Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la estudiante

STEREOTYPY O POLAKACH

Polecane posty

Gość tak tak dokladnie
a moje stereotypy to?: USA - idioci i pogon za pieknem, choc polowa kraju to grubasy ANGLIA- brzydale, nie maja gustu(np te ich mieszkania obrzydliwe a fuj) FRANCJA- zarozumiali, mysla ze sa najlepsi, nie ucza sie jezykow HISZPANIA- kraj maczo, faceci chca zarwac jak najwieksza liczbe turystek WLOCHY- podryw na pierwszym miejscu, makaraniarze NIEMCY- brzydkie hildy, beznadziejny gust, brzydale, sami blondyni HOLANDIA- brzydale wysocy ROSJA- bieda , zimno w hooooj, pijacy, UKRAINA- tak jak w rosji CHINY- male wypierdki z malymi fujarkami. jacys przyglupi JAPONIA- tez mali, male fujarki, wszedzie ich pelno, tacy sami MURZYNI- idioci, leniuchy na maxa, starasznie napaleni, smierdziele, malpy

Gość upupup
ja bym sie nadawala do holandi :)

Gość la estudiante
ooo widze ze topic sie rozrosl:) :D:D:D:DD:D:D najgorsze w tych stereotypach jest to ze ludzie naprawde w nie wirza. wydaje mi sie tez ze kraje europy wsch. maja takie raczej pozytywne stereotypy a my : pijacy zlodzieje puszczalskie bieda itp. nie uwazacie???

Gość fiona zielona
ahas. ja juz sama w tym sie gubie wszyscy na wszystkich gadaja!!!!! ja osobiscie 2 lata zyje w hiszpani i jak dotad nie slyszalam zlego slowa o polakach...............

Gość fiona zielona
jedynie kazdy sie pyta o pogode, jakto z tymi mrozami no i mowia ze szybko rozmawiamy jak nakrecani, trudny jezyk mamy do nauczenia.....i takie tam

Gość upupup
a ja byłam na weselu francusko polslkkim i przyznam się wam ze tak jak u nas cześć ludzi była zarozumiała nie chcieli nawiazywac nowych znajomości tanczyć razem czy coś bawili się sami w swoim gronie ale czesc była naprawde przyjazna po za tym nie wiem czy taki zwyczaj mają ale jak faceci już wyjezdzali to kazda dziewczyna musiała pocłaować go w policzzek a ja trafiłam w usta takiemu jednemu i były obślinione :O a tak po za tym to straszni kurduple ,chyba ze taka rodzina akurat :O

Gość qwqw
musze przyznac ze jak dotad najgorsze opinie o polakach slyszalam z ust brytyjczykow. swego czasu pracowalam hiszpanii w jednej z miejscowosci przez nich okupowanej i tym sposobem na zawsze odechcialo mi sie wyjezdzac na wyspy. powiem szczerze ze nigdy wczesniej nie spotkalam sie z takim uprzedzeniem. komentarze jakie to polki sa latwe i pytania o niedzwiedzie polarne na ulicach byly na porzadku dziennym ale gwozdziem programu bylo pytanie pewnego chlopaka postawione mojej szefowej czy ni boi sie mnie zatrudniac bo przeceiz polacy to zlodzieje. zaznaczam z pytanie to padlo w mojej obecnosci. albo druga sytuacja - chlopak zrobil afere ale doslownie afere krzyki polaczone z rzucaniem jedzeniem - bo jak twierdzil ma juz dosc bycia obslugiwanym przez polakow na wyspach a teraz jest na wakacjach i kto mu podaje do stolu - polka!

Gość la estudiante
no bo hiszpanie sa w porzadku. ale jakbys byla w niemczech stanach lub wlk brytanii to bys uslyszala. ogolnie poludniowcy(hiszpania wlochy grecja) nie maja uprzedzen.tak zauwazylam:)

Gość fiona zielona
ja w Sevilli, a co do calowania to tutaj bez cmokniecia w policzek to sie nie obejdzie..........hi hi

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
qwqw--- o jeny starszne to jest!!!!! sa stereotypy i sa uprzedzenia. ja tam nie lubie bniemcow i anglikow:(

to ja w brytanie nie uderzam hi hi a chcialam na wakacje jechac zerygnuje bo jeszcze mnie osadza o kradziesz papieru toaletowego A SEVILLA JEST PIEKNA SZKODA ZE TAKA GORACA-FIONA ZIELONA

Mieszkalam w Hiszpanii, teraz mieszkam w Anglii i NIGDY nie spotkalam sie nigdzie z glupimi komentarzami na temat Polakow.

