Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ppielegniarka

ppielegniarka odpowiada

Polecane posty

Gość 5tys to w norwegii chyba
2000 po 20 latach pracy. powodzenia - jakby nie było z chorymi się użerasz latami.. na początek 1200 i to są grosze - za jakąkolwiek pracę, nie tylko dla pielęgniarki, dlatego absolutnie nie dziwię się że kończą edukację w polskiej szkole i spadają za granicę gdzie chociaż ich wykształcenie jest doceniane. tak samo lekarze - podstawa to łacina, więc nawet na początek nie muszą języka znać. poza tym nasze szpitale to jeden wielki syf - i to nie są opowieści z krypty że przychodzi pielegniarka i wali pięścią w respirator bo się "zaciął". to realia. u nas - masakra pracować w służbie zdrowia państwowej

Gość sorki
Właśnie, nie zarzucam braku wykształcenia czy wiedzy ale właśnie lenistwo i brak ludzkich uczuć. Przykro patrzeć na starszych, samotnych, schorowanych pacjentów pozostawionych sobie samym podczas gdy cały personel siedzi w pomieszczeniu socjalnym i ogląda serial.

Gość taka-- sobie
dfo sorki: masz racje ciezko patzrec na takie cos.ale nie kazda taka jest.na szczescie

tu się zgodzę - jaka jest różnica w "obsłudze" w klinikach prywatnych i państwowych. przepaść.. jak się chce to można z uśmiechem i życzliwie do pacjenta

Gość a ja zarzucam
brak wiedzy i brak kompetencji oraz wąski zakres działalności służb niby medycznych,a 1200zł czy 2000 to ogromne pieniadze jak na warunki polskie,nie żyjemy na zachodzie wiec i realia sa krajowe

Gość sorki
ppielegniarko, nie oceniam Ciebie, tylko pytam czemu w szpitalach pracują ludzie, którzy zupełnie nie mają do tego powołania, ludzie zupełnie pozbawieni uczuć i jakiejkolwiek empatii.... to ciężki zawód i każdy kto go wybiera ma choć tyle rozumu by wiedzieć że praca pielęgniarki nie polega na noszeniu kusego seksownego fartuszka i flirtowaniu z lekarzami tylko jest to cięzka, wymagająca praca z chorymi

Gość taka-- sobie
to jest bardzo ciezka praca.a 1200 za taki dyzur to jest malo...

niestey nie mam pojecia dlaczego, ale nie zapominaj ze w kazdym zawodzie sa ludzie którzy sie do tego nie nadaja...

Gość Nie tylko
pielęgniarka wykonuje cięzka prace sa jeszcze cięższe zawody i nawet tyle nie maja

Gość W Polsce
każdy ma mało.a niby dlaczego służba zdrowia ma miec wiecej???co oni takie wybitnego robią????nic,udaja że pracuja to wszystko

Gość Nie tylko na pielęgniarki
ale i na lekarzy,na cała służbez zdrowia,to miedzy innymi z racji strajku:)

to po co było kształcić się w zawodzie bez przyszłości który nie przynosi dochodów albo bardzo marne? do kogo pretensja? wiadomo jak jest w szpitalach PL państwowych - syf i obsługa na podobnym poziomie (sorry..) dlatego wyjeżdzają. w pl pracując w prywatnej klinice nagle robią się odpowiednio wykształceni (muszą kończyć kursy doszkalające itd), odpowiednio mili, zyczliwi, z podejściem do pacjenta itd itd... kwestia układów ;)

Gość wszytko jest
oparte na forsie i na polityce reszta to tylko mięso armatnie:)zawsze tak było i jest,a ty nie raż tymi 5 tysiacami bo to jakas cyfra z kosmosu,nie dla normalnego pracowniaka

Gość ale wszystko juz jest jasne

Gość wypraszam sobie
mam 33 lata , od 13 lat pracuję w zawodzie pielęgniarki. Z przyczyn ekonomicznych nie kończyłam studiów, od niedawna mam specjalizację środowiskowo rodzinną. Moja płaca to 1100zł z tymi 4 stówami , które dostaliśmy od min. Religi. Przez 10 lat pracowałam we Wrocławiu w klinice na oddz. wewnętrznym teraz pracuję w przychodni w niewielkim mieście . Nie znam żadnej pielęgniarki, która by zarabiała tyle co piszesz. Chyba, że jest na stanowisku, ale to też są płace do 2000 zł. Skąd te wiadomości o zarobkach?

Gość wyssane z palca
i tyle

Gość wypraszam sobie
no i gdzież się podziała ta ppielęgniarka? :-(