Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DEVILKA

PRACA DLA OSOBY Z USZKODZONYM SLUCHEM W ANGLII JAK TO JEST?

Polecane posty

Gość DEVILKA

HEJKA! CZY KTOŚ Z WAS POSIADA INFORMACJE JAK WYGLADAJA SPRAWY ZWIAZANE Z PRACA DLA OSOB NIEPEŁNOSPRAWNYCH W ANGLII? MAM KUZYNKE KTORA MA NIEDOSŁUCH, DZIEWCZYNA JEST NAPRAWDE AMBITNA I PO OBRONIE PRACY MGR, ALE MA PROBLEM JAK SIE DOMYSLACIE ZE SLYSZENIEM. TAK SIE ZASTANAWIAM CZY NIE WZIAC JEJ DO SIEBIE DO ANGLII I JEJ POMOC. CZY KUZYNKA MIALABY JAKIEŚ PRZYWILEJE PRZY PODEJMOWANIU PRACY, NO WLASNIE JAK TO JEST Z PRACA DLA OSOB Z USZKODZONYM SLUCHEM??? BEDE WDZIECZNA ZA KAZDA INFORMACJE. THANK YOU! :)

Gość jacus
Kuzynka bedzie traktowana na rowni z innymi. Anglia to tolenrancyjny kraj :)

to prawda, ze kuzynka bedzie traktowana na rowni z innymi - ale moze liczyc na pewne przywileje - np. ulatwienia podczas rozmowy kwalifikacyjnej itp. rzeczy. ja pracuje m.in z dziecmi uposledzonymi i u nas jest dziewczyna, ktora pracuje oczywiscie i jest calkowicie glucha. i do tego nie lubi uzywac jezyka migowego - czyta z ruchu warg i mowi. i jakos doskonale sobie radzi. wszystok zalezy oczywiscie od tego, co ta kuzynka chciala by robic, ale generalnie mysle,ze w anglii znalezienie pracy w takiej sytuacji nie powinno byc trudne. tzn. nie trudniejsze, niz gdyby nie miala tego problemu.

Gość BIALA OWIECZKA
Natalia dziękuje za odpowiedz :) Twoje slowa dodaly mi otuchy...juz przemyslalam ze chce ja zabrac do anglii. Od poniedzialku bede szukac dla niej jakiejs pracy mam nadzieje ze sie cos znajdzie... Może ktos z was posiada jeszcze jakies informacje?

Gość BIALA OWIECZKA
Natalia dziękuje za odpowiedz :) Twoje slowa dodaly mi otuchy...juz przemyslalam ze chce ja zabrac do anglii. Od poniedzialku bede szukac dla niej jakiejs pracy mam nadzieje ze sie cos znajdzie... Może ktos z was posiada jeszcze jakies informacje?

Gość BIALA OWIECZKA
natalia dziekuje za informacje :)

Gość BIALA OWIECZKA
natalia dziekuje za informacje :)

Gość moze jeszcze
zobacz www.rnid.co.uk moze maja jakies ciekawe oferty pracy

moj kolega z pracy ma problemy ze sluchem. wykonuje taka sama prace jak inni (administracja) z tym wyjatkiem ze nie odbiera telefonow. poza tym odpisuje na maile, listy itp. ma czesciowe problemy ze sluchem, czyta z ruchu ust i bardzo cicho mowi, jednak nie widze zeby mial jakies problemy z praca. ostatnio do sasiedniego dzialu przyszla rowniez gluchoniema dziewczyna. przez pierwsze 2 tygodnie miala opiekuna, ktory tlumaczyl jej na jezyk migowy caly trening jaki odbyla. teraz wykonuje prace ktora praktycznie nie wymaga rozmowy z nikim poza menedzerem, a jesli do tego dojdzie pisza sobie karteczki. dodam tez ze pracuje u nas osoba na wozku inwalidzkim i niewidomy, choc nie mam pojecia jaka prace wykonuje....

z przyjemnoscia. jak sie wypelnia apllication pack to tam jest pytanie o niepelnosprawnosc, o to, czy potrzebne sa jakies ekstra udogodnienia podczas rozmowy kwalifikacyjnej i tym podobne. nie wiem co Twoja kuzynka chcialaby robic - duzo pracy na www.jobcentreplus.gov.uk. www.jobsgopublic.com, strony council\'i, strona nhs-u - jest link do ofert pracy.

Gość BIALA OWIECZKA
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Jestem juz na etapie poszukiwan... ;)

Gość skromny
witam,wszystkich polaków za granicą,powiedzcie mi czy mam jakąs szanse na prace za granicą,mam26 lat,II-gą grupe inwalidzką(stopien umiarkowany},nie moge zabardzo dzwigac ciezkich rzeczy itd,mam prawo jazdy podstawy angielskiego,troche znajomosci komputera, jestem sprawny ruchowo,napiszcie czy spotkaliscie sie z takimi ludzmi tam gdzie jestescie,POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE!!!