Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmoladaa

Wczesna ciąża a bóle brzucha

Polecane posty

Gość marmoladaa

Jestem w 3 tyg. ciąży. Ciągle pobolewa mnie brzuch i kłuje w podbrzuszu czy to normalne?

Gość 2*2
a lekarz nie zalecił ci no-spy?

Gość marmoladaa
Dopiero rano siedowiedziałam, że jestem w ciazy. Czytałam, że bóle brzucha towarzyszą poronieniu dlatego sie martwię. U lekarza jeszcze nie byłam szukam odpowiedniej osoby.

Gość marmoladaa
A jak długo te bóle mogą trwać? Zanim dowiedziałam sie, że jestem w ciaży byłam na weselu - a jak to na weselu trochę sie wypiło alkocholu, teraz jak już wiem ciagle o tym myślę, czy coś złego sie nie stało.

Gość kafeteriuse
bierz no-spe gin tylko to Ci zaleci jak pojdziesz na 1 wizyte nic wiecej

czesc dziewczyny Marmoladaa Ja Ci powiem tak: ja mialam takie własnie objawy jak Ty i to właśnie na początku ciąży (pierwsze tygodnie), niestety ciąza skończyła się poronieniem. Tez piłam ale piwo chociaż nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży, nie wiem czy to mialo jakiś wplyw na ciążę, bo moja znajoma piła winka w dużej ilości (tej lepszej marki ;-) i też nie wiedziała że jest w ciąży i urodziła zdrowiutkie dziecko) bóle ustapiły około 4-5 tygodnia i wtedy najprawdopodobjiej dzidzi umarło, poroniłam w 7 tygodniu. Nie jest tak łatwo ocenić czy to jest groźne czy nie, w tak wczesnej ciąży trudno to zobaczyć i zbadać, tak mi powiedzieli w szpitalu lekarze. Musisz się uzbroić w cierpliwość i jak najwięcej wypoczywać, a jeżeli chodzi o nospe to chyba mozna brac lekarze zalecają, jeśli nie masz na nią jakiegoś uczulenia. Mam nadzieję, że to nie jest nic groźnego, może nie potrzebie się martwisz. Mozesz iść do lekarza ale z tego co wiem nie powinien badać tak wczesnej ciązy, szczególnie dopochwowo, powiedz mu jak sie czujesz a on juz będzie wiedział co zrobić. Trzymam za Was kciuki aby było wszystko jak najlepiej :-) 🌼❤️🌼 Acha, i to że ja to Ci napisałam i że to przeszłam to nie znaczy że Ty to samo przejdziesz, najważniejsze jest myślenie pozytywne :-)

Gość marmoladaa
Agulo wyrazy wspólczucia, trzymaj się cieplutko! Mam nadzieję, że mnie to nie spotka, lekarza dopiero szukam. Tyle osób pisze o poronieniu strasznie się boję :( Nie wiedziałam, że wczesnej ciąży lekarz nie powinien badać, kiedy więc powinnam sie wybrać do lekarza nie wiem nawet który to tydzień ciaży.

Gość marmoladaa
Aaa odnośnie pierwszego postu - że to 3 tydzień ciąży to tylko moje oblizenia i podejrzenia, do końca nie wiem czy to jest zgodne ze stanem faktycznym.

Marmoladaa lekarze liczą ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a z tymi badaniami kiedy mogą zrobić to nie jestem pewna, w każdym bądz razie mi robili w połowie 6 tygodzi i to 3 razy dopochwowo, ale to była konieczność bo krwawiłam ze skrzepami, ale to juz byla oznaka oczyszczania sie organizmu. Moja kolezanka jest teraz w ciązy i pierwsze badanie zrobiła dopiero w 12 tygodniu. lekarz bedzie wiedział czy i kiedy robić badanie w Twoim przypadku, ale jak napisałam nie powinien robić dopochwowego tak wcześnie a na zwykłym USG jeszcze nic nie będzie dobrze widział, może jedynie sam pęcherzyk ciążowy.

Gość milka30
Ja pierwsza ciaze poronilam dlatego ze poszlam do lekarza 5 dni po spodziewanym terminie miesiaczki.Badal mnie dopochwowo i to napewno spowodowalo ze poronilam 3 dni pozniej:(

Gość angel913
ja jestem w 10 tygodniu, też mnie pobolewa podbrzusze i mam kłucie. Lekarz powiedział ze to nic groźnego i ze to normalne u młodych kobiet. Jeśli bóle naprawdę się nasilą zgłoś się do lekarza :] pozdrawiam

Gość junn
do osoby wyżej to temat z 2007 roku.