TO W DOBRYM towarzystwie sie obracalas, bo na swiecie pelno jest idiotow............niestety :(

Gość fiona zielona
a ja tam mam wszystko w nosie a niech gadaja poto jezyki maja pa pozdrawiam

Gość qwqw
no wlasnie.. ja od kilku miesiecy mieszkam w portugalii i tez nie spotkalam sie z negatywnymi opiniami o polakach. co ich dziwi - mowia ze mowimy jak wlosi tzn glosno szybko i z bogata gestykulacja... :D:D ale to chyba dlatego ze rozmawiaja ze mna :P dziwi ich nasze podawanie reki gdy kogos nie znamy bo wg nich to normalne ze nawet jak rozmawiasz z kims pierwszy raz to musicie sie obcalowac... koniecznie w oba policzki... :D jesli chodzi o opinie o kobietach: oczywiscie jak wszyscy poludniowcy pieja z zachwytu nad nasza uroda i sa swiecie przekonani ze u nas na ulicach spotkac mozna TYLKO blondynki o niebieskich oczach ale jesli chodzi o 'latwosc' badz nie to tu uslyszalam ciekawa opinie o polkach i po dluzszej obserwacji zachowan moich rodaczek i portugalek musze sie z nia zgodzic. otoz z ust niejednego pana tutaj uslyszalam ze polki to straszne kusicielki ale jak przychodzi co do czego ( mam tu na mysli koniec imprezy) konczy sie najwyzej na calowaniu i wymianie numerow tel. ich bardzo to zaskakuje poniewaz po pierwsze portugalki oczywiscie na imprezach flirtuja ale wiekszosc czasu i tak spedzaja w zamknietych grupach tylko z kolezankami ale jesli juz ktos wpadnie im w oko nie maja oporow przed zakonczeniem nocy u niego w sypialni. portugalczycy (tylko mlodzi bo starsi sa z reguly bardzo konserwatywni) sa liberalnie nastawieni do takich sytuacji i co mi sie najbardziej podoba nie slyszy sie potem opinii o dziewczynach ktore robia to bo maja na to ochote ze sa puszczalskie - co u nas jest na porzadku dziennym wystarczy poczytac na kafe "czy jesli moja dziewczyna miala przede mna 3 to jest dziwka??" :D:D

to podobnie w hiszpani, po imprazce kazda prawie hiszpanka idzie na calosc i nikt jaj tam od puszczalskich nie wyzywa

Gość oj tatatatataatata
tak tak stereotypy sa o kazdym kraju. stereotyp polaka jest chyba wszedzie taki sam, choc mam nadzieje ze sie zmiani:D

Gość dlaczego tak
Zmieniajcie rodacy taką renomę Polski. Daj Boże! Amen.

a moje stereotypy to?: USA - raczej małe IQ, 80% grubasów, pogon za pieknem, z wszystkiego i wszystkich w USA są dumni (dobija mnie to :P) ANGLIA- średniej piękności, w Krakowie zachowują się skandalicznie :( i na dodatek w większości są nawaleni do nieprzytomności :( (a mówi się że Polacy to pijacy) FRANCJA- zarozumiali, nie ucza sie jezykow a nawet jak znają udają że nie znają. HISZPANIA- przyjaźni, choć za bardzo wyżelowani WLOCHY- podryw przede wszystkim (ale w jaki denny nieraz sposób), makaraniarze NIEMCY- brzydactwo, grube nastolaty, beznadziejny gust, brzydale, takie Helmuty HOLANDIA- wysocy ale przyjaźni i dający się przekonać, można z nimi dyskutować. Jednym slowem ja ich lubie :) ROSJA- bieda w całym kraju. Bogactwo tylko i wyłącznie w Moskwie i w promieniu 50 km od niej, cwaniaki i bratają się z niemcami. UKRAINA- przyjaźni ludzie, choc nie do konca powiedzialabym szczerzy w stosunku do Polakow. Ale i tak bardziej tolerancyjni niz ruchole. CHINY i JAPONIA- wiecznie fotografujący wszystko i wszystkich.

pomimo stereotypow Włochów też lubię :) w tym roku jade do grecji to sie potem wypowiem :D

Gość Santiaga
..heheh no wiec ja tez cos wam opowiem...rok temu w niemczech poznałam holendrow ktorzy zarzucali mnie pytaniami w stylu :czy macie w Polsce h&m i zare ?kawe jacobs?herb.lipton?itd.po kazdej mojej odpowiedzi wyrazal podziw i zdumienie , nastepnie zapytal czy mamy mtv...itd...i już mnie wkurw..ć .zaczał wiec jak zapyatl co u nas w kinach teraz grają ...to mu powiedzialam że TiTanica...:P A co do hiszpanii to jestem sobie tu wlasnie i wszystko sie zgadza ...podryw na maksa , nie musisz byc ładna ważne że jesteś , a jak nie mowisz w tym jezyku to jeszcze lepiej bo nie trzeba z toba gadac...aha i ostatnio taki moj jeden kolega ...hmmm 4 razy sie do mnie dobierał w ciagu jednej nocy i nie mogł zrozumieć ze nie chce! Najpierw sie obraził , a potem zapytał sie mnie zupełnie poważnie.....O co Ci chodzi,moze ty masz jakiś problem...hehe a co do ich przyrodzenia to pozostawie bez komentarza....bo nie widzialam hehe ale wydaje mi sie ,ze faktycznie nie grzesza rozmiarem :P moze sie myle......

