Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Dobieram sobie dziwne przyjaciólki...

Polecane posty

Napiszcie, bo nie wiem, czy ze mną coś nie tak, czy z moimi przyjaciółkami...Przyjażniłysmy się od ogólniaka, całe studia, zawsze było super, trzymałysmy się w czwórkę przez wiele długich lat...Problemy zaczęły się gdy zaręczyłam się...jedna z przyjaciółek zaczęła nagle bardzo interesować się moim facetem, robiła wszystko byleby przebywać w jego towarzystwie itd.,ubierac tak jak ja, czesać jak ja- było to dla mnie okropne i dopiero kiedy powaznie z nia porozmawiałam , uspokoiła się ale miałam juz do niej dystans-zawiodła moje zaufanie. Druga przyjaciółka kupiła identyczny jak ja pierścionek zaręczynowy, uszyła sobie niemal identyczną suknie i zorganizowała identyczne wesele w niecały ro po moim ślubie...A teraz trzecia przyjaciółka urodziłą dziecko, dzwonię z gratulacjami a ona mówi,że nazwie córkę taka samo jak ja... :( Wiem,ż ekażdy może nazwać dziecko jak mu sie podoba ale ja wymyśliłąm orginalne imię, miało być rzadkie a tu najlepsza przyjaciółka rok póżniej tak samo nazywa swoje dziecko...Jestem zniesmaczona...i nie wiem jak się zachować w stosunku do niej...Co o tym myslicie???

Gość napalona 88
zazdrosc ludzka

napiszcie coś!

Gość malpioko7
moze po prostu jestes fajna i ludzie biora z ciebie przyklad,chca byc tacy jak ty to nic dziwnego

Nie wiem czy jestem fajna i czy chcą brac ze mnie przykład, raczej lubię żyć po swojemu i robić to co chę ale okropnie drazni mnie takie "małpowanie" wszystkiego ode mnie, wolę się czymś wyrózniać, być inna...

Jak ja mam się zachowac w stosunku do tej ostatniej przyjaciółki???Udawać ,że mi to nie przeszkadza???

początkująca>>>>łatwo Ci powiedzieć...znamy się ponad 10 lat...

Gość kajaaaaaaaaaaaaaaaa
hehee wiem co o tym, ja mialam w sumie jedna kolezanke ktora tak robila, miala tak samo na imię jak ja, ludzie mysleli ze jest moja siostra blizniaczka. bo na dodatek byla jeszcze podobna. kupowala sobie takie ciuchy jak ja, kosmetyki, wszystko co ja lubilam to ona tez... przyjazn juz skonczona ...

tarocistka, postawisz mi tarota????

Napiszę, ale wiem, że tego nie oczekiwałaś. Twoje przyjaciółki nie są złe, to Ty widzisz w nich zagrożenie. To, że ubierają się jak Ty, czeszą jak Ty nie oznacza nic poza tym, że same nie mają pomysłu na to jak powinny wyglądać [znam całe rzesze takich koleżanek]. Co do stroi. Zastanowiłaś się przez moment, że nawet jeśli kupią i ubiorą się w to samo, nigdy nie będą w tych ubraniach wyglądać tak samo, więc powód o jakim piszesz nie istnieje, jest tylko w sferze marzeń w Tobie, że one Ci czegoś zazdroszczą. Uważam, że jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie dlatego widzisz swoje koleżanki w nagannym świetle. To co nas drażni w innych jest w nas - zapamiętaj tę myśl, ona jest czasem pomocna :)

Gość klaraaaaa
mam to samo z jedną przyjaciólką. najpierw wysmiewa moje pomysly na zycie , a potem za jakis czas je papuguje i chwali w niebogłosa! np wysmiewała sie z mojego kierunku studiów,ze to nie dla niej,ze po tym nie ma przyszłosci ( wiec poszła na pewien kierunek, pare lat wczesniej ja wspominałam ze moze pojde na ten kierunek to mnie wysmiala), kiedy jej sie w szkole nie powiodlo, to poszla na ten sam kierunek co ja i jest nim zachwycona! Kiedys rozmawiałysmy o slubach o naszych wyobrazeniach. przedstawilam jej swoja wizje ( byla oryginalan, od zawsze tak sobie wyobrazałam moj slub itd) smala sie z moich pomysłów. Gadam z nia jakis czas pózniej a ona chce miec taki sam slub jak ja i jeszcze gada, ze chciala miec taki od zawsze!!!!! Wkurza mnie tym strasznie!!!! Ogolnie od tego momentu siedzie cicho i nie opowiadam jej o swoich planach,zeby nie spapugowała.

