Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania wroc

Trzy miesiace walki o włosy.W koncu widac efekty!

Polecane posty

Gość ania wroc

Zakładam topic dotyczacy wlosow, moze wypiszemy porady dla innych jak odzyskac zdrowe wloski, jak wlaczyc z wypadaniem.Mi sie udalo.

Gość Blondka
A jak Ci się to udało????? Błagam powiedz

Gość ania wroc
Na poczatek podciełam okropnie zniszczone , sianowate koncowki. Z reszta najpierw walczylam z tym, aby przstaly wypadac po tabletkach anty

Gość ania wroc
Na wypadanie włosow kupiłam sobie w aptece zestaw witaminek z grupy B i henne wax treatment do wlosow ciemnych( stosuja ja ludzie po chemioterapii, pewnie slyszalas).Do tego przez dwa miesiace piłam kompot z cebuli,najbardziej mi chyba pomogł.Mam juz teraz mnostwo odrastajacych wloskow z czego sie ciesze,bo wypadło mi pol:/

No dobra, ale od samego podcięcia nie przestają wypadać... na czym polegała ta walka?? Zaczęłaś topik, na którym mają być porady, to może coś podpowiesz, skoro Tobie się udało??

Gość Agusia-81
Ania wroc, prosze, podaj przepis na ten kompot z cebuli. Slyszalam, ze to bardzo pomaga wlosom...

w ogóle jedzenie cebuli jest korzystne na włosy, ale kto by zjadał 1/2 główki cebuli dziennie???

Gość ania wroc
Jesli chodzi o poprawe ich kondycji, to od poczatku lykam tez skrzyp w tabletkach ( zaczyna podobno działam dopiero po dwoch miesiacach).Do tego co poltora tygodnia nakladam na włosy ziołowy balsam koloryzujacy z Venity , ktory pogrubia wlosy, przyspiesza ich rosniecie i w moim przypadku pomogl mi zakrys troszke przeswity na glowie.I stosuje zioła.Mam włosy ciemne, wiec zaparzałam swobie wczesnie albo zwykla czarna herbate, albo pokrzywe i tm plukalam wlosy.A ostatnio gotuje sobie liscie orzecha wloskiego , studze, przelewam do jakiej s buteleczki ze spryskiwaczem i psikam na wlosy kiedy tyko moge. Serdecznie polecam, sama natura:)

Co do tego podcinania....ja musiałabym co 2 miesiące, bo niemalże w takim czasie powraca problem sianowatych końcówek moich włosów, tylko że ja chciałabym je w końcu zapuscić :O....nie używam suszarki ani prostownicy, nie chodzę spać z mokrymi...wiec dlaczego? 😭

Gość ania wroc
Cebula pomaga bardzo!!NIe robcie tylko glupoty i nie wcierajcie w skore glowy.Ja niestey sie skusilam, bo bylam zdesperowana i dwa miesiace wlosy mi na kilometr swmierdzialy.A kompot robilam tak, ze zwyczajnie bralam dwie cebule, obieralam, kroilam w grube plastry i gotowałam jakies 20 min.Slodzilam slodzikiem i piłam (wody na szklanke, dwie )

Gość ania wroc
Vinga, ja mam ten sam problem.Dlatego juz ic hnie scinam, tylko delikatnie podcinam koncowki , ale dolownie 0.5 centymetra.A wlosy rosna mi szybko. Kup sobie jedwab w plynie, mi na przyklad nie pomaga jakos specjalnie ale jak wsmaruje sie go w koncowk to wygladaja slicznie .Taka mała mistyfikacja, poki nie odrosna i nie ztene koncowek:)

Gość Blondka
ja nie wiem czy mi to coś pomoże, bo ja mam cienkie i rzadkie włosy od zawsze, a Ty piszesz że zaczęły Ci wypadać po tabletkach ale wczesniej chyba miałaś gęste włosy, jeśli możesz to odpisz :)

Gość ania wroc
nie nie, wlasnie prolem w tym ze ja mam cienkie włosy z natury, jak wypadło mi pol po Diane35 to kazdy mowil mi abym sciala na krociutko, bo strasznie widac przeswity.Ale bylo mi tak strasznie szkoda, dlatego spedzilam chyba z tydzien na czytaniu co moze pomoc.Nie chcialam chemii na wlosy nakladac, zdecydowalam sie na bardziej naturalne metody.Balsam z Venity sprawia, ze wlosy sa grubsze.Spobuj, to tez zioła:)

Gość Kalinka_22
a ja slyszałam że wystarczy jeść plasterek cebuli codziennie. I to prawda,bo sama tego sprobowala. ze widac. Po okolo dwoch tygodniach stosowania tej metody mialam ladniejsze wlosy i cere. Cebulke dodawalam do kanapk, twarozku badz robilam salatke z pomidorem.

Gość cienki włosek
ale ten balsam venity to taka chna, czy on wpływa na wypadanie wlosów?

Gość ania wroc
Witaj.Nie, zawiera tylko wyciag z henny, nie plywa na wypadanie a wrecz ma stymulowac wlosy do rosniecia.Nie jest to typowa chna

mówicie.......plasterek cebuli raz dziennie, i to pomoze ? hmm qrcze musze zaczac tak robic:]bede wszedzie dodawac cebule:D bo cere tez by sie przydalo polepszyc :/

Gość ania wroc
Siarka z cebuli ma takie działanie:)Rowniez rzodkiweka, czosnej i rzezucha(tak sie to pisze?:)

a czy po tym wloski lepiej sie ukladaja? bo ja mam co prawda geste ale tez zniszcone i przez to sie nie ukladaja... siano:O wogole ten specyfik mozna dostac w aptece??

Gość ania wroc
Chodzi CI o Ziołowy balsam koloryzujacy/? MOza go ju zdostac praktycznie w kazdej drogerii.Wlosy wygladaj po nim swietnie , sa blyszczace i lepiej sie ukladaja.POczytaj w google o Venita Ziołowy Balsam:)

Gość ........................11
ja jem rzezuche juz od grudnia jakies włoski nowe widac ale mało , ja ogolnie mam cienkie i rzadkie wlosy nie wiem czy cos pomoze na nie, a cenula po jakim czasie zaczyna działac?

znalazlam w necie za 4,5 zl:) myslalam ze jakis drozszy skoro taki skuteczny ale widac cena nie swiadczy o jakosci:):) wyprobuje na pewno:):)