Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mawra

żale i nadzieja

Polecane posty

Gość Mawra

Staramy się o maleństwo. Co prawda jeden miesiąc ale... Jeszcze chwila i zwarjuję. Jestem przed spodziewaną @ więc wszystko się wyjaśni. Kochaliśmy sie codziennie, czasem dwa razy dziennie. Oboje jesteśmy zmęczeni i zniecierpliwieni. Wchodziłam na różne fora i czytałam, czytałam, czytałam...o pierwszych objawach ciąży, dniach owulacyjnych. To obłęd! Najbardziej boje się, że jest cos nie tak....

Gość nadziejka.
MAwra nie powinnas sie tak przejmowac skoro staracie sie dopiero pierwszy miesiąc.To co bys powiedziala jakbys starała sie przeszło rok tak jak ja...../ też jest mi cięzko i to bardzo a ty sie tak przejmujesz pierwszy miesiąc.Nie zastanawiaj sie narazie że cos z tobą moze byc nie tak,poprostu spokojnie działajcie. A jesli jestescie zmęczeni tak częstym kochaniem to róbcie to poprostu bliżej owulacji i w jej czasie,po to tez aby plemniczki były mocniejsze,bo zbyt częste kochanie(chodzi mi o 2razy dziennie) osłabia nasienie...dlatego przed zbliżającą owulacją zróbcie kilka dni przerwy a potem zacznijcie działac;im bliżej owulki tym lepiej. Pozdrawiam cie serdecznie i nie stresuj sie tak:)

Gość Mawra
Nadziejko, skąd wiedzieć kiedy sa dni płodne? Mierzę temperaturę ale nic nie rozumiem, robiłam nawet testy owulacyjne ale nic nie wykazały.

Gość Mała 00
Wejdz sobie na GOOGLE i wpisz -- KALENDARZ DNI PŁODNYCH . Jest tam taki fajny kalkulator wpiszesz datę ostatniej miesiączki i dł. cykli i bedziesz wiedziała kiedy dokładnie starac się o dzidziusia .

Gość Mała 00
Powodzenia życzę i nie stresuj się bo to tylko pogarsza sprawę . Psychika to podstawa.

A radze Ci tak jeśli masz vykle 28-29 dniowe kochajcie sie tuż po okresie przez tydzień tak od 8 do 10 dc.!!!Efekt gwarantowany!!!Daj znać ok.Pozdrawiam!!!

Gość Mała 00
SPINKA masz rację ,ja mam wlasnie takie cykle i według tych obliczen mam 2 planowanych dzieci.

Gość Mała 00
TAK mają 7-9 lat

Gość agaww
8-10 dzień? ja zawsze myślałam że 12-14 a 10-16 to już z tzw zakładką na przeżywalność plemników

Gość OK jest dobry
Mawra-skoro robiłaś testy owulacyjne i one nic nie wykazały to może nie masz wcale owulacji ja robiłam i wiem że mam bo miałam 2 kreski nawet jedna byla bardziej widoczna

Gość agaww
no właśnie a poza tym podczas owulacji wydziela sie sluz ktorego nie sposób nie zauważyć Ja zawsze po nim poznaję nigdy nie robiłam testu

Gość Mała 00
Jeżeli to twoje pierwsze dziecko to chyba obojętne co będzie? Chociaż ja osobiscie chciałam dziewczynkę

Gość mama-to-be
Hey Starajace sie! Najpierw zycze powodzenia, jestem pewna ze sie uda. Ja nie zachodzilam w ciaze 6 lat, nie staralam sie jakos poprostu nie stosowalam zadnego zabezpieczenia, do lekarza przerazona bylam isc w obawie ze dowiem sie czegos czego nie przezyje (nie moge miec dzieci...). Siedze teraz z przeogromnym brzuszkiem (za 3 tyg termin). Dzidzia czekala na odpowiedni czas (cudowne wakacje w afryce), idealnego kandydata na tatusia itp. A moze po prostu cuda sie zdarzaja, za ktoore jestem Bogu wdzieczna. Kochane wierze sie Wam uda, ale nie zyjcie od owu do owu. Dzidzius znajdzie swoja droge :) Pozdrawiam Karo

Gość OK jest dobry
Ja będe starac sie od września bardzo chcę miec chlopca ,więc wiem żeby kochać sie 24 godz po dodatnim teście owulacyjnym i cholpczyk murowany :D

Gość mama-to-be
ps slyszalam tez ze niektoore kobiety maja wiele cykli bezowulacyjnych badz ich jajeczko jest zdolne do zaplodnienia tylko przez bardzo krootki okres.

Tak pierwsze i faktycznie nie ma to dla mnie większego znaczeni jaka bedzie płeć,ale chciałabym córeczke a co bedzie ...napewno sie bede cieszyć tak samo

Gość nadziejka.
Mawra własnie to wszystko zależy od tego ile dni ma twój cykl;jeśli 28 to na 14dc wypada owulacja,jesli np.co 30dni to wtedy owu wypada na 16dc. A ty co ile dni masz okres? Warto starac sie dwa dni,dzien przed i w dzien owulacji,mozna tez poprawic dzien po owu...Obserwuj tez sluz ktory przed owu staje sie sliski i rozciągliwy,wtedy moze oznaczac dni plodne i zblizającą sie owulacje.Temperatura wzrasta po owu,np.w pierwszej fazie są temperatury nizsze a po owu podnosi sie na 36.8 lub wyzej i tak sie utrzymuje do czasu kiedy ma wystapic miesiaczka,jesli dojdzie do ciazy tepka bedzie w dalszym ciagu na wyzszym poziomie,moze wynosic 37 lub wiecej....

Gość Mawra
Dziękuję Wam, dziewczyny :) Bardzo :) :-) :) :-)