Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koalamiśś

moje dziwactwa starej panny

Polecane posty

Gość Mini_Mini22
coz...moj kawaler nie jest zly z wygladu lecz bardzo niesmialy i zahukany, ma rowniez juz swoje dziwactwa starego kawalera

Kiedyś miałam przyjemność bądź nie co kto woli, spotykać się 50-letnim mężczyzną. Ułożony, przystojny, ale za szybko chciał dzieci robić, więc zdecydowałam, że znajomość z nim zakończę. Nie wiem czy dobrze zrobiłam.

Gość Mini_Mini22
mysle ze gut

Gość stara panna x
ja wyglądam na 26 lat (nie moje zdanie, przytaczam kilka źródeł opinii) więc w zasadzie nie mogę narzekać, ale skoro Ty koalamiśś wygladasz na 15 to nie możesz być starą panną :-D

Gość sskakaka
50 to ja wymiękam:(. Ja mam ten problem ze podobają mi się generalnie młodsi.:( Ja mam w ogóle ten problem że z ludzmi w moim wieku średnio mam wspólny język. Zawsze mnie ciągnie do młodszych. Na studiach kumpluje się z laskami po 20 lat, a panie w moim wieku to dla mnie ciotki-matorny.

Gość sskakaka
To ja chyba jestem najstarsza, bo dla mnie że wyglądam na 32 to komplement.:)

ja to nawet wysnułam sobie na swoje potrzeby taką teorię, że jestem sama, bo: wyglądam na 15, zachowuję się jak15latka (a żaden facet nie chce wyjść na pedofila, prawda?) i pracowałam długo z dziećmi .... no to jak ja miałam kogoś poznać..??? :P

Gość stara panna x
ja dotyczas tylko ze starszymi sporo, miałam młodszych "wielbicieli" ale nie skorzystałam, chyba trochę żałuję ;-)

Gość stara panna x
ja pracuję z młodzieżą, a to omładza, po prostu trzeba mieć młodzieżowy styl bycia, żeby w pracy odnosić sukcesy :-D

Gość tez_juz_nie_mloda
zawzse mnie smieszy takie gadanie typu mi to dają 15 lat a mi 20. Owszem mozna wygladac na 2,3 lata młodszą niz jest sie w rzeczywistosci ale bez przesady. Laski nie pocieszajcie sie tak głupio bo to zenujace.

oo właśnie. wspominając o kawalerach. Mam na zbyciu dwóch kuzynów (32) (29), którzy samotni, niewinni (tego obiecać nie mogę) poszukują.

Gość sskakaka
No ja się boję tak szczerze mówiąc, kiedyś ze sposobem zachowania i ciuchami, ktore noszę zacznę być naprawdę dziwaczna, ale ja sobie nie wyobrażam naprawdę siebie w wersji seriozno-ciotkowatej, a takie są niestety koleżanki w moim wieku.No więcjak przychodzę do szkoły w bojówkach (które kocham), to się czasami czuję trochę dziwnie.:)

Gość sskakaka
Panna X - nie żałuj. Ja skorzystałam. I niestety wiem, jak smakuje czyjaś niedojrzałość. I dlatego nigdy więcej. No a w moim wieku i starsi to mi się nie podobają, ani ani.

ta..tylko z niektóymi to jest tak jak w tmy powiedzeniu: Kiedy ona mnie chce, to ja się też z nią nie ożenię...:o \"skromni\" bywają ponad miarę...

Gość stara panna x
ja mam szczęście bo u mnie to geny, jak miałam 25 lat dawano mi 17 moja siostra np wygląda tak samo jak 8 lat temu, a jest po 30 tce. tak więc bywa, że nie tylko 2-3 lata mniej, i po co zresztą miałybyśmy tutaj ściemniać skoro jesteśmy anonimowe

Gość sskakaka
Co do mnie, to nie geny, niestety. Gdybym o siebie nie dbała i wdziała jakiś smętny sweter z równie smętną granatową spódniczką, to bym wyglądała na tyle ile mam, pewne. Ale to jest kwestia młodości wewnęrtrznej, świeżości, otwartości umysłowej, zachowania. No i ciuchów. No i figury. Trzymam żelażną dysyplinę i mam figurę jakiej nigdy nie miałam mając 20 lat (bo mi nie załeżało).

