Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO ZA WIEŚ

nadawanie dzieciom obcojęzycznych imion to najgorsza wiocha w tym kraju

Polecane posty

Gość CO ZA WIEŚ

pracuje w urzędzie i często mam do czynienia z dokumentami o tym jak rodzice nazywają swoje dzieci, po prostu mega porażka! Powiedzcie mi ludzie DLACZEGO nadajecie swoim dzieciom takie durne imiona jak "dżesika" "brian" "nikola" "nicholas" skoro ŻADNE z rodziców nie pochodzi z jakiegoś anglojęzycznego kraju albo dzieciak w ogóle nie urodził się na terenie tych krajów??? czy nasze polskie imiona są takie okropne????

Wolę mieć na imię Oliwia, aniżeli miałabym się nazywać Stanisława albo Wiesława. Podoba Ci się imię Agata? Wiedziałaś, że ta słodka Agatka, to imię wywodzące się z Grecji?

Też tego nie rozumiem, jest naprawdę mnóstwo ładnych, polskich imion. Ale to zależy od gustu rodziców. Ja NIGDY nie nazwałabym dziecka Brajan albo Dżesika:oRównież dlatego, że większość ludzi robiłaby zawsze błąd w ich imionach.

Gość ćwierć mrówki
Zgadzam się to wiocha - sprawdź przy okazji status intelektualny rodziców. Dam sobie rękę uciąć że im niższe wykształcenie tym więcej takich imion się nadaje. Kompletną porażką jest dla mnie pretensjonalne nadawanie imion arystokratycznych przy kompletnie chłopskich nazwiskach np Ksawery Wylęgała, Maksymilian Ślebioda itp Im lepiej wykształceni rodzice tym wiecej Józków, Staszków, Franków czy Anielek albo Zosiek. Dojdzie do tego że im bardziej pretensjonalne imię dziecka tym głupsi starzy

ale sa tez ładne polskie imona nie koniecznie zanobiusze czy eleonory, no ale jakbym miała na imie dzesika to by dopierio była wiocha! tragedia ! dla mnie to tacy nowobogaccy co chca sie pokazac jacy ony niowoczesni i wyróżnic sie z tłumu a tylko dzieci krzywdza, bo jeszcze taka mała dziesika jest do przyjecia ale mama Dziesika to juz porazke :o

a dla mnie to kazdego indyidualna sprawa jak nazywa swoje dziecko i nie uwazam tego za wioche ,polskie imiona nie sa zbyt ladne i sama zamierzam dac Nikola a dla chlopca Oskar nie musisie nikomu podbac wystarczy ze mi sie podba

podobno o gustach się nie dyskutuje!! co was obchodzi jak inni dają swoim dzieciom na imię.

a moje i meza wyksztalcenie to wyzsze wiec chyba wasza teoria nie jest zgodna.

Gość .beznadziejna.osoba...........
podajxcie jakieś ładne polskie imiona :O dla dziewczynki na przykład

co za wieś, a ty jak masz na imię? Józef albo Eugeniusz? Zdzisława, a może Józia?

Gość Jojku
Wlasnie tak jest - rodzice wyksztalceni to dzieciak Antoś albo inny Franek - a badziewiaki nazywaja Sandra albo Dzesika. I czasem nawet nie przemysla jak to pasuje do nazwiska. U mnie w bloku mieszka dziewczynka ktora sie nazywa Sandra Placek. Nie mam pytan. Szkoda dziecka

też jest mi to obojętne, jak będą się nazywać cudze dzieci:)Mogą nawet mieć na imię Jezus, jak się komuś podoba:odla mnie to nieporozumienie, a Nikola(wybacz)jest już strasznie oklepana...Jak już zagraniczne, to moze coś oryginalnego?

nowa - no własnie nasza teoria sie sprawdze ze im wyzsze wykształcenie tym głupsze imie! ładne i miona? - jest tu juz topik na ten temat poszukaj sobie. to takie szpanerkie te Dzesiki nikole i brajany. Juz wole zosie adele i jasie

Gość Jojku
nasz coreczka bedzie sie nazywac Timi, bo moj facet nie jest Polakiem - u niego w kraju to jak u nas Ania

Thierry Mugler---> A jakie to są te ładne polskie imiona? Ja zauważyłam coś innego: im ktoś bogatszy, im wyższy status społeczny, tym bardziej udziwnione imię. Sąsiadka obok- rodzina patologiczna, a córka Maryśka, moja pani doktor- bardzo zamożna kobieta, a syn Kevin.

też zauważyłam taką prawidłowośc, że zazwyczaj, jak słyszy się gdzieś w radio, że zginął jakiś Brajan, Alan, Dżesika albo Sandra, to potem w TV widzę zaniedbanych rodziców, bez zębów, najczęściej zmasakrowanych przez życie...Bardzo często się to sprawdza, niestety.

Gość Jojku
Gdybysmy oboje byli Polakami to nadalibysmy imie polskie dziecku

A Sandra, to akurat piękne imię. Jedyna Sandra jaką znam jest piękną dziewczyną i można jej pozazdrościć urody, a to imię tylko ją wyróżnia jeszcze bardziej.

Gość misaczku-p
moja emilka

Gość Jojku
dokladnie a jeszcze czesto to cyganie

Moi rodzice są Polakami, oboje mają wyższe wykształcenie, a nazwali mnie Oliwia, bo im się zwyczajnie Zosia czy Jadźka nie podobała.

Gość Jojku
jak pracowalam jako opiekunka i chodzilam po malucha do przedszkola to w szatni kazde dziecko mialo swoj wieszak a nad nim imie - jeden chlopiec mial na imie Barnaba.????

no to już zależy przecież od gustu, prawda?Co sie komu podoba, ja lubię proste imiona, Zosie, Julki, Marysie, ale też bym tak pewnie córki nie nazwała, bo takich juulek na osiedlu jest chyba z 15:o. Ale dla chłopca obstawiam Tomek albo Adaś, dla córki jeszcze nie wymyśliłam nic sensownego;) O, Jagoda mi sie podoba. Ale gdzie mi tam jeszcze do dzieci;)

Gość Jojku
Oliwia jest do przyjecia ale chodzi o jakies Dzesiki ktore w sumie nawet niewiadomo jak pisac - czy spolszczac czy pisac wg ang pisowni

\"Uwielbiam\" te Dżastiny, Sandry i co tam jeszcze :) Okazuje sie że w nadawaniu imion też trzeba mieć styl :)

Gość Jojku
ale te staropolskie imiona to giecie paly - jak mozna do niemowlaka zwracac sie Roch!!! Albo Barnaba!!!

Jessika to rzeczywiście dziwne imię, ale Sandrę uważam za jak najbardziej przyjętą w Polsce.

Gość Jojku
A Brajan?

no nie przeginajmy w drugą stronę, Roch?:D A Sandra kojarzy mi sie jednoznacznie zawsze:o i Sabina:oAni tego jak zdrobnić...