Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosiaktosia

pomóżcie!! zapalenie cewki??czy coś innego?

Polecane posty

Gość ktosiaktosia
no wlasnie ja dlugo nie moge brac, biore zawsze tyylko jeden, czasem dwa dni, bo mam zawroty i bole glowy od tych tabletek...porazka:(

Gość nom porazka

Gość ktosiaktosia
blagam o....jak tam sie czujesz?

Gość ja BLAGAM o
narazie ok nie mam "ataku" i mam nadzieje ze do pt przetrwam bez niego i wtedy kupie leki. Dzis juz sie nie wybieralam bo jak wrocilam z uczelni to od razu sie przebralam i do lozeczka bo strasznie bolala mnie glowa

Gość ja BLAGAM o
ktosia jesli masz problem z tabletkami to moze chociaz sproboj nasiadowek z rumianku

Gość ktosiaktosia
spoko, blagam o, mowie Ci goraca butla miedzy nogi...ja tak przesypiam cala noc...moj facet przez dluzszy czas przebywa w innym miescie, ale ostatnio spalismy tez, ja On i ta butla:|masakra...

Ktosiaktosia: Zapalenie cewki też. To zwykle idzie w parze - pęcherz i cewka, w końcu bakterie, dostając się do pęcherza, przechodzą przez cewkę i ją podrażniają. Uczucie pieczenia, szczypania czy kłucia \"wzdłuż\" (lub inaczej opisywane, to tylko przykłady :) ) świadczy właśnie o podrażnieniu cewki. Krwiomocz/krwinkomocz częściej jest efektem zp, oczywiście nerek też nie można wykluczyć, ale analiza ogólna moczu już w zasadzie pozwala rozpoznać, skąd te erytrocyty pochodzą. Co więcej - jednodniowe dolegliwości mogą właśnie przemawiać za cewką: bakterie są umiejscowione płytko i łatwo je spłukać. Osoby z zp chwalą sobie Urinal - to skondensowana żurawina (Urosept jednak jest chemią), owoc ten nie pozwala przyczepiać się bakteriom do ścian pęcherza. W ogóle przy bakteryjnym zapaleniu pęcherza należy się zakwasić i spłukać, czyli: 1. Urinal lub dużo żurawiny. 2. Wit. C, 3. Dużo wody mineralnej niegazowanej. Ginekolog sam gada głupoty i niech się lepiej douczy. Podczas stosunku bakterie przechodzą do cewki i dalej do pęcherza. I jest to jeden z częstszych powodów zp u kobiet, które zachowują higienę i generalnie nie mają powodu do infekcji. Powiem więcej: często jest tak, że to partner ma bakterie, o czym nie wie, bo u mężczyzn przez dłuższy czas zp nie daje żadnych objawów. Ważne jest też, co to za bakterie, czyli dobry posiew. Bardzo częstą bakterią jest faecalis, paciorkowiec bytujący sobie w jelicie grubym (i tam jest jego miejsce :) ), który lubi sobie wędrować. I wtedy możesz tak do upojenia walczyć z nawrotami.

Gość ktosiaktosia
nomina, ginekolog mowil o cewce moczowej, a takie mialam rozpozannie...ze zostala podrazniona i dlatego.. z reszta...niewazne... ale brałam właśnie wcześniej urinal..., jednak zawsze z furaginum...ale sprobuje pokombinowac jak mowisz, a jak znajde czas to sie pewnie pasuje zglosic do lekarza...dziekuję pozdrawiam:]

Gość ja BLAGAM o
ja rowniez dziekuje :) ktosia ja usmierzalam te ataki tymczasowo tamtum rosa to taki bialy proszek i kosztuje ok 3 zl rozpuszcza sie w wodzie i mozna robic irygacje lub po prostu sie podmywac. To nas nie wyleczy lecz przyniesie tymczasowa ulge a ja wiem jak to jest kiedy cie to nagle zlapie-po prostu masz ochote zeby nastychmiast sie skonczylo ide spac ale zajrze jutro dobrej nocy

Gość ktosiaktosia
ja mam tantum rosa, i robie irygacje, nie za czesto, ale jednak...ale akurat tego nie próbowałam w czasie tych dolegliwości...dzieki dobranoc i do jutra:]

Ktosiaktosia --> oprotestowałam tezę, jakoby seks nie wpływał na zp :) Z irygacjami uważajcie, one niszczą naturalną florę bakteryjną, a zp, zwłaszcza nawracające/przewlekłe (i leczenie) dodatkowo niszczy bakterie kwasu mlekowego i jeszcze się nabawisz infekcji pochwy :(

Gość ktosiaktosia
nomina...irygacje robie rzadko, a dopiero minął mięsiąc odkąd własnie uzupełniłam florę bakteryjną...normalnie polichorobowość w młodym wieku....ajjj

Gość ja BLAGAM o
ja w ogole nie robie irygacji tylko sie podmywam ktosia jak minela noc? spokojnie?

Czesc dziewczynki, jestem w podobnej sytuacji, mam czeste nawroty tego świnstwa ale ostatnio nie sikanie po kropelce mnie dopadło ale wlasnie- zero bólu, normalne wysikanie i po chwili bol nie do opisania, chodziłam po scianach, czułam ból i pieczenie od samego począteczku az do pępka. DOpiero jak pęcherz był znow pełny przestawało bolec, jadłam, furagine, urosal, urosept , piłam wode z cytryna i nic nie pomagało, wygrzewałam podbrzusze i troche ulzyło, zrobiłam badanie moczu i wyszły tylko \" bakterie nieliczne\". I wcale nie było to zp zdaje sie bo wiec jakie są objawy (sikanie po kropelce, parcie na mocz itp). tu po prostu bol przychodzil po wysikaniu sie....

Gość ja BLAGAM o
jeju to brzmi tak jakby sie tego nie dalo pozbyc....

Gość ktosiaktosia
mam nadzieję, ze się jednak da...ja zaczne od tego urinalu...regularnie..pozdrawiam:]

Matahari, być może masz po poprzednich zp napięte mięśnie (stąd ulga po ogrzewaniu), być może masz podrażnioną śluzówkę i te nieliczne bakterie mają możliwość pohulać (bo osłona jest słabsza), za czym znowu mogłaby przemawiać ulga przy pełniejszym pęcherzu (a więc z \"rozrzedzonym\" czynnikiem drażniącym). Może to kwestia podrażnionej cewki, która \"ciągnie\" aż do pępka. Spróbuj pić dużo wody mineralnej niegazowanej. Czy po cytrynie, furaginie, i tych urospecyfikach ból może się nasilał?

Bol sie nie nasilał ale również nie malał:/ zero reakcji, w przypadku pęcherza to pomagało- tutaj nie. Juz nawet ketonal brałam bo bolało tak ze po scianach chodziłam. Obawiałam sie pojsc do klopka bo wiedziałam co mnie czeka \"po\".

Gość furagin jest na recepte
😴