Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olularnica niestety

kto jest krótkowidzem?mam pytanie

Polecane posty

Gość olularnica niestety

do osób które mają +3 i astygmatyzm

Gość ale jak ktos ma +3
to jest dalekowidzem

Gość olularnica niestety
tak? kurde sorry ja mam +3 i astygmatyzm -2,5 na oku jednym dużo nie?

Gość olularnica niestety
chce sie dowiedziec czy moge z taka wada dalej smigac bez bryli albo tylko w pracy je mieć

Gość olularnica niestety
szoki a chodzisz w brylach?

Gość olularnica niestety
głowa nie ale czasem oczy mnie bolą

Gość olularnica niestety
papierowe nie umie sie przyzwyczaic do okularow czuje sie jak głąb czemu tak jest i jak to zmienić?

kiedys tak, a od 2 lat caly czas w soczewkach bo nie czuje sie dobrze w okularach... Tobie tez radze nosic chociaz okulary bo wada Ci sie bedzie powiekszac. Mi sie zwiekszyla z -2 do -3,75 jak nosilam okulary a przy soczewkach przez 2 lata prawie nie ruszylo...

papierowe nozyczki ---> to pytanie bylo ironiczne, bo mialam wrazenie ze autorka zaloyzla ten topik zeby sie \"pochwalic\"

Gość olularnica niestety
papierowe dałam teraz do zrobienia takei patentki bo mysle ze moze jak beda takie delikatne to jakos to przeboleje nie wiem ale to tkwi w mojej głowie ze nie umie sie przemoc i czuje sie jakby ktos mi ogon doszył!!!! z soczewkami mam problem oczy mnie strasznie z nich bola:( nie wiem co zrobić:(

Gość olularnica niestety
szoki pochwalic???? czym????!!!!!

Gość martusiaaa5
proponuję soczewki kontaktowe. okulary noszę tylko po domu. soczewko są zdecydowanie wygodniejsze i jest zdecydowanie lepszy komfort widzenia aniżeli w okularach. sama mam sporą wadę -5 i -5,5 a czuję,że już najwyzszy czas do okulisty... pozdrawiam

nie wiem, tak to wygladalo bo Twoja wada nie jest wcale duza

Gość olularnica niestety
tak bardzo chce soczewki a nie moge chciałam Was zapytac czy mi sie moze pogorszyc jak bede chodzic bez niczego i czy mogłoby sie polepszyc chodzac w "czyms" czy najwyzej wada stanie?

Gość olularnica niestety
szoki ale ja mam +3 i astygmatyzm -3 na jednym oku wiec rawie na nie nie widze!!!

jesli sie wstyzisz chodzic w okularach t ookulista dobierze soczewki do Twoich potrzeb, ale jesli tego nie bedziesz korygowac to wada bedzie sie powiekszac i bedzie problem. Chodzenie bez okularow tylko pogorszy sprawe

Gość olularnica niestety
a na lewym mam juz +1 i cylinder -1,75 a mialam rok temu na zero :( chyba mi sie pogarsza bez bryli:( ale w zyciu nie nosiłam

no to jak mozesz chodzic bez okularow skoro piszesz ze nie widzisz??

Gość martusiaaa5
jeżeli nie zadbasz o swoją wadę wzroku to prawdopodobieństwo,że Ci się pogorszy jest spore... choć jak widać na miom przykładzie chodząc poczatkowo w okularach a później w soczewkach wada i tak mi się pogłębiła... na to nie ma reguły... podobno kiedyś stanie- pytanie tylko kiedy???

Gość olularnica niestety
szoki lewe oko widzi dobrze moze dlatego sie pogarsza bo pracuje ono bardziej niz prawe? okulista mi kiedys pwoiedział ze moje prawe oko "sie obija"

Gość olularnica niestety
papierowe chce soeczewki ale nie moge ich nosic z bausha nie toleruje a z joihnsona nie ma na moja wade:(

Gość martusiaaa5
27 :) nie rosnę już od bardzo dawna :) no chyba,ze wszerz :)

Gość olularnica niestety
a jak przemoc ta niechec?

Gość olularnica niestety
wiem ze to głupie, tyle ludzi ma okulary i jest dobrze ale mowie Wam jakies schizy mam:(

Owszem wada sie stabilizuje - jest jednak warunek niezbedny dobrze dobrane szkła . Niestety z doswiadczenia wiem że z wiekiem stabilizacji jest coraz mniej i wada się powiększa i ku mojej zgrozie zaczynaja byc potrzebne okulary dwuogniskowe - jedyne pocieszenie w tym ze obecnie szkła dwuogniskowe wygladem nie róznia się od szkieł normalnych .

w takim razie musisz przekonac sie do okularow, idz do dobrego okulisty i dobierz sobie ladne oprawki ktorych prawie nie widac, albo pogadaj z okulista i niech dobierze Ci jakies inne soczewki, pewnie i dla Ciebie cos sie znajdzie... pozdrawiam 🌼

moja corka wykazuje taka sama niechęć do okularów - jednak w jej przypadku dobrze dobrane szkła kontaktowe pomogły i co by nie mówić spowolniły pogłebianie sie wady - ale neistety nie jest to idealny środek - przerobiła już zadrapanie i zapalenie bakteryjene oczu.

Gość olularnica niestety
masz racje i to wiem wszystko a robie na przekor:( jutro mam odebrac nowe bryle ciekawe jakie beda chyba bede miec grube szkła? a dałam je do tych patetntek zrobic...

Gość martusiaaa5
okularnico wybierz się do optyka :) uwierz,że jest w tej chwili ogromny wybór oprawek i to naprawdę przeslicznych :) ostatnio pomagałam wybierać Mamie :) wygląda rewelacyjnie!!! prostokątne, oprawka tylko górna w kolorze czekoladowego brązu :) piękne :) najlepiej wybierz się z osoba,która Ci szczerze doradzi :) umiejetnie dobrane oprawki dodają urody, wyróżniają z tłumu i dodają 20% inteligencji :):):)