Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiona222

ktoś ujawnił publicznie moje dane, czy to jest zgodne z prawem?

Polecane posty

Gość fiona222

Czy moge jakoś zareagowac jeśli ktoś bez mojej zgody umieścił na publicznym forum moje dane, które wyszperła w necie, tj dokładny adres domu, tel?Pomożcie?

Gość fiona222
ale ja sie pytam poważnie, czy moge coś zrobić w tym kierunku?

Gość no oczywiscie ze tak
przeciez to niezgodne z prawem...jesli nigdy ty nie wydawalas takiej zgody.

Gość poodpowiem
Jeśli na kafe to możesz: 1) zgłosić do wykasowania na śmietnik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3442096 2) napisać do admina z prośbą o zablokowanie osoby ( mało realne) albo z prośbą o zabezpieczenie IP, bo chcesz zlożyć doniesienie na policję.

No ale jeśli dane są dostępne w necie....? Jeśli dostępne to nie ktoś kto ujawnił dane na forum - czyli przepisał czy przekleił, tylko ten ktoś kto wsadził dane na net ma problem chyba nie? tak się tylko zastanawiam..

Gość fiona222
to nie było na tym forum tylko na innym, nie wiem jak ktos zdobyl moje dane nigdzie ich nie podawalam, w kazdym razie toczyla sie dyskusja gdzie kilkunastu znajomych zebralo sie i zaczeło mieszać mnie z błotem i wyzywac od najgorszych a potem jeden z nich podal moj dokladny adres.czy mam jakies szanse w takiej sytuacji ukarac ta osobe?zrobilam pritn scrn bo adres po jakims czasie usunela ta osoba.wiec dowod mam na to, ze podala go publicznie, potem jeszcze grozono mi, ze zjawia sie u mnie w domu:o

Hm - wpółczuję, zadzwoń na policję i spytaj co z tym fantem możesz zrobić.

jeśli Ci grozili..albo po prostu sprawili,że poczułaś się zagrożona..możesz iść na policję. screeny by się przydaly w tej sytuacji,więc dobrze,że masz.