Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olularnica niestety

kto jest krótkowidzem?mam pytanie

Polecane posty

w tej chcwili u optyków jest taki wybór oprawek że człoweik nie bardzo wie jakie wybrać ....................... kiedys bywało ciekawiej -wyboru żadnego i do tego jeszcze tylko szkła grubości denka od drinkówki . Ostanio robiła okulary rok temu i poraz pierwszy zrobiłam sobie ze szkłami plastikowymi ( byłam tradycjonaliską i niechciałam plastików) - co prawda troche kosztowały ale efekt jest - wygladam innaczej niż przedtem a myslałam że nic juz zrobic nie można w dziedzinie okularków ................. więc tak sobie myslę że w twoim przypadku dobry optyk Ci pomoże w dobraniu okularków .

Gość olularnica niestety
taka masz wade??!!!! kurde to ja chyba nie mam pojecia o wadach ale powiedz widzisz cos? bo ja niby mam tylko +3 ale z tym duzym bo tez -3 astygmatyzmem prawie na to oko nei wiedze, moze to przez ten astygmatyzm jest? a jak mam szkła załozone okularowe to tez nieprzeczytam na to oko nic a mam dobrze donrane szkła na pewno bo byłam u 5 okulistów juz jak kombinowałam z soczewkami...

hejka, ja mam wade -7 na lewym i -6,5 na drugim, niestety tylko i wylacznie soczewki, w okularach kreci mi sie w głowie (byc moze źle dobrane bo mam rowniez astygmatyzm) Papierowe :( a nie myslalas o tym zeby zrobic korekcje laserową? ja niestety nie kwalifikuje sie na taki zabieg ze wzgledu na bardzo duze żrenice.. a powiem wam, ze z roku na rok wada sie poglębia :(

Gość olularnica niestety
po co nam te wady...:(

Gość olularnica niestety
no własnie papierowe i dlatego tych cholernych soczewek nie ma za wiele do wyboru:(

Gość olularnica niestety
a ciekawe czy ja sie kwalifikuje?gdzie sie moge tego dowiedziec? trzeba zrobic jakies badania?

Gość sskfaaaka
ja nie wiem, co ty masz za problem. Chcesz widzieć czy się męczyć? Ja mam niewielką wadę -1 i nie wyjdę bez okularów, no chcę widzieć ceny w sklepach i numer tramwaju z daleka. A ty z taką wadą wolisz chodzić bez???? Po prostu nie rozumem, jak można chcieć chodzić bez okularów jeśli nie widzi się świata tak jak trzeba.

Gość olularnica niestety
jestem z katowic to do chorzowa bym musiaął pojechac ile to kosztuje i jakie to sa badania?

Gość dim dam dum
ja mam -4 na l.o i -4,75 na pr.o i dodatkowo astygmatyzm +2... niestety soczewek nie mogę za bardzo nosić więc musiałam polubić swoje okulary...dobrze dobrane nie szpecą, nawet przy takich sporych wadach, a jak się trafi na dobrego optyka, który umiejętnie przyszlifuje szkła...aż chce się nosić!!!!!

Gość olularnica niestety
dzieki papierowe zaraz sie zorientuje ale chyba strach bo ryzyko jest ze sie nie uda prawda?

Gość olularnica niestety
papierowe dzwoniąłm tam i tam nie wykonuja tych zabiegow skierowali mnie do kliniki 2000 w katowicach

Okulary noszę dobre ponad 10 lat, wadę też mam sporą ( -5,5 na oba) ale nie słyszałam jeszcze żeby ktoś miał -30 :| ja bez okularów nic nie widzę a co dopiero przy takiej wadzie....wydawało mi się, że wady powyżej -10 leczy się operacyjnie?