Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justaaaaaaaaa

klima w samochodzie a niemowle!

Polecane posty

Gość justaaaaaaaaa

mozna jej uzywac??bo my juz nie wiemy co mamy robic , jest tak gorąco ale boimy sie wlaczyc klimatycacje zeby dziecko sie nie przeziebilo(mnie nie raz bolalo od niej gardlo), uchylamy jedynie boczne okna ale i tak jest gorąca, czy ktoras z Was konsultowala tą sprawe z lekarzem??? co oni zalecają?

Gość obniży temeraturę w samochodzi
o najwyżej 2-3 stopnie

Gość justaaaaaaaaa
moze ktos jeszcze wie cos na ten temat

Justaa opinię są bardzo różne i od wielu czynników to zależy. My właśnie chcemy nabyć autko i też mamy dylemat czy inwestować w taki z klimą czy jednak bez....musisz zacząć chyba mimo wszystko od zapytania lekarza.

My uzywamy. Ale Mayka ma juz ponad 5 mcy. Jak jest dziki upal, i auto cale nagrzane w srodku jak piekarnik, to przed wsadzeniem dzieciakow puszczamy klime na kilka minut, zeby zrobila sie temperatura \"do zycia\", zainstalowanie dzieci tez chwile trwa, no a potem w zaleznosci od sytuacji - jak jest za zimno, to wylaczamy. Moim zdaniem przegrzanie dziecka w rozgrzanym samochodzie moze sie bardzo niedobrze skonczyc, wiec z umiarem klime jak najbardziej mozna stosowac...

A przemawia tez za tym fakt ze maluchy jak jest im za goraco to sie dra jak opetane, a jak troche za zimno to jakos nie protestuja :) Wazne zeby przed jazda nie przegrzac dziecka totalnie, bo wtedy to rzeczywisicie choroba gotowa - zimno - cieplo - zimno - cieplo :(

Gość racja racja
no przeciez w aucie klima w nizcym nie przeszkadza dziecku to nie jest jakis witr wo po prostu przyjemny chłodek a nie jakies przeciagi nie wierze ze nie wiecie co to klimatyzacja w aucie nie siedzieliscie nigdy w takim ? to jak wy jezdzicie?

Gość racja racja
czy inwestować w taki z klimą czy jednak bez....?słonko a jak mozna teraz zyc bez klimy skoro lata coraz bardziej upalne jak wy wytrzymujecie w autach bez klimy??

Gość dlaczego nei mogłas
nazwać córki Majka tylko Mayka? To bez sensu:O

Gość sonko chciała...
słonko po prostu chciała sie pochwalić, że kupują samochód :o dla niektórych to jeszcze luksus nad luksusy

dlaczego nie piszesz pod czarnym nickiem? mieszkam tam gdzie mieszkam, nazwalam corke jak mi sie podoba, i chwale to co uwazam ma sens - i zasadniczo nie ma sensu na mnie naskakiwac, bo- uwaga - MAM TO GDZIES :D

Gość racja racja
klimatyzacja to super sprawa ja nie wyobrazam sobie jezdzic bez niej sami ustalacie jaka ma byc temperatura w aucie ja mam ustawiona na 22,23 stC i nikt tam nie zmarznie tylko szalency obnizaja do 16 st Maya a nie maja by byc w anglii bardziej angielskim a mniej polskim

Gość racja racja
ja od zawsze jezdze z dzieckiem w klimatyzowanym aucie i jeszce nigdy nie miał z tego powodu kłopotu z klimy tez trzeba korzystac z głową

szczerze nie wyobrazam sobie jazdy z niemowleciem bez klimy. wogole u nas sie tak warunki zmienily ze auto musi byc z klima.pamietajcie o wymienie filtra i odgrzybianiu Najpierw wlaczamy na maksa a pozniej tylko na 1 bo klima dziala na zasadzie lodowki ale przed wysiadanie radze powoli wylaczyc calkiem aby nie bylo zbyt duzego szoku.

A jak dziecko ma alergie wziewne, nie ma z tym kłopotu? Do sonko chciała....-.> tak strasznie chciałam się pochwalić, że chcemy kupić auto, dokładnie taki był cel mojego wpisu, rozgryzłaś mnie!!!