Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abecadło

Samotne matki jak sobie radzicie finansowo???

Polecane posty

Gość abecadło
ale mi nie chodzi o takie co łapią bogatych kochanków tylko o takie normalne co pracuja i zarabiają np 1200 netoo....

Gość your red rose
Znałam taka jedna siostra kolegi z podstawowki:) tak ona miała alimenta i prace. I dalo sie wyzyc, ładnie chodziła ubrana, a jakiego synka miała fajnego:) Jak samotna to ma zasiłek i inne pomoce od panstwa miasta itp:)

abecadło to zależy gdzie mieszkasz - w jakim mieście, czy płacisz za mieszkanie, jakie masz potrzeby Ty i dziecko, ale myślę że jest to możliwe.

Gość abecadło
mieszkac gdzie mam, tzn z rodzicami w domku...opłaty robią oni tzn ja robie czesc....mam prace ale własnie 1200 netto i troszke odłozonych....nie mam alimentów bo nie chciałam by ojciec dziecka wiedział( tak jest lepiej, pewnie kazałby mi usunąc:(

abecadlo z jednej pensji bez żadnych dodatków z opieki społecznej byloby cięzko niestety. dla tego też pracuję na 1,5 etatu , poza tym w sezonie bipore dodatkowe zlecenia. więc nie jest tak żle. z opieki nie przyslugują mi żadne dodatki ani zasłki bo o kilkadziesiąt złotych przekraczam limity minim. zarobków :):)

abecadlo to ty masz wspaniale warunki !! masz pensje na czysto , nie musisz martwić się o rachunki czy dach nad głową . to nie powinno być ci ciężko. pozdrawiam

abecadło zarejestruj swojego nicka, bo chyba trzeba będzie usunąć wypociny tych pomarańczek. Do pomarańczek pozostałych - młodzieży widzę, że się bardzo nudzicie, ale poszukajcie innego topiku na dokuczanie. Temat samotnego rodzicielstwa do takiego nie należy. To czasem sprawy trudne i przerastające wiele kobiet. Pozwólcie więc spokojnie nam porozmawiać i wymienić doświadczenia. Nam pomoże, a wam nie przeszkodzi. I dobry uczynek zrobicie. :) Dziękuję :)

Gość abecadło
nie wiem czy bedzie ciezko czy nie bo od porodu mineło dopiero 2 iesiące wiec jeszcze nie wiem jak bedzie...

Gość your red rose
tylko niedojrzałe matki przeratsa.. take co same potrzebuja cacania samotna ma np tyle kasy na 2 osoby a tyle samo kasy ma kobieta z mezem i 2 dziecmi.. i ta niby samotna jescze narzeka?

abecadło to masz maleństwo :) Ale z czasem będzie lepiej. I więcej możliwości... Tylko cierpliwości... :)

Gość your red rose
bedzie lepiej bo.. dziecko rosnie i staje sie SAMODZIELNE w przeciwienstwie do chorego kalekiego dziecka czy meza sparalizowanego. zatem im wiecej latek tak od 2 latek jest samodzielne, je same, chodiz same. A dziecko kalekie czy eza sparalizowanego trzeba myc, karmic, ubierac. A dziecko? robi sie coraz bardziej samodzielne wielu 4 latkow samo sie ubera:P

Gość abecadło
tylko boje sie o prace, niedługo po skonczeniu urlopu konczy mi sie umowa...mam propozycje innej pracy ale za 900 netoo :( boje sie tylko co bedzie potem...nie wiem czy dobrze zrobiłam nie mówiac ojcu dziecka o nim:( dziecko jest wynikiem mojej miłosci do tego faceta ale nie jego do mnie:(i wiedziałam o tym...

abecadło mimo to uważam że 900 zł na ciebie i dziecko bez żadnych opłat to nie jest żle. ale pomijając to to aż ci zazdroszczę takiego maleństwa ;D kurcze mój syn to już prawie kawaler :) napisz czy masz synka czy córcię ?

poza tym mam takie pytanko. czy nie pomyślaś o tym aby jednak ojcu dziecka powiedziec ? wiesz, w przyszlosci możesz mieć dylemat co powiedziec dziecku gdy o ojca zapyta ? okłamywac nie ma sensu . tak myśle .

Gość abecadło
mam synka....myslałam, zeby powiedziec i w sumie nadal nie wiem co robic:(ojciec Kacperka ma juz 2 dzieci, jest po rozwodzie wiec na nie płaci alimenty a ja sie wpakowałam swiadomie w taki związek:(

Gość abecadło
ta praca za 900 zł byłaby u znajomych wiec nie miałabym problemu gdyby sie cos działo z Kacperkiem zeby isc z nim do lekarza czy zostac w domu....nie moge co prawda dalej studiowac ale za to odkładałam sobie pieniądze w czasie studiów i miałam na wyprawke dla dziecka:) nie wiem czy dam sobie rade....

Gość abecadło
:(

kochana dasz sobie radę :) zobaczysz, teraz masz chwile zwątpienia, ale z czasem zrozumiesz ile potrafisz zdzialać. grunt to nie poddawac się :D trzymam kciuki za ciebie i śliczne maleństwo :D

Gość abecadło
dziekuje :)

Witam i zapraszam na nasz topik\"jestem samotną matką,bo....\"na forum uczuciowym-tam z pewnością będziemy mogły w spokoju popisac:)Pozdrawiam

Gość samottna mama
ojciec mojej curki jest starszym szeregowym,nie podałam go jeszcze o alimenty bo go szkodowałam ale juz dosyc dobroci.zastanawiam się tylko ile sąd przyzna alimentów na curke.obecnie cureczka ma 5 miesięcy

Gość Maritta85
Tak bogaci faceci i samotne mamy super ale gdzie ich znaleź. Gadanie ja niestety przez 5 lat bycia samotną mamą nie znalazłam takiego a sowite alimenty wynoszą 450 zł na dodatek ostatno zdrowie mi się posypało i nie mogę pracować więc w chwili obecnej mam dochód 1100 zł i muszę przeżyć. Szukam pracy w domu może jakiś telemarketing bo mój obecny stan zdrowia na nic innego półki co nie pozwala a może być gorzej.

Gość gość
Nie kazda samotna matka marzy o bogatym facecie,nie uogólniajcie