Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odbitkaaaa

odbijanie - pozycja i karmienie

Polecane posty

Gość odbitkaaaa

1 mam problem, moja dzidzia ma juz prawie 2 miesiace a ja nie umiem jej karmic:( nie wiem jaka pozycje przybrac zazwyczaj obie jestesmy powyginane... szkodzi to mojemu dziecku wiem ale nie umiem jej karmic jak w ksiazkach:( porzdzcie cos blagam.. 2 mam takze pytanie odnosnie pozycji do odbicia - czasem nosze mala godzine i nic.. klade w akcie desperacji i strasznie ulewa... ostatnio wymyslilam zeby klasc na brzuch- wtedy jej sie odbija niemal od razu ale czy tak mozna 3 i jeszcze jedno co znaczy jesli dzidzia jedzac dlawi sie? nie jest to za kazdym razem ale czasem mleko az sie jej wylewa- moze jest najedzona?? 4aa i jeszcze ostatnie:) czy Wasze bobasy jakos sygnalizuja ze nie sa lub sa glodne? moja placze jak jest glodna - to normalne... a jak nie jest to i tak szuka cycka... a juz jak ja poloze sobie na brzuchu to sie zachowuje jak wyglodzona... szuka piersi i nawet raczke jest w stanie sobie ssac cala czy to normalne ze dziecko

ja tez dlugo szukalam dobrej pozycji do karmienia i znalazlam.siadam na tapczanie z wyprostowanymi nogami pod plecy podkladm sobie poduszke tak zeby miec od razu na co glowe polozyc pod lokcia wsuwam mala podusie albo kocyk zebym calego ciezary glowki synka nie trzymala na reku i synek sobie cycusia z glowkaw zgieciu lokcia i cialkiem na moim brzuchu :) mam nadzieje ze obrazowo opisalam sprobuj to najwygodniejsza pozycja jaka udalo mie sie wymyslic :)

dla mnie najwygodniejsza pozycja blyo siedzenie po turecku mialam podparcie pod plecy, a na nagoi kladlam sobiepoduszke na ktorej opieralam i lokiec i jednoczesnie kladlam dziecko co do Twojego wrazenia, ze dziecko jest glodne- byc moze Twoja corcia ma silan potrzebe ssania i stad wieczne poszukiwanie cycusia ja mialam podobna sytuacje z moja corcia odkad podalam jej smoka, to wszytstko znormalizowalo sie pozycja do odbijania- i tu mialam podobna sytuacje moja corcia strasznie ulewala (na szczescie dzieci z tego wyrastaja) i do tego miala problemy z odbiciem w jej przypadku sprawdzonymi sposobami bylo delikatne polozenie na brzuszku na moich kolanach, mala byla lekko uniesiona do gory nastepna fajna pozycja, bylo kladzenie dziecka na ramieniu, tak aby brzuszek byl oparty na barku. Oczywiscie w tej pozycji nie wolno zapominac o podtrzymywaniu glowki

Hej - Mala szuka cycka bo uwieeelbia ssac :D Maluszki tak juz maja :) A zwlaszcza jak czuje mleczko, to chetnie by sobie ociupinke possala, a jakze. 2 miesieczne dziecko juz powinno miec jakis w miare regularny rytm jedzenia, albo wprowadzony przez Ciebie, albo samo sobie go wyrobilo, wiec jedzenie - o mniej wiecej okreslonych porach, pozostale chetki to albo ssanie (= smoczek) albo chec poprzytulania sie do Mamy :) Do odnijania super jest pozycja, w Polsce chyab malo gdzie stosowana, posadzic dziecko sobie na kolanach, oczywiscie mocno trzymjac pod paszkami i asekurujac glowke, i delikatnie wykonywac jego tulowiem ruchy okrezne - czasem juz samo posadzenie wystarczy, czasem trzeba chwilke pokrecic, moje maluchy odbijaly w przeciagu 5 minut max. A do karmienia to ja tez lubie po turecku najbardziej, z jedna poducha za plecami, a druga pod tym kolanem na ktora strone dziecko ssa :) Musisz sie tak ulozyc zeby Cie bylo jak najwygodniej, bo kregoslup zacznie Ci dawac porzadnie w kosc! Jak jej sie ulewa na poczatku karmienia - albo jeszcze nie jest glodna, albo masz za gwaltowny wyplyw mleka na poczatku i ja zalewa. Mozesz troszke odciagnac przez karmieniem, powinno pomoc. jak pod koniec - albo uwieziony jest jakis babel powietrza i blokuje przeplyw - trzeba dziecko odbic i ponownie przystawic- albo juz jest "pod koreczek" - trzeba dziecko odbic :) Powodzenia :)