Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa_kasia

czy mozna cwiczyc brzuszki we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość minka987
nie brzmi to optymistycznie... chcialabym jakos wygladac mimo wszystko

Gość timbim
minko, więc masuj skórę, przez całą ciążę, używaj balsamów, kremów no i dobrze się odżywiaj, dużo białka, owoców, warzyw....

Gość minka987
timbim ja w ogole nie mam idelanego brzucha i nigdy nie mialam, a boje sie, ze po ciazy, to bede wygladala jak slon. A mam 25 lat, wiec jeszcze jakos bym chciala doprowadzic sie do porzadku :)

Gość timbim
Może nie martw się na zapas, może nie będzie aż tak źle. Po prostu dbaj o skórę, masuj ją dwa razy dziennie, wcieraj balsamy, oliwki. Jesteś młoda więc raczej nie powinnaś mieć kłopotu z powrotem do formy. Dzieciaki potrafią nieźle czasem dać w kość i wtedy chudnie się i bez diety. Karmienie piersią też rewelacyjnie odchudza. Myśl pozytywnie i nie zamartwiaj się.

Gość minka987
dzieki :)

Sorry Timbim, ale z tymi zapasami skory u kobiet troszke grubszych to totalna glupota. to, czy bedzie sie mialo rozstepy w ciazy, czy nie zalezy od jakosci wlokien kolagenowych w skorze. W wyniku utrzymującego się wysokiego napięcia skóry dochodzi do uwolnienia enzymów rozkładających włókna kolagenowe i elastynowe. Powstaja rozstepy. Wszystko zalezy od predyspozycji genetycznych. Jedna kobieta bedzie smarowala sie cala ciaze drogimi kremami a i tak brzuch bedzie caly w rozstepach, inna nie bedzie uzywala kompletnie nic i nie pokaze sie u niej nawet jeden rozstep. Wiec zapasy skory na brzuchu nic tu nie maja do rzeczy :O Do autorki topiku- Wzmacnianie miesni brzucha przed ciaza to dobry pomysl. Nie sluchaj glupstw, ze macica nie bedzie ci sie miala gdzie pomiescic, bo bedziesz miec za krotkie miesnie :O :O Ja duzo cwiczylam przed ciaza i tydzien po porodzie moj brzuch wygladal jak przed ciaza. Instruktor na silowni zawsze powtarzal, ze u kobiet wzmacnianie miesni brzucha jest wazne, bo po ciazy brzuch szybko wraca do ladnego ksztaltu. Rozcagniete miesnie szybciej sie kurcza niz u kobiet, ktore mialy slabo umiesniony brzuch. Z mojego doswiadczenia mowie ci, ze naprawde warto. Co do cwiczen w pierwszych miesiacach ciazy...hmmm ja cwiczylam, ale to moj wybor. Jesli masz obawy lepiej daruj sobie. Teraz spokojnie skoncz serie cwiczen. Jeszcze w ciazy nie jestes, a nawet gdyby, to pierwsze tygodnie zarodek jest bardzo dobrze chroniony. Jak zrobisz test i bedzie pozytywny, przestaniesz cwiczyc i tyle.

Gość upupupppppp

Gość ..................uuuuuuuuuuu

W sumie nie wiem, ale wydaje mi się, że jeżeli tak, to raczej nie są to typowe brzuszki. Myślę, że można by się tutaj zaopatrzyć w jakiś zestaw książek czy płyty z ćwiczeniami, no ewentualnie zawsze można zapisać się do szkoły rodzenia, ale taka jest prawda, ze niewiele kobiet ma teraz na to czas - najczęściej ćwiczą jednak w domu, bo mniej z tym zachodu.

Gość nickolla34
Cwiczyc ,ćwiczyc to na pewno.Ja jeszcze dodam ze fajne sa cwiczenia body ball.To taka wielka piłka na której rozciagamy i przeciagamy sie na wszystkie strony-natomaist rewelacyjne efekty dają one dla naszego kręgosłupa.I w tym czasie sprawdzaja sie one rewelacyjnie http://www.jestem.info.pl

Gość gość
Słuchajcie ja też staram się o maleństwo i cwicze to co teraz ... Jak Obaczcie jestem tuz po owulacji i co powiedzmy że jajeczko mi się zaplodnilo i zagniezdzi w macicy to trwa 10-14 dni... To w tym czasie ćwiczenia na brzuch mogą mi zaszkodzić?

Gość gość
Hej! Obecnie jestem w 17tc, od ponad roku regularnie chodziłam na fitness 2x w tygodniu, gdy się dowiedziałam,że jestem w ciąży (test w domu)chodziłam dalej a na pierwszej wizycie spytałam lekarza prowadzącego co z ćwiczeniami, zgodził się na kontynuację ale przeszłam do innej grupy - ćwiczenia na piłkach (nie ma u mnie zajęć dla kobiet w ciąży) maluszek rozwija się prawidłowo, ja czuje się dobrze i przytyłam na razie 1kg a nie należę do "chuderlaków" więc jestem zadowolona. Dodam,że te pierwsze tygodnie czułam się ok, nic nie bolało i nie plamiłam więc jeśli lekarz wyraża zgodę to można ćwiczyć. Brzuszki miałam na normalnych zajęciach i teraz na piłkach też je robię, gdy czuje że mam dość to robię przerwę. Wszystko z głową :-)