Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

swedzenie w ciazy.

Polecane posty

dziewczyny prosze powiedzcie mi co to jest,bo kiedys slyszalam ze swedzenie ciala w czasie ciazy jest czegos oznaka tzn,jakiejs choroby.co to dokladnie jest i jak sie to nazywa???

cholestaza ciężarnych:O przechodziłam to:O mnie chwyciła około 30 tyg, do końca ciąży leżałam już w szpitalu:O, jednak opłacało się leżeć, urodziłam zdrową córeczkę w 41 tyg.

dzieki,ale powiedz mi czy ciebie swedzialo cale cialo????? bo ja wlasnie nie wiem jak to jest u mnie czy to jest to.mnie tylko swedza rece tak do lokci i tylko w nocy w dzien w ogole ,jestem w 38tc i nigdy wczesniej tak nie mialam .

swędziały mnie strasznie stopy, aż tarłam o dywan nimi:O, swędziały mnie też dłonie od wewnętrznej strony, jeśli coś podejrzawasz to warto zrobić sobie badania Alat i Aspat jeśli będą podwyższone to świadczą o cholestazie:O

czyli nie cale cialo tylko niektore czesci???? a powiedz mi jeszce czym to grozi dziecku???i czy trzeba brac jakies leki???ujak jest to leczone???? a wystepuja jakies zmany na skorze ???bo u mnie nie ma nawet chrosteczki ,nic ,normalna skora ,i dziwi mnie to ze tylko w nocy mi dokucza toswedzenie>>>tez tak moze byc???

Gość mama-to-be
Hey, Ja pare dni temu wkrecilam sobie ze mam cholestaze, wiesz jak to jest nagle wszystko pasowalo. Jestem w 36tc, myslalam ze oszalaje i wydrapie sobie skoore. Poszlam na badania i wszystko na szczescie w normie. Musisz koniecznie isc na badania krwi i watroby. Mam nadzieje ze tez jak u mnie swedzenie ma jakies inne podloze. Bo jakos jak sie dowiedzialam ze wszystko jest ok to swedzenie przeszlo. Ach te ciezarne... Powodzenia i zycze dobrych wynikoow

serdeczne dzieki.do lekarza pojde w poniedzialek,mysle ze da mi napewno skierowanie na badaniaa.mam nadzieje ze to jesdnak nie cholesteza bo chyba sie zalamie ,wystarczy mi juz cukrzyca ciazowa. dzieki i pozderawiam.