Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlag mnie trafia

Mam skończone studia i nie mogę znaleźć pracy

Polecane posty

Gość szlag mnie trafia
No i co z tego? Posłem to każdy głupi może być. Mało to mamy przykładów w Sejmie? :-O

Gość albertynam
próbuj w urzędach, do firmy prywatnej w biurze proponowałabym kurs księgowosci-rachunkowości albo specjalistyczne kursy dla z informatyków z programów użytkowanych u biurach, zanim krzykniesz ze nie masz pieniędzy zorientuj się czy urzad pracy nie organizuje takich kursów dla bezrobotnych, sa też szkolenie ze środków unijnych (obawiam się zę jednak zajęcia w miastach wojewódzkich) To chyba dobrze że nie zostaniesz nauczycielem. Bardzo mi przykro z powodu napadu ale do końca życia nie możesz siedzieć u mamy, kurs samoobrony i terapeuta koniecznie.Możesz próbować w skepach np z elektroniką, księgarniach

Gość albertynam
po miesiącu w dziale finansów? Chyba to były ograniczone obowiązki.

Gość albertynam
do niebieskiej sukienki. Nowa pracownica po studiach podyplomowych z prawa pracy wdraża się jako kadrowa i specjalista od płac 8 miesiąc i ciągle muszę ja nianczyć, po jakiś 3 latach bedzie w miarę samodzielna. Jesteście bardzo młodzi i naiwni.

autorze To było jedynie dla zastrzyku życiowego optymizmu, ze ktoś z gorszej sytuacji wyszedł na dobrą drogę. :O - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Piszecie o urzędach. Najgorzej jest w tych odpolitycznionych. Tam w praktyce jest urodzinnienie. I przyjmują członków swoich rodzin , którzy mają tylko maturę i zaocznie robią sobie jakieś prywatne studia. Za los firm w Urzedach Skarbowych często odpowiadają osoby po LO. Niewiele lepiej jest w ZUS

\"Za los firm w Urzedach Skarbowych często odpowiadają osoby po LO. Niewiele lepiej jest w ZUS\" nie terz to oni musza mieć wyższe,nawet jak są pare lat przed emerytura,dlatego masowo zapisują się na studia zaoczne

Gość kermittt
jak sie kończy gówniane studia to potem ciezko znaleźć prace ;]

poziomko Serio, ludzie młodsi. Nie muszą mieć studia. Np. w administracji sądowej (czyli pomijając sedziów) na 24 tys. ludzi, 16 tys. nie ma studiów. Viceminister Sprawiedliwości dała im nakaz robienia. Oczywiście Gazeta Wyborcza zaczeła pisac o zamachach PiS na trzecią władzę :-D :-D :-D

zgadzam sie z albertynam! ja pracuje w ksiegowosci - dopiero po 3 latach moglam powiedziec, ze znam sie na tym. Idopiero teraz zaczelam dobrze zarabiac.. wczesniej cieszylam sie, ze moge pracowac w zawodzie, ktory naprawde lubie.. Ale i tak dla rozrywki zrobie sobie kurs masazu... :-)

Gość Mn4
dobra, ale ksiegowosc, to ksiegowosc, a on jest informatykiem/programista. Tu wiele nie trzeba, mozna nauczyc sie samemu. Napisac programy, itp. mozna sie spokojnie nauczyc w domu.

Gość ale kategorycznie
nie chce ruszyć się z domu, a w jego miejscowosci nie ma firm które zatrudniaja programistów. Chce pracować w biurze przy komputerze i tyle, a co przy tym komputerze będzie robić nie wie. I ma pretensje że w jego miejscowości nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem ale się nie przeprowadzi.

Gość szlag mnie trafia
ale przecież pisałem dlaczego się nie przeprowadzę :-O

Gość albertynam
przeczytaj co napisałam wcześniej. Nikt Cie nie zatrudni żebyś w pracy siedział w internecie tylko żebyś roobił coś konkretnego. Jak nie mozesz się przeprowadzić i w twojej miejscowości nie ma firm infornatycznych gdzie pracują progranmiści ( jeśli mógłbyś być programistą) to albo bezrobocie, albo praca w innym charakterze, albo założenie wlasnej firmy albo cierpliwie czeka może ktoś inny taką firmę założy.