Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soundlinkkkkk

Harmonet - co o nich myslicie?

Polecane posty

Gość soundlinkkkkk

Witam bylam dzisiaj u ginekologa i dostalam recepte na Harmonet. To beda moje pierwsze tabletki, powiedzial ze sa drogie ale bardzo dobre. Czy macie jakies doswiadczenia z nimi zwiazane? Jak sie Wam sprawdzily? Ja dopiero zaczne brac od okolo 15 czerwca wiec do tej pory chcialabym poznac Wasze opinie na temaat tych pigulek. (tzn. np. czy sie troszke tyje po nich jak po niektorych, czy wplywaja jakos na cere, czy macie jakies efekty niepozadane, plamienia mdlosci itp., czy obnizaja libido, jak miesiaczka, bole z nia zwiazane itd.) Zastanawia mnie ejszcze jeden fakt - ginekolog przepisal mi te tabletki nie kierujac na zadne badania ani nic... Po prostu zbadal, zapytal czy chcialabym jakies konkretne brac, czy drogie, dobre itp. , wypisal recepte a cala wizyta trwala jakies 10min. Czy nie powinnam najpierw zrobic sobie jakich badan? Tak slyszalam ze niektore dziewczyny przed pierwszymi tabbletkami robily chocia podstawowe badania.

Gość niunieczka.
ja tez dostalam hormonet bez badania...tak poprostu mi wypisala....bralam go 21 dni, czulam sie nawet oki, okres calkowicie bezbolesny-3dni, ale mialam palmienia chyba jakis tydzien....i odsatawilam i powiedzialam, ze nigdy wiecej sie nie bede truc....nie biore zadnych tabletek, stosuje gumki, poza tym mama mojej kolezanki jest polożną i troche przemówiła mi do rozsądku....bo na codzien sie naoglada porodow i widzi jakie tabletki maja dzialanie na dziecko.... niby sa plusy brania-bo zero stresu itd...ale z drugiej strony to chyba kazda kiedys chce miec zdrowe dziecko.... zreszta kazdy ma wybór.....

Gość Marta1983
niunieczka opisz te działania tabletek na dziecko..... soundlinkkkkk myślę że jak każdy lek ma jakieś skutki uboczne. Harmonet ma ich wiele zreszta przeczytasz ulotkę to się dowiesz. Na każdego inaczej oddziaływują tak więc raczej nic ci nie da jak ktoś opisze jak działają. Ja też je dostałam ponieważ to moje pierwsze tabletki mają mało hormonów. Nie są drogie bo około 36 zł..

Gość niunieczka.
to tez byly moje pierwesze tabletki..... tu nie trzeba wiele opisywac.....kazdy lek nie jest dobry dla naszego zdrowia.... poza tym nie raz slyszalam jak ta moja kolezanka mowila, ze znowu sie jakas laska tabletek nabrala, a potem ma pretensje czemu jej dziecko nie ma 10 punktow przy porodzie, i jest chore....a to ma chore nerki itd.....

Gość Marta1983
a dziwne bo u mnie w rodzinie są dwie dziewczyny które brały antykoncepcje odstawiły i z odstawienia zaszły. dziciaczki po 10 pkt zdrowe jedno 8 lat drugie 5

Brałam Harmonet przez rok, też były to moje pierwsze tabletki. Miałam wahania nastroju, płacz z byle powodu, senność o każdej porze dnia i nocy, stany depresyjne, brak ochoty na sex (omal mi się związek nie rozpadł), nabawiłam się potwornego cellulitu, a nigdy wcześniej go nie miałam, i za nic nie udaje mi się go pozbyć, przytyłam, miałam jakieś ataki duszności i zawrotów głowy, ciągłe infekcje które do dziś się za mną ciągną... Plusy: ładna cera i piersi większe o jeden rozmiar:) Ale minusów było więcej. Żałuję że brałam i sobie zdrowie zniszczyłam. Nigdy więcej.

Gość xxsfsg
ja biore je od jakis 2 tyg i jak narazie wszystko extra! mam ochote na sex, jestem tam wilgotna :) jedyne co to pogorszenie nastroju ale nie wiem sama czy to przez tabletki:)

Gość ok.ok.
Harmonet to moje 4te tabletki, uplasowałabym je na drugim miejscu w klasyfiikacji po poczciwej dianie35. Okres mam po nich najskromniejszy, prawie, że plamienie. Nie odczuwam żadnych dolegliwości prócz spadku libido.. Przy pierwszym opakowaniu było. Teraz już gorzej. Nie są drogie, ok 26zł. Oceniam na 4- :)

Gość qwertyui
ja po nich przytylam 5 kg zly nastroj agresja stany depresyjne placzliwosc bole glowy