Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaloszekdeszczowy

jak to jest z tym NIP-em?

Polecane posty

Gość kaloszekdeszczowy

jestem studentka i od czasu do czasu podejmuje pevne prace veekendove. ale to sie rzadko zdarza ponievaz studiuje dziennie i nie zavsze mi sie to udaje. Teraz pravdopodobnie podejme prace na miesiac czy v zviazku z tym musze miec NIP? nie mam stałych dochodóv viec nie mam sie z czego rozliczac> jak to jest?

Jak podpisujesz JAKĄKOLWIEK umowę związaną z pracą, to powinnaś podać NIP. Zresztą każdy powinien się tym zainteresować, żeby złożyć podanie jak najszybciej można... Bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie potrzebny. A nie masz na klawiaturze \"w\"??

Gość pomóżcie to nic nie kosztuje
ile kosztuje wyrobienie nipu?

Głowy nie dam sobie obciąć, ale chyba nie kosztuje... Przynajmniej ja nic nie płaciłam, jakieś znaczki skarbowe tylko, ale to standard w każdym urzędzie. Tylko trochę się czeka...

Gość pomóżcie to nic nie kosztuje
no ja juz złozyłam podanie i za tydzien bede miała nip, ale nie wiem ile za te znaczki skarbowe?

No z tego co mi się wydaje, to znaczki się kupuje od razu, chyba że może jednak się nie kupuje... Jak już złożyłaś podanie i żadnej kasy nie chcieli, to powinno być bez żadnych kosztów. Ale jeszcze raz mówię, że mogę się mylić...