Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mydelnica

Czy można myć twarz mydłem?

Polecane posty

Gość Mydelnica

Takim zwykłym np. Arko czy Palmolive??

Gość mydło wysusza -bardzo

Gość Mydelnica
Ale moja mama całe życie myje twarz mydłem i nic jej nie wysusza. Ma 53 lata i niewiele zmarszczek. Tzn. jakieś tam ma, ale większość kobiet w jej wieku ma o wiele więcej.

Gość marmoladelle
mydlo arko czy palmolive owszem wysusza, ale spokojnie mozesz myc buzie mydlem dla dzieci np bambino. ja tak ronie i mam piekna cere bez zadnych wypryskow :)

Gość a ja myję zwykłym
szarym mydłem i jestem super zadowolona :)

Gość szarym mydłam
zafunduj sobie trochę przyjemności w życiu i kup se zel do twarz, chociaż taki za 6 zł :)

Gość to zem ja jezd outsiderka
zalezy od rodzaju skory. ja po umyciu twarzy mydlem mam skore naciagnięta i piecze mnie. myje twarz zelem nawilzającym lirene. jest cudny ;)

Gość ja probowalam juz
roznych zeli, mleczek itp. i najlepsze dla mojej wrazliwej skory okazalo sie mydelko bambino

Gość __można
ja myję i mam ładną cerę. tylko lepiej używać delikatnych mydeł, np. dziecięcych.

Gość llhhhh
niestety dziewcyzny mydło to mydło i to czy dziecięce czy zwykle to ma w składzie to samo i do twarzy nie polecałabym. poza tym dziecięce mydła wbrew pozorom bardziej uczulaja niż zwykłe bo mają dużo substancji zapachowych. Inne mydło to "alep" albo "marsylskie" ale to wysoka półka. No i jeszcze są "kostki myjace" te jest takie mydło bez mydła to juz lepiej tym!

Nie taka znów wysoka...znam wyższe. Ja używam Alep i jestem bardzo zadowolona, najbardziej z Alep premium, bo faktycznie bardzo służy mojej buzi i niekt mnie nie przekona, że żel lepszy.

Gość llhhhh
to i ja może wypróbuje tego mydła alep. Powiedzmi jakie byś poleciła do kaprysnej wrażlwiej cery, mieszana, zaskóniki, rozszerzone pory, skłonna czasem do trądziku(małe zmainy przed okresem) naczynka, wiek 25+. Nie znam się na tych mydłach i z chęcia dowiem się które byłoby wskazane w moim przypadku.

Gość ja probowalam juz
dzieciece mydla maja wiecej substancji zapachowych??? o rany, skad ty masz takie informacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! to w takim razie jak wytlumaczysz to ze moja wrazliwa skora , ktora czasami reaguje alergicznie na rozne kosmetyki znosi jedynie mydelko dla dzieci? zwyklym mydlem nigdy bym sie nie odwazyla umyc twarz ( raz tak zrobilam i dziecki) a po dzieciecym jakos nie odczuwam zbytniego sciagniecia skory, a jest raczej sucha...

Gość henk1
Zadnych mydeł jedynie toniki bezalkoholowe,ale zasięgnij opini fachowej kosmetyczki.

Gość ja probowalam juz
a tak wogole to ile kosztuje to mydlo alep? i jakie byloby odpowiednie do skory wrazliwej, troche przesuszonej

NIE!!NIE!! NIEE!! mydlo wysusza i moze uczulac . dzis ogladam na tvn style i o qrde wiesz ila substancji zlych sie w mydla znajduje??nablyszczacze ulepszacze pachniacze itp:( nie radze

Gość Mydelnica
No ale jak zmywam pełny makijaż (fluid, puder) to jak umyję tylko żelem, to mam wrażenie, że się do końca nie zmył :o A jak umyje mydłem, to wydaje mi się, że buzia jest czysta. Dlaczego? Mleczek do demakijażu nie używam, bo moim zdaniem są zbędne i tylko oblepiają twarz :P

Można myć twarz mydłem o ile skóra po umyciu nie jest ściągnięta, nie jest wysuszona, nie piecze i nie pojawiają się wypryski. Moja twarz po umyciu mydłem odczuwa wszystkie wymienione wyżej objawy.

Gość pollllllllllllllllll
Polecam do mycia żel + szczoteczkę do mycia twarzy, nic nie daje takiego uczucia czystości. Co do mydła siarkowego to używałam do myci pleców. Do twarzy bym się nie odwarzyła bo mimo, że mam bardzo tłustą skórę to mydło je baaardzo wysusza. Poza tym dermatolog mi odradził.

Wiecie - ja normalnym mydłem też nigdy bym się nie odważyłam umyć twarzy, ale mydła naturalne mają minimum składników czyli zazwyczaj oleje + zasadę sodową lub potasową, produkowane są metodą na zimno, czyli taką ktora pozwala na zachowanie cennych składników zawartych w olejach. Żadnych konserwantów, ulepszaczy, utwardzaczy, syntetycznych barwników czy substancji zapachowych. Co do Alep - nie wiem jakie miałabym ci polecić...ja mam skórę suchą, skłonną do niespodzianek przed okresem i ze wszystkich Alepów jakie próbowałam ( a było ich kilka ) naj bardziej odpowiada mi Alep Premium, które ma dużą zawartość oleju laurowego. Ceny Alep są od 8 zł w zwyż - Premium chyba kosztuje z tego co pamiętam 34 zł. Używam go tylko do twarzy więc jest mega wydajne. Co do uczucia ściągniecia po myciu - czasem występuje, ale na Boga - po to mam tonik i krem żeby się szybko tego uczucia pozbyć. Mało tego teraz używam kwasów więc skóra jest dodatkowo wrażliwa i po mydle nic złego mi się nie dzieje.

Gość _heh
ja też używam Alep i jestem zadowolona. drogie, ja zapłaciłam 16 zł, ale bardzo wydajne.

Gość mydełko
A ja myje mydłem Dove i nie mam krostek i w ogole wszystko jest w porządku, wiec to pewnie zalezy od cery, a Dove uwielbiam:)

a ja tez myje mydelkiem (z serii aa) nie wysusza i jest bez zapachu mnie to odpowiada bo po wszystkich innych wynalazkach mam tlusta cere

a ja tez myje mydelkiem (z serii aa) nie wysusza i jest bez zapachu mnie to odpowiada bo po wszystkich innych wynalazkach mam tlusta cere

Gość *Dominika*
ja uzywam teraz zelu Garnier Podstawa Pielegnacji. mam troche tradziku i mieszana cere. nawet ten zel jest dla mnie za mocny wysusza i sciaga. co byscie mi poradzily? mydelko dla dzieci??dove?

Ja na codzień także używam mydełka dove, 3 razy w tygodniu peeling morelowy st.ives i jest ok :) Jak w mydle dla dzieci mogą byc jakieś \"ulepszacze,zapachacze\" itp.? Według mnie to właśnie dla dzieci mydłeko jest najdelikatnijesze bo i przecież skóra jest u maluchów wrażliwsza? Tak czy siak wypróbowałam parę takich i powróciłam do dove ;)