Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak mówić dziecku o

Siusiak to proste, a jak mówicie...

Polecane posty

Gość elizaaaa
u nas nigdy nie było z tym problemu bo moj starszy juz 12 lateni syn jakos naturlanie wiedzial, że on ma ptaszka jak taus i i nni panowie a kobiety nie maja ptaszków tylko dziurki. I nigdy nie było jakiego specalnego tlumaczenia. Widziała mnie nago wiele razy i nadal tak sie zdarza. Jakos tak naturalnie to wyszlo najpierw od wpsolnych kapieli. Nie jest to ani specjalny ekshibicjonizm w naszym domu ani falszywy wstyd. Pamętam tylko jak faktycznie bardzo nas wszytkich rozbawiło okreslenie niani mojego syna "kasia" :-)

Gość elizaaaa
czy jagódka czy kasia czy sikorka czy dziurka czy pisia ... okreslenie nie ma az takiego znaczenia jak naturalnie oswojenie sie dziecka z odmiennoscia płci

Gość nie wiem jak mówić dziecku o
Młody też mnie widzi nago i dlatego właśnie zapytał :) Bo mu nie pasowało, że nie ma siusiaka, noi że siadam na kibelku a nie stoję tak jak on. On wie, że siusiaka ma jescze tata, dziadzia i brat, a mama, babcia , ciocia nie mają. Tylko nie wiedziałam jak nazwać to co mamy, żeby nie było zbyt medycznie ani smiesznie typu sikorka

Gość nin-ja
siuska, przez analogie :)

Gość psioszka-normalnie

Gość drew
hehe a mój tata mowil 'kreska' bo jak dziewczynka stoi to widać tylko kreskę:D. A mojemu synkowi wytłumaczyłam ze panie mają dziurki a panowie siusiaki.

Gość ja mojej corci mowie
ze ma psipsie chyba ladniej niz psipka:O a jak widzi meza nago mowi, ze tata ma kupe:D i tlumaczenie ze to siusiak nie pomaga:)

Gość dazo
moja mama do mojej siostry mówi ze ma psioche a do braciszka ze ma siurka

Gość moj brat jak pytał
to mama nic nie mowila zasmiala sie i mowila ze siusiaka napewno nie ma a jak sie pytał co ma to mowiła ze cos tam zawsze jest :P ... po prostu olewala sprawe mial 6 lat poszedł do przedszkola i sam sie dowiedział od kolegów:P

ja tam zawse mowilam \"cipka\"...nawet przez mysl mi nie przeszlo zebycos wymyslac innego;)

Gość Kinni
Ja do córci mówię, że ma psiochę, psioszkę, a do synka - siusiaczka lub siusiusiusia, wtedy się śmieje :)

Gość wedfrgthyuill
Synek ma siusiak, pisiol, ptaszek Córka cipkę, pisię, pipkę

Gość wedfrgthyuill
Syn zazwyczaj używa określenia Pisiol ( ma 5 lat) córka 3 lata mówi, ze ma cipkę. W tym roku byliśmy nad morzem. Córka bawiła się na piasku. Po chwili wstaje i na cały głos do mnie " mamo , boli mnie CIPA ! " A ludzie się patrzą i śmieją :D Mimo majteczek piach się dostał :P

Kasia? No ciekawe, moja córka w takim razie ma imię jak żeńskie narządy płciowe:D Jak byłam mała, to moja mama mówiła "kukunia" ;)

Gość pierożek:)
j.w. ja pamiętam to z dzieciństwa:P

Gość nie wiem jak wam ale
mi mówiono że mam "lulkę"

Gość sendzia arczik
psiocha

Gość mama synkaaaaaa
siusiak i siusieńka :-D

Gość no......................
Psiocha:) Wiesz mi ostatniosynek (3,5 roku) wszedł do łazienki akurat się wycierałam i stwierdził że mam dwie pupy... :):) hehe.Potem zapytał gdzie mam siurka powiedziałam że nie mam to stwierdził że mi kupi:) Ale nie wytłumaczyłam mu co ja tam mam.

Gość mozaikakakaka
poprostu umyłaś pipcię, pipunie?

Cipka - po prostu. mówie jej "umyj cipkę" a sieszy mnie nazywaniew cipki "kaśka" - -- no chore !!!