Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lose my heart

tzw dni MOKRE to plodne a SUCHE nieplodne....a jak to jest

Polecane posty

Gość lose my heart

w czasie ciązy?? Gdy ma sie przezroczysty sluz kilka dni?

Gość hmmmm ja nie wiem

W czasie ciąży nie ma czegoś takiego jak dni płodne czy niepłodne. To elementarna wiedza! Skoro kobieta jest w ciąży, to jak Twoim zdaniem miałaby w tym czasie ponownie owulować, zajść w kolejną ciążę i urodzić kolejne dziecko, np. po kwartale? Nie wspomnę już o kwestii braku miejsca na drugą ciążę, którą trzeba by chyba było nosić na plecach, niczym Quasimodo! Śluz w czasie ciąży może być zmienny i może to wynikać z różnych przyczyn, ale na Boga, na pewno nie z faktu, że masz dni płodne!

Gość lose my heart
nie chodzi mi o to ze w czasie ciazy ma sie dni plodnie i niepldodne,tylko co to znaczy ,gdy ma sie przezroczysty sluz....mozna byc w ciazy???bo nie wiem czy jestem w ciazy.....mialam ostatnio kilka dni przezroczysty sluz ,taki jak w czasie dni plodnych...

Ok, w takim razie Cię nie zrozumiałam. O tym czy jesteś w ciąży decyduje przede wszystkim: 1) pozytywny test 2) faza wyższej temperatury przedłużająca się do 18 dni po terminie miesiączki. Śluz nie jest żadnym dowodem. Śluz przezroczysty pojawia się w normalnym cyklu zazwyczaj w fazie płodnej oraz może też pojawiać się dzień, dwa przed miesiączką. Jeśli u Ciebie po raz kolejny pojawia się przez kilka dni śluz płodny w tym samym cyklu, to bardzioej prawdopodobne jest to, że masz kolejne podejście do owulacji. Jednak, jeśli nie mierzysz temperatury, to nic pewnego nie da się powiedzieć. Musiałabyś zacząć obserwację.

Gość ka78956
Mam takie pytanie czy brak sluzu jakiegokolwiek w czasie dni płodnych oznacza ze moze sie byc w ciazy!? prosze o szybka odp, z gory dziekuje!

Gość tajasne
oznacza to mniej wiecej tyle ze niekoniecznie sa to dni płodne :D

Gość ka78956
dzieki za odp lecz zadalam te pytanie nie bez powodu otoz jest to juz 20 dzien od pierwszego dnia miesiaczki a ja do tej pory nie mialam jeszcze zadnego sluzu caly czas sucho i nic, wiem ze to nie musi oznaczac ciazy ale ja naprawde jestem tym faktem zmartwiona tym bardziej ze nie znam sie za dobrze jeszcze na tych sprawach, jesli jest ktos kto moze mi powiedziec czy mam powod do zmartwien prosze o odp, pozdr!

Gość tajasne
no wiec prawdopodobnie mialaś cykl bezowulacyjny, czyli bez dni podnych. czasem sie zdarza. uważaj w nastepnym cyklu bo zgodnie z zasadami NPR bedzie on płodny od początku (czyli od pierwszego dnia okresu) az do owulacji. a mogłas miec owulacje, a sluz sie po prostu nie pojawił. różnie to bywa. zabawa w dni płodne i niepłodne nie jest taka prosta jak sie moze wydawac :) jak chcesz na tym bazowac to mierz temperaturę, bo sam śłuz nie wystarcza.

Gość tajasne
a równie dobrze mozesz miec cykl wydłużony i owulacja, a zarazem śluz płodny jeszcze przed Tobą... :)

Gość ka78956
dzieki za szybkie odp, no byc moze masz racje, pozdr!