Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyszka-myszka

nachalna teściowa

Polecane posty

Gość pyszka-myszka

no więc zaczne od razu: moim problemem jest moja przyszła teściowa.... tzn. chodze z narzeczonym juz 2 lata, planujemy slub ale dopiero za 2 lata.... (jak uzbieramy) a ona sie wtrąca tzn- ostatnio pojechala do sklepu z uzywanymi sprzatami AGD itp. chciala nam łóżko kupic... mowiła jakie chce- jakie najbardziej bedzie pasowało wg niej... z jakiej racji? ja nie chce uzywanego grata! chciałabym zebysmy z ukochanym sami sobie jaies wybrali, ale jeszcze nie teraz... i to takie jakie nam sie bedzie podobało!!!! ja wiem- może powinnam byc wdzieczna- ale nie chce tego wiem-ze teście pracuja od rana do nocy- zeby miec pieniadze-wiec nie moglabym tak od nich przyjac tego łóżka... po drugie- ostatnio dostali spadek po smierci wujka- mieszkanie! Matka mojego narzeczonego UZNAŁA,że my zamieszkamy z nimi a jego brat w mieszkaniu po wuju!!! a jakiej racji?! przecież moi rodzice też maja dom... dlaczego ona za nas decyduje!!!!??? nigdy nie powiedzielismy konkretnie gdzie chcielibysmy mieszkac!!! czy u mnie, czy z nimi, czy w tym nmieszkaniu po wuju!!! moj narzeczony nie wiedzi problemu....

Gość taka ja123
co do mieszkania po wuju to nie ty moesz decydowac ale ten co spadek dostal czyli rozumiem twoja przyszła tesciowa!co do tego gdzie macie mieszkac powiec wprost:jeszcze nie zdecydowalismy gdzie bedziemy mieszkac po slubie i koniec tematu!

Gość donica
bo w zyciu podstawa dobrego samopoczucia jest dobra komunikacja z ludzmi i wyrazanie jasno swoich mysli wprost.jak bedziesz tak siedziec jak mysz pod miotla i nic nie mowic to zamieszkasz jeszcze w lepiance.pogadaj z szcaunkiem na spokojnie z mama wytlumasz jej o co biega powiedz jej ze cie cieszysz ze wam pomoga ty tez docen ze baba sie strara i chce dobrze

Gość a zamiast
zbierać 2 lata na wesele zrobić przyjęcie i pomyśleć o jakimś mieszkaniu dla siebie a nie marudzić gdzie bedziecie mieszkać czy u twoich rodziców czy u teściow?Dorabiali sie cale życie to może nalezy im się już to, żeby nie mieć młodych na głowie.

Gość a zamiast
i najlepiej zrobicie jak wyjedziecie do innego miasta i zaczniecie dorabiać sie od podstaw sami, bez pomocy rodziców.Nikt nie będzie sie wtrącał i mowił co macie kupić a co nie.Zawsze będziecie mile widziani podczas odwiedzin i teściowie też będą mieli dystans do waszych sparaw.

Gość wysportowany musi byc
niech sobie mówi...stójcie przy swoim stanowisku i już..jesteście dorosli, nikt was na siłę do mieszkania tesciów nie wciśnie, jeśli wolicie mieszkać z twymi rodzicami...za łóżko podziękuj i powiedz, że planujesz już zakup innego więc to wyrzucona kasa..nic nie jesteś teściowej winna więc przykro mi ale musisz się jej postawić