Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poparzona

Wylałam gorącą herbatę na stopę

Polecane posty

Gość poparzona

No i skóra zeszła z fragmentu górnej częsci stopy, pozostało czerwone miejsce wielkości łyżki. Zdeyzynfekowałam spirytysuem salicylowym i nałozylam opatrunek - plaster. Trochę boli, ale wytrzymam. Czy iść z tym do lekarza ? A może kupić jakąś maść w aptece ? Pomóżcie

Zasze używałam Dermazinu. Rany...jak sobie przeczytałam o tym spirytusie, to aż mi się sierść na grzbiecie zjeżyła...:o współczuję.

Oxycortem psiukaj albo jakas inna pianka na oparzenia, ale tak na swiezo jak sie czlowiek sparzy to trzeba pod zimna wode

Gość poparzona
A o co choddzi z tym spirytusem ? Nie miałam nic innego pod ręką aby zdyzynfekować

kup w aptece opatrunek żelowy (taka galaretka w foremce) - świetnie goi rany i oparzenia

Gość a nie lepiej
oxykort około 20 zł kosztuje. Dosyc droga ta herbata...

Gość poparzona
A babka lancetowata może byc ? Bo klega mi przyniósł , to zdjęąłm opatrunek, oczysciłam , polożylam liśc babki i nałozylam swiezy opatrunek Babka jest za darmo

Gość 24456
Tylko woda o temp ok. 20 stopni. I jakiś jałowy opatrunek, nie powinno się stosować maści.

Gość ooooooooo
nie przemywa się spirytusem poparzonych tkanek!!!!! bo można sobie tylko bardziej zaszkodzić niż pomóc poparzenia to najlepiej jakimś płynem izotonicznym, a jak się go nie ma to chłodną wodą

Gość kacmanka
Jak se kiedys w akademiku walnęłam na glebę, niosąc czajnik z herbatą i poparzyłam całe przedramię, to mało nie sikałam z bólu. Nie chrzań, że taka ranę polałaś spirytusem.

Gość jaktotak*
Spirytus??!!!! Na oparzenie??!!!! Chyba lubisz cierpieć dziewczyno :O

Gość pffffffffffff
ej naszczaj sobie na stope! zapraszam na topic o urynoterapii,to naparwde pomaga! mojej sasiadce pomoglo wy;eczyc sie z opazen po naswietlaniach (miala raka).lekarze nie mogli uwierzyc ze tak szybko sie zagoila.

Gość ryszarda_P
Na oparzenie nie używa się spirytusu ani plastrów - jak coś to powinnaś zrobić opatrunek z Oxycortem, żeby plaster się nie przykleił.

Gość przy oparzeniach
to przede wsyztskim dużo zimnej wody. opatrunek sam nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo moze zacząć się babarć. są specjlane maści na oparzenia. spirytus salicyclowy :o w zyciu bym nie wpadła, zeby oparzenie nim potraktować.