Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudyna22

WęZłY CHłONNE

Polecane posty

Gość Klaudyna22

Nie wiem czy sobie czegoś nie uroiłam,ale od pewnego czasu zauważyłam że moja prawa pierś bardzo stwardniała w jej górnej części wyczuwam znaczne zgrubienie,gdy naciskam czuje lekki dyskomfort,dodam jeszcze że te objawy nasiliły się tydz przed okresem, no ale okresu już nie mam a zmiany w piersi nadal są. Na dodatek od paru lat wyczuwam ma szyi dwa zgrubienia dość duże po lewej i prawej stronie w okolicach szczęki (jakby pod nią), do tej pory myślałam że mam przerośnięte migdałki ale dziś wyczytałam że to węzły chłonne. Nigdy poważnie nie chorowałam no chyba że w dzieciństwie na anginę(dość często), od paru lat jednak mam problemy ze stawami(szczególnie kolana) często odczuwam bóle, no ale żadne badania nic nie wykazały, nie wiem czy to ma również jakiś związek no ale całkiem niedawno pies mnie ugryzł w nogę dość ostro mnie potraktował Może znajdzie się ktoś co miał lub ma podobne objawy jak ja i doradzi mi co mam zrobić??

Gość nervosa
węzły chłonne to swoista zapora organizmu przed wszelkimi paskudztwami, powiększone mogą świadczyć o nowotworze, ale też o infekcji...radzę porozmawiać z lekarzem on najlepiej doradzi...poproś o badania...nie traktuj niepokoju o zdrowie jak hipochondrii :) życzę zdrowia !