Gość stara panna x
ja tak tylko piszę, ale skoro nie skorzystałam tzn że i teraz pewnie byłoby to samo, ja w tych sprawach zadnych kompromisów (to ja tych starszych zostawiłam, a taki mniej więcej w moim wieku kiedyś długo mi się podobał, ale dał mi kosza więc nawet nie wiem jak jest z młodszym)

chyba właśnie to powinnam w sobie zmienić. Powinnam się wewnętrznie odświeżyć, zacząć dbać, poświęcać więcej uwagi sobie.

Gość one prawde mówią
ze mozna wyglądać o wiele młodziej. Mi kumple starszego syna "cześć" mówią, póki sie nie dowiedzą, ze ja mama. :)

Ja mam mame taka mlodziezowa... ja sie zawsze zalamuje jak biora nas za siostry :P

Ale stala sie taka odkad sie rozeszli z tata.. wiec cos w tym jest.. teraz ma juz partnera, ale nie zatracila tego stylu, fajnie jej z tym :) Tylko zawsze mowi, ze gdyby wlosow nie farbowala to by jej taki styl nie pasowal :D Bo jakby wygladala siwa babka ubrana dosc mlodziezowo?

Gość sskakaka
No w każdym razie tyle na temat stereotypu starej panny. Jak patrzę na moje przytłoczone życiem zamężne i dzieciate koleżanki, to zaiste to w nich jest wieczne narzekanie, poczucie przegranej. Zamknięcie umysłowe i niezdolnośc do przystosowania. Plus zapuszczenie fizyczne. Jeśli im czegoś zazdroszczę, to nie pana męża albo dzieci, ale siły przebicia jaką mają w masie. No niestety jako singiel będę zawsze przegrywać w walce o wózek w supermarkecie, miejsce w kolejce i tak dalej. Szlag mnie kiedyś naprawdę trafił, jak do dentysty wybrała się cała rodzinka; i ja, i tamten facet nei mogłismy znaleźć miejsca do parkowania. Ja byłam pierwsza, dodam. Tyle ze mamuśka z dziecięciem wysiedli i poszli zająć kolejkę. A potem wchodzili wszyscy pokolei: mamuska, tatuś i mały,m który urządził dziki koncert i godzinną histerię. A ja miałam ful roboty na jutro i na głowie egzamim. I siedziałam tak myśląć, że ci pańtwo pewnei wrzucą po powrocie jakąś kolacyjkę i wrzucą Polsat albo coś tam. A ja żyję w innym tempie. Ja mam ful pracy i ful zajęć jutro i ten wieczór jest mi bardzo bardzo potrzebny.

ja właśnie szczotkuje zęby i zaraz lulu, bo jutro wstaje skoro świt. To takie moje kolejne zboczenie. Nie ważne czy sobota czy wtorek zawsze wstaje raniutko.

Gość stara panna x teraz lusjakika
ja znam dwia pary które "zeswatano" więc może czas sie otworzyć i na tę opcję (to a propos wspomnianych kuzynów :-))) tylko jest jeszcze kwestia położenia geograficznego, chodziłoby nam o jakąś zbliżoną lokalizację parę razy tu pisałam pod nickiem lusjakika, ta stara panna x jakoś do mnie nie pasuje, kurcze, czy ja w ogóle uważam siebie za dojrzałą kobietę? wątpię, i jak ja mam przestać być strą panną? |:-|O

Gość sskakaka
No coś w tym jest. Ja się jest wciąż w sytuacji (bo nie o wiek chodzi) "poborowej" to się człowiek stara o to jak wygląda.