Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka30

Boje sie Moja corka bedzie jutro miala narkoze

Polecane posty

Gość milka30

Jutro rano moja 5-letnia corcia bedzie miala pod narkoza leczone zabki.lekarka powuiedziala mi ze moze to potrwac nawet 2 godz :)Boje sie okropnie tej narkozy,zeby wszystko bylo dobrze.....Czy ktoras z was przechodzila przez cos takiego?

O rety a gdzie mieszkasz??? A ten dentysta tez robi dorosłym zęby? Ile takie coś kosztuje? Bo ja tak bardzo się boję leczenia zębów, że mdleje, uciekam z gabinetetów, ja już mi uda dojść, z fotela, raz ugryzłam lekarza... :o

Gość milka30
Dziwi mnie tylko to ze nie robiono jej zadnych badan krwi anie nie badano serduszka.Wypelilam ankiete o przebytych chorobach,o alergiach a na pytanie czy ma problemy z sercem odpowiedzialam-nie.Ale skad moge wiedziec czy cos ma czy nie,skoro nigdy nie byla pod tym katem badana.a jak ma jakas wade ,o ktorej nie wiem i bedzie cos nie tak podczas narkozy??

Gość milka30
misiaczkowa miszkam za granica.....tutaj czesto tak robia dzieciom zabki.

Gość ciekawe to
W swieto pracują dentysci?

Gość milka30
W Niemczech,gdzie mieszkam ,nie ma Bozego Ciala,jest normalny dzien pracy

Gość podziw i uznanie
zeby pod narkoza dziecku? a ilo ono ma lat? nie dziwie sie tez bym sie bała tyle sie słuszy o tym

Gość milka30
Ma 5 lat i dlatego bedzie miala pod narkoza ,bo w zyciu nie dalaby tego zrobic normalnie.Ona plakala strasznie,jak bylam z nia na kontroli i dentystka tylko patrzyla jej do buzki,nic nie robila.... Kurcze,caly czas mysle o tej narkozie,zeby tylko bylo wszystko dobrze...

Gość podziw i uznanie
a to sa zeby mleczne>?

Gość podziw i uznanie
jesli mleczaki to dziwie sie ze decydujesz sie na takie leczenie

Gość milka30
Tak,mleczne.Niestety ona ma bardzo slabe zabki i w tym wieku ma juz prochnice.Dbam o te jej zabki jak moge ale niestety....

Gość zgadzasz sie
zeby jej mleczaki leczyli pod narkoza? ja bym sie nie zgodzila i poszukala innego dentysty

Gość ja tam sie nie narkotyzuje
mimo ze mam zjebane zycie

Gość milka30
Dentyska mi powiedziala ze ta prochnica przejdzie na zeby stale,ktorych zalazki sa juz w dziaslach. A zeby bylo smieszniej to inna,stuknieta pani doktor zaproponowala nam na 4 popsute zabki,zalozyc corce koronki w cenie 150 euro za sztuke.To juz wogole wydalo mi sie smieszne ,bo przeciez te zeby i tak za jakis rok zaczna wypadac.

Gość podziw i uznanie
cos ci powiem moja corka gdy była w jej wieku miała tylko "otwierane" zabki gdy ktorys ja bolał ale nie zakładano jej wypełnienia mam 6 letniego syna który ma w dwoch mleczakach prochnice ale moja dentyska mowi ze jesli go nie bola nie bedzie mu nic robic bo nie warto wiec i narkoze by z pewnoscia odradziła niewarto obciazac dziecka narkoza jej serca i całego organizmu dla mleczaków które lada rok wypadna bolą ją zeby?

Gość milka30
Bylismy u trzech dentystow i kazdy proponowal narkoze(nie place za to,wiec nie chodzi im o zarobek) ze wzgledu na zaoszczedzenie dziecku cierpienia i strachu.

Gość podziw i uznanie
nie prawwda! nie przejdzie na stałe zeby zadna próchnica nie wierz w to !!!!!!!!!!

Gość a czy twój
mąż ma jakies choroby ?

Gość milka30
Bolal ja jeden zab.bylam wtedy w Polsce i poszlam z nia do dentysty,ktory wyczyszcil dziurke i bylo po sprawie.Ale od tego czasu boli ja ten zab od czasu do czasu.Ona ma prochnice na gornych jedynkach i dwojkach ni to brzydko wyglada...Wiem ze narkoza obciaza serce i dlatego tak to przezywam.Ale boje sie tez ,ze jak nic nie zrobie z tymi zebami to bedzie potem miala problem ze stalymi i bede czula sie winna ze jej to zaniedbalam :(

Gość podziw i uznanie
jako doswaidczona matka trojki dzieci powiem ci tak : za zadne skarby nie zgodziłabym sie na zadna narkoze z powodu i tak juz zuzytch zebów ktore za rok jej wypadną moj syn ma prawie 6 lat (urodziny ma w listopadzie ) i juz wypadły mu jedynki nie rob jej tego !!!!!!

Gość milka30
A czemu pytasz.czy maz ma jakies choroby?

Gość podziw i uznanie
nie bedzie miała problemu z powodu prochnicy mleczaków ale ci kocopołow do głowy nawciskali nie nie nie nie nie nie!

Gość a czy twój
bo mozesz nie wiedziec czegoś a dziecko moze miec wieksze ryzyko.

Gość milka30
Kurcze ,mam teraz watpliwosci.....Termin mam na 7.30 rano....Moj maz powie ,ze jak zwykle panikuje...

Gość milka30
Jeden zab ja boli od czasu do czasu a tak "na zywca" ona sobie nie da nic zrobic...

Gość podziw i uznanie
nie warto obciazac dziecka narkoza dla mleczaków" na wykonczeniu" bardziej jej zaszkodzis zniz pomozesz to ze mowi tak niemcy nie oznacza ze maj racje widzisz w polsce pani zrobiła dziurke i kazała ja udrazniac prawda? a tam jakis cyrk robia gdyby to były stałe zeby to inna sprawa ale mleczaki ...nie warto mowie ci nie warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znam dzieci ktore miały mleczaki w opłakanym stanie a teraz jako nastoletnie panny maja piekne i zdrowe zeby

Gość milka30
laboszek Pielegniarka posadzila ja sobie na kolana,nalozyla na swoj palec taki metalowy"palec",wlozyla jej to do buzi a lekarka jej borowala z 10 sekund.Krzyczala tak bardzo ze az sie poplakalam...

Gość blah blah blah
Ojeeej, jak sobie dziecko rozbije kolano i trzeba będzie szew założyć, to też pod narkozą? Jak będzie pisać jakiś egzamin, to też pod narkozą? Jak córka będzie musiała pierwszy raz iść do ginekologa, to też? W życiu rózne sytuacje są nieprzyjemne i o wiele lepiej dla dziecka i bezpieczniej byłoby oswoić je z otoczeniem, wytłumaczyć wszystko (pięcioletnie dzieci sporo rozumieją), uprzedzić, co będzie robione, wykazać zrozumienie dla strachu... No, ale podać narkozę jest najłatwiej...

Gość podziw i uznanie
boli ja ten z dziurka wywiercona w polsce??? jesli inny to wez dzieciaka do polski i tu zrobia to samo skoro juz raz sie udało wyobrazasz sobie tego dzieciaczka po narkozie wymioty i mozliwe inne paskustwa?