Gość klaraaaaa
ogolnie papauguje wiele rzeczy, np pomysły na wycieczki - na spedzenie wakacji.... Kurde jak mnie to wkurza

oreore może masz rację ale każda kobieta ma chyba tak,że lubi się wyróżniać, np. na imprezie głupio się czujesz gdy ktoś ma taka samą sukienkę, czyz nie? No właśnie o to mi chodzi,że w ważnych sprawach, (a nie tylko ubrania)one chcą mieć np. zaręczynowy pierścionek identyczny jak mój...czy to jest standardowe zachowanie?niesądzę...Jakbys ty sie czuła gdyby Twój ukochany mężczyzna zrobił ci niespodzianke i kupił cudny pierścionek zaręczynowy a za pół rolu twoja najlepsza kumpela wybrała sobie niemalże identyczny???

Jak bym się czuła ? Znakomicie, ponieważ mam o sobie dobre mniemanie. Pierścionków i sukienek w sklepie jest tysiące ale ja jestem wyjątkowa, dlatego nie przejmuję się takimi bzdurami, wybacz :)

oreore wiem,że moje przyjaciółki nie sa złe i może rzeczywiście nie maja pomysłu na swój styl, ale jest tyle ludzi na świecie dlaczego jak to ujęła przedmówczyni "papugują" właśnie mnie...? To imię to juz dla mnie przegięcie.Do tej pory się nie odzywałam i udawałm,że nie ma problemu ale mam juz dosyć..Chciałam tylko,żeby imie mojej córeczki było wyjatkowe...

Gość psitka
a córkę nazwałas pewnie Oliwia albo Julia, tak ?

oreore wybacz ale ani odrobine ci nie wierzę... Masz przyjaciółki?No to wyobraź sobie,że jesteście na ślubie waszych wspólnych znajomych a Twoja jedna przyjaciółka ma identyczna kieckę jak Ty, druga biżuterię, która ostatnio sobie kupiłaś a trzecia identyczną fryzure jak Ty...Akurat czułabyś sie świetnie...Zwłaszcza gdybyście fizycznie były podobne i znajomi komentowali,że wyglądacie jak klony albo blixniaczki...No rewelacja poprostu!Owszem nie było to złe w liceum ale nie jak ma się 30lat!

psitka a wyobraź sobie,że ani nie Julka ani Olwcia tylko Marlena...

Gość fjdud
o ludzie ja mam na imie Marlena

Cóż, masz prawo mi nie wierzyć :) ja taka jestem, a Ty, denerwuj się dalej. Co do imienia dziecka, powiem szczerze, że mnie się nie podoba. Jest tyle piękniejszych imion. Na zakończenie dodam jeszcze, że to co napisałam wyżej o swojej wyjątkowości jest prawdą, dlatego nawet gdybym spotkała na weselu koleżankę w takim samym stroju, uznałabym, że różnimy się choćby proporcjami ;) zawsze można znaleźć w sobie coś, czego nie mają inni. 🖐️

oreore widac ,że nie znalazłas się w takiej sytuacji,... Moim zdaniem nie ma nic do rzeczy czy to jest ładne imię czy tez brzydkie, gdybym nazwała dziecko Kamilka, emilka czy debilka to pewno dziecko koleżanki nazywałoby sie tak samo i to jest dla mnie problem...

Gość goska.28
no imię marlena to nie jest ani oryginalne ani ładne akurat. heheh a co z ta julią?? mi ostatnio tez się podoba. czy duzo matek nazywa teraz tak swoje corki?? oliwia tez mi się podoba i weronika jeszcze ...

Gość yago
nie nazywaj kolezanek przyjaciolkami.Moze zabrzmi to dosc brutalnie,ale wy-kobiety nie wiecie co to jest przyjazn.Nie rozumiecie tego pojecia.Nazywacie zwykle kolezanki przyjaciolkami.Przyjaciel-to ktos z kim nie da sie poroznic na dobre,na zawsze.Jezeli mezczyzna nazwie kogos przyjacielem,to jest nim ten ktos do konca zycia.Wsrod kobiet nie ma przyjazni.To jest powod dla ktorego znajomosc nawet kilkuletnia wsrod kobiet potrafi sie skonczyc na zawsze.

Gość cg xs
a ja rozumiem autorke topicu, ma racje. oreore -->ty natomiast gadasz jej na przekor, widac to i sie jeszcze glupio usmiechasz;| super..nie potraficie sie postawic w sytuacji autorki tylko macie klapki na oczach-brak empatii. marlena-ja np nigdy nie znalam osoby o tym imieniu, czy ladne?jak dla mnie takie sobie, ale nie chodzi tu o imie a o fakt jak postepuja przyjaciolki i rozumiem tu autorke chociaz nie mam 30 a 19:|.pozdrawiam wszystkich

Gość yago masz racje