Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przetlumaccie prosze

lub przeczytajcie

Polecane posty

bo ja to zrozumilam ze od stycznia bede miala nadplacone? _ We cannot pay you before 30 octomber 2006 because your claim was made on 29 january 2007 This is outside the limit for claiming child benefit the law says we cannot pay more than three months before the date yuor claim was received in one of our offices ,It also says it does not matter what caused the delay

Gość nie nie
nie zlozylas wniosek w styczniu 2007 zaplaca ci od pazdziernika 2006 czyli 3 miesiece do tylu bo tyle moga maksymalnie zaplacic do tylu zgodnie z prawem

moment nie chce wyjsc na idiotke ale teraz jest juz czerwiec a ja nic nie dostalam ?

Gość nie nie
hmm no to dziwne bo powinnas dostac moze monituj?

Gość nie nie
wyraznie jest napisane ze zlozylas w styczniu i maja ci placic z wyrownaniem od pazdziernika juz dawno powinni zaczac placic a pierwsze CHB powinno byc z wyrownaniem - dziwne bo zawsze szybko to idzie i sprawnie

szybko i sprawnie to im idzie jak zbliza sie koniec roku i trzeba pozamykac biezace sprawy i rozliczyc sie z calego roku pracy ale jak napisali ze ze zwroca ci za ten okres to juz blizej jak dalej my skladalismy na ctc w sierpniu a dostalismy dopiero w grudniu (ze zwrotem oczywiscie :) ) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3233509 tu obszerniej na ten temat (kazda miala inny okres oczekiwania)

ech moze jasniej sie wyraze: jak wyslali ci pismo takiego rodzaju to lada chwila mozesz sie spodziewac pieniazkow na koncie o! to konkretnie mialam na mysli :)

Gość nie nie
hmm jak widac to zalezy od okolicznosci ja mam dobra opinie o zalatwianiu roznych spraw urzedowych tutaj - przez tel, szybko poczta , sprawnie mieszkam tu juz bardzo dlugo - moze mam fuksa czy co:)))

nie nie >> ja czekalam dluzej bo nie mialam NIN-u i zanim napisali 1500 pisemek ze nie mam i ze mnie umowia i ze mnie umowili i ze mam czekac na wezwanie na umowione spotkanie i zanim dostalam znow pismo ze mam numer to jednak troche czasu minelo podejrzewam ze gdyby nie koniec roku to moze jeszcze bym czekala ;) z innymi sprawami raczej tez nie ma problemow

Gość nie nie
a..no to sie nie dziwie:) ja mam nin od wiekow i czasem sie zapominam ze ktos moze dopiero przyjechal i musi o niego sie starac, sorki - zdaje sie ze jak sie nie pracuje to troche przeciagaja sprawe, zwlaszcza ze teraz duzo nowych ludzi z EU maja:)))

Gość child benefit
wniosek skladalam w wrzesniu , narazie dostalam wyrownanie za 3 miesiace a mam jeszcze dostac od stycznia do czerwca , tylko pytam kiedy?

Gość nie nie
spytaj tych co sie tym zajmuja:)))