Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brazowooka

soczewki kontaktowe kolorowe-problemy

Polecane posty

Gość brazowooka

kupilam wczoraj niebieskie soczewki kontaktowe zmieniajace kolor johnsona (mam brazowe oczy) i teraz mam problem bo widze w nich jakby przez lekka mgielke czy to jest normalne-tez tak mialyscie? mam wrazenie ze lekko mi sie przesuwa soczewka w stosunku to zrenicy i wynika to z tego... czy da sie to jakos zmienic? czy to jest kwestia rozmiaru?(podawane byly tylko takie jak w zwyklych soczewkach...) czy ewetualne noszenie tych soczewek moze zaszkodzic? z gory dzieki za odpowiedzi:)

No skoro źle w nich widzisz ... to może zagrozić to Twoim oczom ... Czy kupowałaś te soczewki na własną rękę czy po konsultacji z okulista ??? Być może masz zły \"rozmiar\".

Gość soczewkowa
Pewnie masz zła krzywizne soczewek, stadartowa to 8.7 ,ja jak miałam Johnsona to tak samo miałam wrazenie ze mi spadaja jak patrzyłam w rózne strony(nie wrazenie ale poprostu "spadały") A ostatnio kupiłam sobie soczewki kolorowe Ciba vision -turkusowe i tez po załozniuwidze takjakby mgiełke.Jak przyjrzałam im sie to zobaczyłam ze ten kolor jest storzony z kolorowych punkcików i tez szarych i to przez nie jest chyba ta mgiełka.(spadac nie spadaja bo dobrałam dobra krzywizne)Wkurzyłam sie i ich nie nosze.WG mnie nie powinno byc tej mgiełki.(na poczatku jak ponosiłam to jakby tej mgiełki było juz mniej i moze w końcu oko sie" przyzwyczai" i bedzie ok ale i tak nie bede ich nosic bo kolor nie taki jaki był na zdjeciu.

Gość brazowooka
krzywizna jest 8.3, ale nosilam i 8.7 i 8.3 ze zwyklych soczewek i bylo ok nie spadaja tylko jakby leciutko przesuwaja sie w 1 strone-zahaczaja troche tym niebieskim nadrukiem o zrenice czy w ogole te nadruki tez maja jakies rozmiary? i co np z soczewkami ktore maja wzory w takim razie?

Gość soczewkowa
ja nie wiem bo soczewki kolorowe mam 1 raz i sie od razu ziecheciłam.(mnormalne nosze juz 6 lat)

Gość brazowooka
ja zwykle nosze ponad 4 lata i nie mialam zadnych problemow a kolorowe kupilam 1 raz i chyba tez sie zniechecilam...

hej miałam podobny problem.. kupiłam soczewki FreshLook Radiance MOONLIGHT i posrebrzana (;-) ) część również i mi zahacza o żrenicę przy mruganiu.. Średnica jest taka sama jak przy zwykłych soczewkach (które nosze już przeszło 9 lat). Z kolei moja znajoma- nosi kolorowe soczewki (mocno zielone:) ) od dawien dawna- i nigdy na to nie narzekała. Ja również się zniechęciłam do kolorowych. Pozdrawiam

Gość brazowooka
dzieki za wypowiedzi szkoda bo strasznie mi sie podoba kolor jaki mam w tych soczewkach az sie zastanawiam czy sie troche nie pomeczyc....

ja też tak miałam, przy fioloteowych Freshlookach. Po dwóch dniach przeszło :) pewnie soczewka dopasowała się do oka albo oko do soczewki ;)

Ja uzywam juz od prawie 2 lat soczewek Focus Softcolors o kolorze Royal Blue i jestem bardzo zadowolona. Naparwde polecam