Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tańcząca Pani

Szantaż emocjonalny.

Polecane posty

Gość propozycjOM
do k.urwy nędzy :O

jesli ta osoba naciska to staram się wytłumaczyć dlaczego nie chcę... jeśli dalej naciska... odmawiam i koniec dyskusji :) nawet jeśli jest bliska...

tytuł tematu jest jednoznaczny... w partnerstwie nie ma mowy o wymuszaniu czy szantażu...

taki problem to nie prblem. mowisz nie! i juz i robisz po swojemu, przeciez nikt Cie do niczego nie zmusza

Gość ja sobie nie zawsze
radze:O jesli kogos nie lubie to nie ma problemu. Ale gorzej z osoba na której mi zalezy:O

ale to jest cos jak naprzyklad ktos mówi do ciebie: \"prosze bardzo, zrobisz jak uważasz\" a patrzy na ciebie złym okiem i wiadomo ze masz zrobic tak jak sie tej drugiej osobie podoba

A co zrobic jeżeli powiedzmy przez długi okres czasu sie tego nie zauważało i nagle dostało sie \"olśnienia\"? co wtedy? jak odmawiać jak ta druga osoba juz sie przyzwyczaiła że jej sie nie odmawia?

Gość ja nawet jak się nudzę
powiedz Od dziś przyjmuję taką zasadę, że nie zgadzam się na... i powtarzaj jak mantrę, do znudzenia szantażysty klasyka asertywności PS. To że masz świadomość że ulegasz szantażowi emocjonalnemu to już coś. Teraz się przełam i już NIGDY nie ulegaj

Gość ja nawet jak się nudzę
podstawowa rzecz - nie myśl o uczuciach szantażysty, bo on ma w nosie Twoje :O Myśl o Twoich uczuciach, o tym jak Ty sie z tym czujesz.

Gość no i tak
jak tego nie przerwiesz, to źle na tym wyjdziesz. mnie sie udało.