Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karollie

Niedoczynność tarczycy? -wyniki badań

Polecane posty

Gość Karollie

Witam. Chciałabym żeby ktoś doświadczony napisał mi co mam myśleć o tych wynikach, bo ja zupełnie się nie orientuję i nie wiem czy są dobre czy złe. Może ktoś miał podobne wyniki? TSH 2,94 (norma 0,4-4,0) FT3 1,59 pg/ml (norma 1,8-4,2) FT4 O,76 ng/dl (norma 0,8-1,9) Wydaje się, że wszystko jest ok - wyniki wykraczają tylko nieznacznie poza normę, natomiast ja czuję się źle i mam praktycznie wszystkie objawy niedoczynności tarczycy i nei wiem czy iść z wynikami do lekarza. Boję się że trafię na lekarza, który zbagatelizuje moej objawy na podstawie wyników i wykluczy nieprawidlowości, a ja dalej zostane sama ze swoim problemem i moje dalsze "sygnaly" będa postrzegane jako hipochondria. Dodam ze leczę się już u ginekologa (problemy z miesiączką i hormonami odpowiedzialnymi z nią, cykle bezowulacyjne) ale niestety nie padla żadna diagnoza - nie zalecono mi dalszych badan by poszukac przyczyny zaburzeń(te na tarczyce zrobiłam z własnej inicjatywy) a jednynie leczone sa objawy. Dodam ze bylam juz u dwoch ginekologow, ale zaden nei zaproponowal dodatkowych badan - wiec moze problem z miesiaczkami nie jest powiazany z tarczyca? Z tym ze ja do tego tracę włosy, czyje się zmęczona, osłabiona, ospała,i musze bardzo uważać na to co jem żeby nie przytyć i wiele innych. Tak więc mam te badania hormonów tarczycy i nie wiem co dalej robić by sobei pomóc. Czy ktoś miał podobne doświadczenia?

ja tem mam skierowanie do endokrologa , kurcze jak sie wykonuje takie badania? pobieraja krew?

i mam te same problemy co ty tylko ze u gina byłam raz i zaprzestałam chodzic:O okres mam co poł roku , czuje sie rozniez zmeczona , osłabiona i wogole, brak checi do zycia czasami , ciagle ziewam....

Gość noooooo
Wyniki są w normie i nie widać nic niepokojącego, ale objawy faktycznie mogłyby wskazywać na niedoczynność tarczycy. Lepiej pójdź do lekarza, ale jakiegoś sprawdzonego, który solidnie się Tobą zajmie. Być może nie są to problemy z tarczycą, ale coś innego.

Witam! Ja czekałem na wizytę u endokrynologa 4 miesiące ... i strajk cholernych lekarzy ... teraz już nie mam zamiaru czekać :( Pójdę prywatnie ... Karollie powiedz mi czy te badania zlecił Ci lekarz endokrynolog :) Jak pójdę na wizytę pewnie zleci mi badania, więc wolę mieć już je za sobą :) Po co mam płacić za kolejna wizytę (lepiej żeby od razu przeanalizował moje wyniki) ... Czy jeszcze jakieś badanie wykonać ??? Też mam te same objawy co Wy, wieczne zmęczenie, osłabienie no i nadwaga ...