Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie

Wymiana starego dowodu osob.na nowy.

Polecane posty

Gość zastanawiam sie

Myśle sobie tak na temat wymiany mojego starego dowodu osobistego,ze pojde do opieki społecznej i niech mi dadza pieniadze na zdjecia do nowego dowodu i na opłate za wymiane starego na nowy.Bo przeciez ja mam dowod i to w jak najlepszym stanie.Dlaczego ja bezrobotna osoba ,nie majaca nawet zasiłku dla bezrobotnych mam ponosic koszta wymiany dowodu.Mnie na to nie stac.Zdjecia i wymiana to koszt ok.50zł.Skad ja ma wziąc taką kwotę na jakies widzimisie panstwa.NIech tylko nikt nie pisze,ze sprzedaj komputer to bedziesz miała.Akurat komputer nie jest moj.wW ogole nie mam co sprzedac aby wymienic dowod.Jak myslicie moge złozyc wniosek do opieki społecznej o sfinansowanie mi zmiany dowodu osobistego?

Gość Bratek tak
Watpie, ze Ci pomoga tak jednorazowo na konkretny cel. Tam sie sklada podania o jakies zapomogi.

Gość czemu nie
Składaj, może akurat sfinansują Ci :-)

Gość zastanawiam sie
Ciekawe co z luźmi naprawde nie majacymi pieniedzy na taka wymiane czy oni bedą dostawac jakies dofinansowanie?

Gość no wlasnie masz racje
moj dowod mam co prawda 12 lat ale wyglada jak nowiusienki bo dbam o dokumentyi nie rozumiem dlaczego musze go wymieniac na nowy zeby za jakis rok czy dwa wymieniac na jeszcze inny bo podobno juz wkrotce 18-latkowie beda dostawac nowe dowody inne niz te ktore my dostaniemy po wymianie. totalna bzdura!

Gość zastanawiam sie
Moge zrozumiec ,ze wymniana paszporu kosztuje ,bo jak chce sie gdzies jechac to trzeba płacic,ale za co my obywatele may płacic jak mamy dobre dowody.Dlaczego nikt sie nie zbuntował i nie buntuje przeciwko takiemu postepowaniu.To samo dzieje sie ze zmiana np.nazw ulic,dlaczego jakis polityk wymysla sobie zmiane nazwy ul.a ludzie musza z własnej kieszeni pokrywac wymniany wszyskich dokumentow w ktorych figuruje nazwa u.

Podatki to też widzi mi się państwa. Jednak dzięki nim ma pieniądz np. opieka społeczna. :o

Gość jicha
Nie myl podatkow z wymiana DO