Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziorna19

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

boje sie ze moge znowu w ciazy.słuszalam ze po pierwszym dziecku,mozna bardzo latwo drugi raz zajsc w ciaze.z moim mezem,kocham sie bez zabezpieczenia,ale uwazamy.1 czerwca powinnam dostac okres, a tu nic(miesiaczki mam regularnie).brzuch mnie tylko bolal,jakby zaraz mialo cos poleciec,ale na tym sie skonczylo.z drugiej strony mysle ze moge miec jakies problemy,bo przez pewien czas lewy jajnik mnie starsznie bolal.czasem taki mocny byl bol,ze nie moglem nawet sie ruszyc.myslalam tez ze moze to przez stres bo ostatnio duzo sie denerwowalam,ale to juz 6 dni sie spoznia!mam troszke brzuszka,ale to dletego,ze pije duzo napojow gazowanych i jem wysokokaloryczne rzeczy(taka mam nadzieje).testowi nie wierze,bo jak bylam pierwszy raz w ciazy,to w 6 miesiacu zrobilam sobie test i wyszedl negatywny,a do lekarza ide dopiero 22 czerwca.prosze napiszcie mi co mi jest,czy to moze jest ciaza,czy mam jakies problemy.

Gość Oli_wia_024**
witaj:) to prawda, ze po pierwszym dziecku jest bardzo duze prawdopodobienstwo zajscia w kolejna ciaze ale mozesz miec takze rozregulowane hormony i to jest powodem braku okresu. Tym bardziej, ze piszesz o bolach jajnikow i stresie, nie musisz sie martwic, to nie musi byc ciaza, poza tym 6 dni to jeszcze nie duzo, tez mialam tak kilka razy i wszystko konczylo sie dobrze. Ja tez nie wierze testom.... nie sa wiarygodne, lepsza jest wizyta u lekarza, jesli bardzo sie denerwujesz to idz do lekarza wczesniej..?? ale mysle, ze brak krwawienia u Cioebie jest spowodowany bolami jajnikow i stresem, Twoje hormony sie troche rozregulowaly i okres sie spoznia. Na pewno jest wszystko ok.. pozdrawiam:)

dziekuje za odp. juz sie nie martwie ze jestem w ciazy,poniewaz,wlasnie dostalam okres:)jestem taka szczesliwa:) życze miłego dnia

A w jaki sposób \"uważacie\", skoro napisaaś, że kochacie się be zabezpieczenia?

W 6 miesiącu test nie mógł wyjśc pozytywny, bo poziom hCG rośnie tylko do jakiegoś czasu a potem gwałtownie spada. Dlatego na ulotkach WYRAŹNIE jest napisane, że test służy to wykrywaania wczesnej ciąży - a Ty testowałaś zaawansowaną. Nie ma więc się co dziwić.HCG swójszczyt osiąg w 8-10 tygodniu ciaży, następnie jego poziom się stopniowo obniża.

Gość 1w2e3r4
zapewne przerywany, najgorsza metoda anty jaką znam

nasze zabezpieczenie bylo takie ze nie konczyl w srodku.wiem ze to własciwie nie jest zadne zabezpieczenie,ale zawsze cos.dopiero teraz jak pojde do lekarza to przepisze mi jakies anty.

Gość sonka2
Witam Chciałam zapytac czy przyczyną braku miesiaczki w moim przypadku moze być ciąża? Ostatnią miesiączkę miała 21 kwietnia a 19 maja kochałam się bez zabezpieczenia.Po 2 tygodniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł ujemny. Pragnę nadmienic iż moje cylke sa bardz nieregularne czsam wynoszą 25 dni 31, 38 a nawet 40 dni. Proszę o odpowiedż:

Gość telewizornia
to nie moja sprawa , ale czy to tak trudno założyć prezerwatywe ? Jako matka - wiesz juz , czym sie kończy seks bez zabezpieczenia. Dziwie ci sie , że tak beztrosko do tego podchodzisz. Chcesz sie. mnożyć jak królica, co rok to prorok ?

do soni: jezeli ostatnia miesiaczke mialas w kwietniu,a juz jest czerwiec,to wg mnie na 99% jestes w ciazy.

\"Po 2 tygodniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł ujemny.\" - raczej brak ciąży niż ciąża, choć niekoniecznie