Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunek

świadczenie rehabilitacyjne

Polecane posty

Gość niunek

Mam pytanie czy zdarza się, że lekarz orzecznik z ZUS odmówi świadczenia rehabilitacyjnego kobiecie w ciąży, która wykorzystała 182dni L4, a do porodu zostało 3 miesiące? Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o odpowiedź.

Gość niunek
Ijak wygląda taka komisja lekarska w ZUS? Zadają jakieś pytania, trzeba się tłumaczyć z choroby, dolegliwości?

Gość niunek
do słonko- a musiałaś wstawiać się na komisje?

Gość niunek
to chyba wszystko zalezy od zus-u?

Gość zatroskana
ja tez mam przyznane zaocznie :) Ale powiedzcie mi - bo mnie zastanawia inna rzecz - swiadczenie rehabilitacyjne dostalam wyzsze niz zasilek chorobowy. Tzn kwotowo jest wiecej...

a ja byłam na komisji Pani dr najpierw uzupełniała dokumenty, rozmawiając ze mną, a później mnie zbadała uwaga osłuchała nic więcej zmierzyła ciśnienie, bo ja miałam podwyższone i to była jedna z wielu przyczyn chorobowego. Od ręki dostałam od niej kwitek, że mi przedłuża zasiłek i to wszystko a kasę dostawałam dalej taką samą

Ja nie byłam na komisji,dostałam swiadczenie na 2 miesiace..bo tyle mi zostało do porodu..jezeli chodzi o kasę to była to taka sama kwota.. pozdrawiam

Gość podnszę
bo temat tez mnie interesuje, więc proszę o odpowiedzi wszystkie mamy, które braly takie świadcznie

Gość gość
Witam mam pytanie dnia 13 marca kończy mi sie zasilek chorobowy a dnia 21 lutego zlozylam wniosek o świadczenia rehabilitacyjne chcialam sie dowiedzieć co dalej ze mną bd jak do 13 marca nie dostane wezwania na komisje co co dalej pracuje w aklepie spożywczym cierpie na dyskopatie rwa kulszowa. Prosze o odpowiedz

Gość Klaudia8700
Co do świadczenia rehabilitacyjnego, to są zawsze dość dyskusyjne sprawy. Ja bym szukała informacji np. na http://www.portalkadrowy.pl/swiadczenie-rehabilitacyjne-808 i upewniała się jeszcze w innych miejscach. To są kwestie, które warto znać, ale i aby je poznać, też trzeba poświęcić trochę czasu.

Gość gość
przeszlam niedawno komisje zus w sprawie swiadczenia rehabilitacyjnego i obecnie renty . Autorko a na co masz swiadczenie rehabilitacyjne ? bo jesli ciaza utrudnia leczenie ( np chorujesz na biodro ) a ciáza jeszcze bardziej obarcza to orzecznik jak najbardziej moze ci je zabrac bo zamist sie leczyc i wrócic do pracy ty zachodzisz w ciaze , przerywasz leczenie . No chyba ze ciaza jest malo widoczna