Gość ewnik
co by uscislic temat forum..czy jestesmy za czy przeciwko stereotypom? opinie typu 'murzyni to malpy', 'chinczycy /japonczycy maja male fiutki' i tym podobne az przkro sie czyta...jaki wiec dajecie przyklad stereotypu o polakach? czytajac wasze posty pierwsza rzecz jaka nasuwa mi sie na mysl to tyle ze faktycznie chyba zaslugujemy na opinie ignorantow, zlo zyczliwcow i biedakow...bo w rzeczy samej biedne i malo obiektywne te wasze zarzuty! konczac mysl...pamietajmy o tym ze w wiekszosci opinie o narodzie kreowane sa przez najgorzej zachowujacych sie ludzi...nie dajmy innym powdow by wypowiadac sie w ten sposob, a co za tym idzie..sami sie tak nie wypowiadajmy.

O kurde, o Francuzach to prawda! Faktycznie zarozumiali, nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa, brak wyrozumiałości, szybko oceniają i na ogół negatywnie innych ludzi, szukają dziury w całym, a sami uważają się za nie-wiadomo-kogo. Do tego skąpi i wyrachowani, nawet jak udają ze chodzi im o coś innego, to potem okazuje się że wyłącznie o własna wygode i interesy. I pieniądze+pozycję społeczną. Ale i tak ich lubię:)

Gość **/dobra baba/**
ja dotad sie nie spotkalam ze zlymi opniami na temat Polakow /UK/ wyrazonych w mojej obecnosci ze stereotypow to ze u nas jest zimno .... :o jechalam niedawno - 24 listopada do Pl, i Angielka jakas gadala przez tel z rodzina i na pytanie o pogodzie mowi: no, wlasciwie to jest cieplej niz u nas ...

Gość pawel1111
jak widze opinie są różne ale ludzi i ich charakterów sie nie zmieni. Wiele złego słyszałem o Polakach dlatego musimy sie zemścić. Dlaczego my musi być najgorsi? To że nasz kraj ma nie najlepsza historie to nie znaczy że polacy to zlodzieje, herbaciarze, ignoranci itp. Prosze wyjaśnijcie mi to dlaczego wszedzie slysze najwiecej negatywnych opinii o polakach. Przecież to POLSKA jest narodem wybranym by wycierpieć za inne narody- -pztrząc na nasza historie to wlasnie tak wyglada. Podsumowujac nienawisc ludzka zniszczy ten swiat. Znow ludzie dokonaja ludobujstwa.

Gość barabara234
he mowia na nas ze my zacofani a w co niektorych krajach sami maja zacofanie ze hooo Jak jedna greczynka nie wiedziała gdzie lezy polska, studentka turystyki heheh inni nie wiedzieli jakie sa stolice co niektorych panstw w europie- juz nie mowie o całym swiecie ale o europie u nas to chyba kazzdy licealista wie I oni mówia ze my sa zacofani heheeh

Podczas pobytu w Stanach moją znajomą (szczupła, zgrabna dziewczyna) Amerykanie pytali: "Wy to w Polsce pewnie nie macie co jeść? tacy chudzi jesteście". We Francji koleżanka (Polka chodziła do francuskiego liceum) po teście z angielskiego, który zaliczyła najlepiej profesorka francuska pochwaliła ją na forum po czym klasa zbuntowała się: "Przecież miała łatwiej bo w Polsce mówi się po angielsku". Grupa Holendrów przyjechała do Polski na wymianę, byli w szoku że mamy - nowoczesne budynki, - że w Polsce mieszkają ładni, modnie ubrani ludzie (stereotyp Polaka - kiepskie niemodne ubrania, brzydkie zęby, wąsy :), - że słuchamy muzyki elektronicznej, - że jeżdżą "ładne" samochody - że świeci słońce i jest ciepło. - że tak u nas ładnie i że to EUROPA Normalnie szok...

Gość no name ...........
to, że w Polsce się mówi po angielsku to w końcu oczywista oczywistość ;). Może byli w Polsce i jak się okazało, że po francusku nie ewentualnie po angielsku ( jak mnie o coś obcokrajowiec na ulicy pyta nie po polsku lub angielsku to przykro mi ale ja się niestety nie dogadam i większość moich znajomych też) więc tak im się zakodowało. Jak byłam w Niemczech to też się nie spotkałam z negatywnymi uwagami wypowiadanymi przy mnie, natomiast zdziwienie wywoływał aparat fotograficzny (pożyczony od mojego ówczesnego faceta mającego lekkiego szmergla na punkcie elektoniki i różnych gadżetów ), że taką zaawansowaną technologię można u nas nabyć. A i bawarczycy chwalili żywca i ogolnie że mamy dobre i tanie piwo :D

Gość paula2707
jojo se se tluste wlosiska, to zadbana polska mlodziez Nastolatki bardzo dbaja o siebie, a tluste wlosy maja przez zmiany hormonalne... Bo nie wiem czy sie orjetujesz ale w okresie dojrzewania wlosy sie strasznie przetluszczaja... Idealnie zadbana kobieto!!!!!!!!!!!!!