Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jak a no tak

jak i czym doprawiacie

Polecane posty

Gość jak jak a no tak

mizerie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak jak a no tak
a dajecie troszke octu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
odrobina cukru, sol ,pieprz, i koniecznie kwasna smietana. Ewentualnie szczypiorek lub zielona cebulke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proporcje na duzy kubek kwasnej smietany: 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, plaska lyzeczka cukru, 1 lyzeczka octu. takiego sosu uzywam do mizerii i salaty ze smietana i jajkiem. najlepszy, jaki moze byc. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BELEBEK
:-) a po co dodajecie do mizerii cukru?pIerwszy raz słysze o czyms takim:-) Ja robie to tak,ogorki,cebula,troszkę szczypiorku,sól,pieprz i śmietana.Kroje na cieniutenkie talarki na tarce a czasami nawet tre ogorki na grubych oczkach tarki,wtedy wytwarza sie tak duzo soku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BELEBEK
Dla mnei dodanie cukru do mizerii to barbażynstwo :-) w ogole czesto czytam przepisy kobiet ktore do potraw dodaja cukier,ja nie dodaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BELEBEK
Sol oczywiscie,ale cukier :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kazdy robi tak, jak mu smakuje. nie ma sie czemu dziwic. jak slusznie zauwazyla spacja - najczesciej smaki wynosi sie z domu rodzinnego, u mnie sos robilo sie z cukrem i taki mi najbardziej smakuje. o dziwo - taki tez bardzo polubila moja tesciowa, mimo, ze cale zycie smietane do mizerii doprawiala jedynie sola.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BELEBEK
Ummnie cukru wyłacznie uzywało sie i uzywa do potraw słodkich :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryszarda_P
Tylko solą - nie lubię śmietany na ogorkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też dodaję
do mizerii troche cukru poniewaz podkresla smak oprocz tego soł i pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głupia moda na cukier
Po co dodawac cukru do potraw,przeceiz cukier"zabija" witaminy i mikroelementy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głupia moda na cukier
chyba uzywasz osct winnego a nie spirytusowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Taaa, a sol zatrzymuje wodę w organiźmie i powoduje nadciśnienie. Ja tam dodaję trochę cukru,tak samo jak do sałaty i surowki z białej kapusty.Do kiszonej też troszkę.A ocet wyłącznie spirytusowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajdka
a wiecie, że to typowo polski zwyczaj dodawać śmietane do sałaty, ogórków lub pomidorów? w innycj krajach stosują oliwe z oliwek, ocet balsamiczny i przyprawy ale polska smietana jest the best!!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ula 55
A ja nie daje śmietany tylko jagurt naturalny do tego sól pieprz i koniecznie koperek świeży lub mrożony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie w domu też troszkę cukru się daje, oprócz tego sól i pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×