Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska12345

liczy sie kazda godzinka...

Polecane posty

Gość ciekawska12345

mam "maly " problem i potrzebuje porady.... W sobote kochalam sie z moim chlopakiem...byl to stosunek przerywany i trwal tylko moment (tzn. mozna powiedziec ze wlozyl i wylozyl, poniewaz wczesniej nie kochalam sie z nim nigdy bez zabezpiecznia)...On nie skonczyl we mnie na cale szczescie...Jednakze teraz sie boje czy moglabym zajsc w ciaze czy nie...chodzi mi o to czy jest duze ryzyko i czy warto isc jutro po tabletki postinor ?( jutro mam ostani dzien na to..) p.s. mialam 10 dzien cyklu

szanse na to ze jestes w ciązy są minimalne ale jakies sa. a który to b ył dzien cyklu?

Gość DzikaDzika
Tez miałam taką sytuację niestety, tylko,że nam pękła przezerwatywa... Ja dostałam od lekarza Escapelle, wziałam po 23 godzinach, najlepiej wziac po 12 a skuteczna jest do 72 po. W moim przypadku wszystko skonczylo sie pomyslnie. Pamietaj,że stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna,a tabletki jak Postinor czy Escapelle zawieraja duza dawke progestagenow. Tabletka jest skuteczna, ale nie mozna tego środka naduzywac

Gość Postinor nie dziala po
tygodniu!!!!!!!!!!!!! Ludzie do 72h!!!!! teraz juz za pozno

Gość LuzzzBluzzz
Nom to prawda do 72 godzin działa escapelle, później nie ma sensu juz jej brac. Trzeba połknąc pigułkę jak najszybciej, w pierwszej dobie skutecznośc to 99%

Gość beatrycze24
dziewczyny trochę opanowania, jeśli wam się zdarzy podobna sytuacja, to trochę chłodnej kalkulacji. Trzeba zobaczyć który dzień cyklu był, czy preejakulat się wydostał, a jeśli to było faktycznie wejśc wyjść, bez preejakulatu, bez wytrysku to szanse na ciąże są na serio bardzo minimalne, jeśli na dodatek nie były to dni płodne, to trzeba poważnie przemyśleć sprawę brania tabletki po, bo to nie są cukiereczki i taka tabletka ma spory wpływ na organizm kobiety, co innego jeśli były dni płodne, doszło do wytrysku czy preejakulat dostał się do pochwy, wtedy trzeba prędziutko biec do lekarza i jak najszybciej zażyć escapelle.