Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzewko laurowe

Moja mama ma na głowie kleszcza!

Polecane posty

Jestem zrozpaczona!Tak się boję o nią i złoszcze jednocześnie za jej bezmyślność. Podobno dwa tygodnie temu zauważyła ze zrobiła jej się na głowie brodawka!!!!A to był kleszcz!!!Nie poszła nie sprawdziła co to jest. Nie mieszkamy w tym samym mieście więc dowiedziałam się o tym teraz, sprawdziłam i jestem przerażona ze to tyle czasu już trwa, tak sie o nią boję! Własnie poszła z moim mężem do lekarza, mam nadzieje ze jej to usuną i że dadzą jakiś zastrzyk, tylko czy to nie zbyt długo juz trwa? Bardzo Was proszę jeśli ktoś się zna na kleszczach prosze niech mi napisze, bo wiem że kleszczy jest kilka rodzaji i nie wszystkie są niebezpieczne, wiem że są o białych odwłokach, brazowych i chyba rudych czy złocistych, nie pamiętam. Któreś z nich przenoszą bolerioze i zapalenie opon mózgowych. Mama miała tego brązowego(bo własnie dostałam wiadomość że jej wyjeli) Czy te brazowe są bardzo niebezpieczne??? Czy nawet jeśli przenoszą te choroby to mama też musi zachorować? Napiszcie prosze.

Zapewne dostabnie antybiotyk ,który zabezpieczy ją przed boreliozą, a kleszczowe zapalnie mózgu jest bardzo mało proawdopodobne,Nie martw się.

Bardzo Ci dziękuje. Mam nadzieje że będzie dobrze bo mama jest dla mnie bardzo ważna, wolałabym zeby mi sto kleszczy weszło niz jej jeden, a martwie się bo to tak długi okres trwało, ale jeszcze raz Ci dziękuje.

Gość psa mam
moj pies ma za uchem jurto musze isc do weterynarza nie mozna tego zaprzepascic u ludzi jak i u zwierzat

Gość jadę pociągiem
kupcie sobie takie haki do wyciągania kleszczy , świetnbie sie usuwa , nic nie zostaje roznoszenie chorób nie zależy od rodzaju kleszcza, tylko od tego, czy miał już styczność z chorym osobnikiem, czy nie nie martw sie na zapas, prawdopodobnie nic się nie stanie

Gość ewqa2
I jeszcze jedno, powiedz mamie, zeby zabrala ze soba tego kleszcza a jak go bedziesz juz miala to wyslij go na badanie, czy byl zarazony borelioza. Wtedy bedziesz miala pewnosc, ja tak zrobilam , kleszcz ugryzl dziecko.

Bardzo raz jeszcze Wam wszystkim dziękuje!!! ewaq niestety mama wyszla już z gabinetu i nie zabrała kleszcza:( ale będę ją pilnie na ile to da \"inwigilować\";) i uczule ja by miała się na bacznosci i nic juz nie lekcewazyła, mam nadzieje że nie był niczym zarażony ten wstretny robal.

Gość ewqa2
Szkoda, obserwuj mame, tez mam nadzieje, ze nie byl zarazony ale pamietaj jak zauwazy objawy i szybko wezmie antybiotyk to nie bedzie powiklan. Tu decyduje czas. POzdrawiam.

Gość 73673433y3
Ja też miałam kleszcza,ktoś mi go wyjął paznokciami ,jednak częśc została.Zrobiło się wokól czerwone i swędziało.Po tygodniu od wbicia kleszcza poszłam do lekarza.Lekarz oczyścił mi miejsce z resztek kleszcza i przepisał antybiotyk osłonowy.Brałam kilka dni,na szczescie nie zrobił się rumień .Nic się mi nie stało:)

Gość Oktawia111
Polecam wszystkim zaopatrzyć się w zestaw do wyciągania kleszczy kickthetick, zawiera w sobie 40 dawek, które pomogą Ci usunąc 40 kleszczy, watro mieć go w domu i w razie czego szybko usunąć niebezpieczeństwo ja zawsze tak robię.

Gość gość
W zestawie Kleszcz Expert jest specjalny gaz do zamrażania kleszczy które się wbiły do skóry. Polecam taki sposób, przynajmniej od momentu spryskania sprayem taki kleszcz jest już zupełnie niegroźny.

Gość gość
poleć mamie Kick The Tick! Nigdy więcej kleszczy!!!

Gość gość
Polecam Kleszcz Stop ochronnie przeciwko kleszczom. Sporo chodze po lesie jestem grzybiarzem i potrzebowalem czegoś na kleszcze bo rok temu miałem poważne problemy zdrowotne po jednym ukąszeniu. Teraz mam spokój żaden kleszcz się mi nie wbił jak do tej pory, choć największy sezon na grzyby dopiero przed nami.

Gość gość
Używam od paru miesięcy Kleszcz Stop to jest polski produkt marki Sanity. Wygodny w aplikacji płyn, tworzy taką naturalną barierę przed kleszczami i w moim wypadku to zdaje egzamin. A czego jak czego, ale kleszczy to się boję panicznie więc wolę żeby żaden nawet do mnie nie podszedł za blisko...