnej?

Polecane posty

Gość pytkaaa

dobowe są obowiązkowe a miesięczne?

Gość powiem
Raport dobowy robisz po zkończeniu kazdego dnia na kasie . Raport miesieczny moze być sumaryczny lub szczegółowy .

Gość powiem
Miesieczny tez jest obowiaskowy , szczególnie pomocny ksiegowości . Raport z kasy fiskalnej możez uzyskac od dowolnego nia -- data nie musi być np; od01,05,07 do 31,05,07 może byc dowwolna w zalezności co chcesz sprawdzic :)

Gość rez sa obowiazkowe
a gdzie pracujesz?

Gość pytkaaa
pracuję w sklepie dziś był ostatni dzień miesiąca a ja zapomniałam zrobić miesięcznego :(

Mozesz zrobic jutro,wprowadzasz dane miesiaca recznie-date poczatkowa i date zakonczenia.

Gość pytkaaa
ale ja zawsze wbijałam tylko datę poczatkową a końcowej nie :(

miesieczny mozesz zrobic pozniej tak wogóle to też zapomniałam, własnie mi przypomniałaś :D

Chyba zalezy,jaka kasa.W tych,które ja znam wprowadza sie obie daty. Kiedys mialam taka nadgorliwa kierowniczke,która wszystko robila najlepiej i sama.Ona nieraz miesieczny raport robila po 2-3 dniach :P

Gość pytkaaa
mam starą kasę :O

Gość powiem
Jak zapomniałaś zrobić raporty miesiecznego to nie problem , mozesz go zrobić kiedy chcesz . Wpisz tylko zakres dat. Jezeli zapomniałas natomiast zrobić zamknięcia dnia to zadzwoń rano żeby ktoś to zrobił , bo obroty z dnia poprzedniego bęzą sie sumowały i kierownik się wścieknie , bo to wysza szkoła jazdy , dla wielu . Pracowałam w kilku sklepach a kasa to pryszcz .

Gość ale o co tu chodzi

Gość chyba dobowy tylko...

Dobowy MUSI byc zrobiony danego dnia.Jesli sie zapomni,nastepnego dnia po uruchomieniu kasy,pojawi sie komunikat \"wykonaj zalegly raport dobowy\". Sumuja sie raporty zmian.

Gość oswiadczoww
zrób miesięczny, zrób dobowy z dziś, wystornuj z sumy dzień dzisiejszy i księgowość będzie zadowolona.

Gość gość
dobowe sa najlepsze! Ale powiedzcie mi, gdzie teraaz kupic najlepsza kase fiskalna?

Gość gość
gość dziś dobowe sa najlepsze! Ale powiedzcie mi, gdzie teraaz kupic najlepsza kase fiskalna? Zgadzam się z przedmówcą! Dobowe to jest to. A ostatnio kupislimy kase w http://kdf.poznan.pl/ i sa naprawde swietne, szybkie i sprawne takze polecam:)